Cara membuka,memasang clutch Yamaha Lagenda 110

Belajar mekanik motor untuk pemula | bahagian clutch Yamaha Lagenda 110

Sambungan dari post terdahulu pada bahagian gearbox kini kita belajar pula pemasangan komponen-komponen pada bahagian clutch motor Yamaha Lagenda 110.

Sebenarnya langkah-langkah membuka dan memasang clutch Yamaha Lagendaini sudah lama diterbitkan dalam video di channel YouTube Motor Ayam. Oleh itu supaya follower belajar mekanik melalui blog CPM tidak ketinggalan saya bawa pula ia ke sini. Satu hal yang perlu anda tahu bahwa kadang-kadang saya “unlisted” video saya di YouTube bertujuan untuk anda tonton di blog ini sahaja, jadi pastikan follow kedua-duanya untuk tidak ketinggalan. (widget follower blog pada bahagian bawah sekali blog ini)

Membuka clutch Lagenda 110

Bismillah

Hal yang pertama perlu dilakukan seperti biasa buka komponen-komponen luar yang berkaitan seperti tongkat, ekzos serta penyetat kaki.

Gambar cover clutch lagenda 110

Selanjutnya bukalah skru-skru ikat cover clutch tersebut.

Gambar menunjukkan skru luar kulit klac lagenda

Setelah boleh di buka keluar cover, bagi yang tidak ada pengalaman membuka clutch mana-mana motor sebelum ini – biasanya cover clutch tu melekat kuat pada enjin tengah jadi perlu digoncang sedikit untuk membukanya atau boleh juga menggunakan hammer plastik yaa..
Nah sekarang inilah penglihatan bahagian dalaman clutch Yamaha lagenda 110

Gambar menunjukkan spring clutch lagenda

Selanjutnya bukalah 4 biji skru spring clutch itu.

Sekarang proses agak rumit juga bagi anda yang tak menggunakan compressor, terpaksalah membuka 2 biji nut pada housing clutch plate dan auto clutch itu dengan teknik pahat nut itu, guna impact atau apa saja “kung-fu” yang anda tahu untuk membukanya.

Gambar menunjukkan nut mangkuk clutch lagenda

Langkah memasang komponen clutch

Setelah kedua-dua nut telah berjaya dikeluarkan, leraikanlah semua komponen klac motor itu jika tujuannya adalah untuk overhaul enjin tapi jika hanya ingin menukar clutch plate sendiri cukuplah dengan membuka 4 biji skru spring clutch sahaja. Oleh kerana penerangan secara teks agak rumit untuk difahami jadi saya lampirkan langkah memasang balik komponen-komponen tadi di dalam 2 video berasingan di bawah ini untuk ditonton

Konten di dalam video dibawah:

  1. Memasang axle starter kick
  2. Memasang special clutch, plate clutch
  3. Memasang clutch rotary
  4. Memasang auto clutch

Part-1
https://youtu.be/xXGY1dzM4E0

Video 1

Part-2
https://youtu.be/zIr3H3DrTfw

Video 2

Part clutch

Seperti biasa saya cuba mencari sumber part clutch Lagenda 110 lengkap dari Yamaha, alhamdulillah berhasil untuk dikongsikan bersama. Ehem!  Bukan apa takut nanti siap pasang terlebih barang pulak… Haha
Gambr part clutch lengkap Yamaha lagenda

Ok sampai di sini sahaja post cara-cara membuka clutch motor Yamaha lagenda 110 untuk kali kita akan bersambung pada hal yang lain pula untuk pembelajaran mekanik kita selepas ini. Ops! Jika ada kesulitan pada pemasangan one-way-bearing <— lihat di post ini.

Arm shift clutch Yamaha lagenda alatganti padu

Gambar kedudukan arm shift motor Lagenda

Alat ganti Yamaha Lagenda/Jupiter

Arm shift iaitu alat berupa seperti lastik terbalik ini berfungsi untuk menekan rod panjang kecil di bahagian enjin sebelah magnet motor Yamaha lagenda 110/115. Mekanisma ini akan membuatkan clutch motor itu bebas cengkaman semasa kita menekan pedal gear.

Bagi motorsikal Yamaha lagenda komponen ini sememangnya cepat rosak atau lebih tepat ia patah. Kesannya ialah ” motor tak ada clutch”, tersentap/tersenggok bila masuk gear.




Gambar arm shift patah
Kesan patah pada yang asli


Kesan spring clutch racing terlalu keras

Arm shift Yamaha lagenda/Jupiter dibuat dari besi alloy lembut didapati adalah punca ia mudah sekali patah terutama sekali bagi motor telah gunakan spring clutch racing. Spring terlalu keras membuatkan arm shift clutch cepat patah.

Alat ganti tiruan untuk arm shift clutch lagenda

Gambar arm shift besi alatan ganti
Besi padu

Setelah beberapa kali kejadian ini dialami saya menemui 1 solusinya iaitu dengan menggunakan alat ganti tiruan untuk komponen ini

Pelik bukan? Selalunya “sparepart” tiruan ini adalah kurang ketahanan berbanding yang oem/asli/original

Ya kali ini yang tiruan adalah lebih tahan,lebih keras dan lebih murah kerana ia diperbuat daripada besi padu bukanya alloy.

