Video- Honda C70 masuk barang 110 je

Admin saja nak share kerja bengkel admin hari ni, sekadar merehatkan telinga mendengar bunyi enjin motor kapcai yang ambil masa lebih kurang 3 minggu untuk disiapkan. Lama juga tu yaa.. Hehe
Terima kasih pada empunya kerana bersabar. 
Gambar honda cub c70
Honda cub c70
Setelah 3 minggu hadapi cabaran dan rintangan, pening kepala segala hal kini Honda C70 “convert” enjin ke 110cc(kecik lagi tuuu) mula dihidupkan enjin. Mari dengar suaranya yang merdu
Video 
Motor C70 ni bukan untuk mencari kelajuan tujuan utamanya, hanya sekadar untuk sedap naik, buat pergi kedai… Tu yang masuk barang Honda 110 class 1 tu.. Hehe. Sekarang boleh lah tidur dengan tenang, kerja dah siap, esok fikir nak setting plak huhu, selamat malam…

Animation fungsi Reed valve pada enjin motor

Pelajaran mekanik motor tentang Reed valve pada enjin 2 lejang berserta Animasi cara kerjanya

Gambar reed valve dan kepingan potong sendiri

Reed valve adalah komponen enjin untuk motosikal 2-lejang dipasang selepas karburator pada block cylinder atau crankcase enjin. Fungsi reed valve(injap lidah) ialah sebagai alat kawalan masuk bahan api ke ruang pembakaran dalam enjin 2 lejang seperti Rxz, 125z, RR150 dll. Reed valve boleh dikatakan hampir sama cara kerjanya dengan 4-stroke valves.

Dari mula rekaan reed valve, kini kita dapat lihat pada enjin 2 lejang ng ada pelbagai variasi rekaannya ada dibuat daripada Stainless Steel(boleh dilihat pada enjin lama seperti Yamaha y80), karbon fiber dan juga reka bentuk berbeza 2 lidah atau 3 lidah biasanya. Lidah reed valve adalah fleksibel bagi proses buka katup yang sempurna.

Bagi pemilik motor 2 lejang pasti biasa dengan jenama reed valve popular seperti Boyesen, dan Moto Tassinari yang terkenal dengan model-model reed valve VFORCE mereka, pastinya keluaran yang menjadi pilihan terbaik untuk enjin 2 lejang berprestasi tinggi seperti motocross, moto drag atau motor fly…:p

Animation fungsi cara kerja reed valve

Cara kerja reed valve

Dilihat, semasa piston menaik hasilnya akan berlaku sedutan dari enjin untuk menarik petrol+udara dari karburator masuk, rumah reed valve yang berkedudukan selepas karburator akan membahagikan penghantaran bahan api itu jika 2 lidah pada satu plate jadinya dikira atas bawah terdapat 4 lidah, bermakna bahan api dipecahkan kepada 4 laluan.

Semasa proses piston menurun pula, lidah reed valve akan tertutup, rekaan alat ini adalah sebagai langkah untuk mengelakkan bahan api kembali lolos melalui karburator berikutan berlaku tekanan diruang pembakaran dalam. Dengan adanya reed valve di situ maka bahan api akan terkawal.

Cadangan untuk memilih reed valve

Ketebalan lidah adalah berkadar dengan saiz enjin dan output kuasa.  Semakin besar enjin, lidah yang tebal harus digunakan. Lidah terlalu tipis terdedah kepada kerosakan awal. Untuk enjin di atas 125ccm dicadangkan menggunakan 0.45mm (0.0177in) tebal keping reed valve plate.

Ada dijual kepingan lidah potong sendiri di pasaran, contohnya kepingan reed keluaran jenama Compotec. Kepingan boleh dipotong mengikut ukuran sendiri dengan menggunakan alatan seperti gunting, setelah dipotong siap, diricih menggunakan kertas pasir pada bucu bekas keratan itu. Mereka cadangkan diperiksa reed valve setelah 15-20 jam kerja enjin,.. Memang tak sanggup bukan, Admin cadangkan silalah