Arm shift clutch besi boleh dibeli dengan kami Marmanworkshop dengan harga semasa RM25 seunit. Telah dicuba dan sehingga ke hari ini tiada masalah arm patah lagi. Ok jika berminat hubungi kami sekarang-terima kasih-

Bahagian enjin tengah Yamaha Lagenda(jupiter) 110

Gambar bahagian dalam enjin

Assalamualaikum, Alhamdullillah saya diberi kesempatan merakam satu video semasa kerja overhaul untuk membaiki enjin motor Yamaha Lagenda 110z /Jupiter  yang bermasalah, dan ini saya rasa baik untuk rujukan anda pembaca blog Cakap Pomen Motor terutamanya jika anda telah mengikuti pembelajaran asas mekanik motor yang dikongsikan melalui beberapa artikel sebelum ini yang saya kira telah lengkap untuk enjin Honda ex5.

Jadi dengan adanya video pada kali saya akan membawa anda melihat pula bagaimana bahagian tengah enjin Yamaha 4 lejang ini yang sememangnya berbeza dengan Honda walaupun kedua-duanya adalah enjin 4 lejang satu selinder, manual transmisi 4-kelajuan.

Video cara membuka bahagian enjin tengah Lagenda

Di dalam video pendek ini anda boleh melihat cara membuka enjin tengah Lagenda 110 dan setelah itu cara memasang balik bahagian yang telah dibuka itu. Perhatikan susun atur gearbox motor ini rekacipta yang berlainan berbanding Honda yang anda pernah lihat

Video
https://youtu.be/bpLu1LygB0g

Bagaimana, sudahkah anda ada keberanian untuk membuat overhaul motor Yamaha lagenda? Sebenarnya tidaklah begitu banyak komponen yang terlihat pada bahagian paling dalam enjin ini, cuma kelainan dari segi rekaciptanya,perbezaan gearbox terutamanya berbanding Honda cub yang anda biasa lihat namun cara kerja atau fungsinya adalah tetap sebagai pengatur 4 kelajuan secara manual.

Gambar bahagian gearbox legend
Gambar 2 gearbox Jupiter

Susun atur gearbox Lagenda

Di sini adalah gambarajah lengkap susun atur kedudukan setiap gear pada gearbox Yamaha Lagenda 110 yang saya dapat cari untuk rujukan bersama.

Gambar cara susunan gearbox Lagenda

Hati-hati dengan pemasangan gearbox motor Yamaha ini, kerana sering berlaku kesilapan pemasangan dan mengakibatkan permasalahan pertukaran gear. Ok, selepas ini saya akan kongsikan video bahagian clutch pula dilain post, dan jangan lupa ya
Follow Cakap Pomen Motor untuk tidak ketinggalan perkongsian seterusnya.

Block racing 57mm tanam slip 65 lagenda srl 110

Saya sedia menerima tempahan untuk membuat block racing motor lagenda srl 110cc atau jual blok yang sudah siap(tak perlu post block). Tempoh masa siap adalah 1-2 minggu dari tarikh tempahan (tak ada kerja cepat siap).

Disini adalah contoh block yang sudah siap buat modifikasi – tanam slip atau jeck 2k atau block sarung saiz 65mm dengan bore piston saiz 57mm. Block racing dengan slip yang tebal mempunyai lebih ketahanan dari block racing beli dekat kedai dan boleh up bore lebih banyak.

Gambar block racing Lagenda
Gambar ukuran saiz blok racing Lagenda srl 110cc

Jual block racing motor Yamaha Lagenda 110

Bagi yang berdekatan boleh hantar terus block standard motor anda ke bengkel marmanworkshop dan pada mereka tinggal jauh bolehlah post block atau boleh beli sahaja block yang sudah siap dengan saya (akan dikirimkan kepada anda melalui post).

Ok, jika berminat dengan block racing 57 Yamaha lagenda 110 ini boleh hubungi saya dengan no telefon tersedia di page marmanworkshop 
-sekian terima kasih-

Auto shoe Yamaha SRL-110

Gambar clutch lagenda

Jual alat ganti clutch motor Yamaha lagenda/SRL

MarmanWorkshop– Sebiji motor Yamaha lagenda masuk bengkel saya hari ini sebabnya masalah motor  jadi tak ada clutch macam motor Yamaha Y80 jadinya .Tapi Y80 masuk gear tak mati,yang ini mati.Selanjutnya untuk membaiki motor ini maka saya pun buka la bahagian clutch dia.

Bila sudah buka nampaklah penyebab masuk gear mati,rupanya auto shoe Yamaha lagenda ini hancur berkecai,spring auto putus,tiangnya tercabut,habis total lost.

Gambar auto clutch motor

Memandangkan bajet owner motor ni pun tak besar jadi barang gantinya saya cari yang murah saja tapi kira boleh guna dan bagus juga lah..made in Taiwan.Untuk pengetahuan anda kalau mahu pakai alat ganti alternatif pilihlah buatan Taiwan kerana buatannya adalah lebih baik dari negara lain yang tak perlu disebut,itu pendapat saya.

Ok,motor sudah siap petang tadi,masalah clutch sudah selesai,jalan pun sedap tak ada masalah,pickup ok tapi macam ada bunyi auto sikit.Biasalah sparepart murah mana boleh setanding sparepart original..

Gambar auto shoe
Auto shoe
Gambar clutch damper housing
Damper
Gambar filter ratory Yamaha
Filter ratory

Di bawah ini sedikit rujukan harga komponen clutch yang ditukar itu:

Clutch auto shoe untuk motor Yamaha SRL-110 /lagenda model lama buatan Taiwan dengan harga murah boleh dibeli online bersama MarmanWorkshop jika mahu.
Auto shoe lagenda dijual dengan harga
RM 68 pada tarikh ini.Alat ganti berkaitan ialah filter rotary original Yamaha Thailand RM22 dan clutch housing damper(getah rebet clutch) bukan OEM RM15.Contact MarmanWorkshop sekarang untuk dapatkan produk sparepart ini-tq support!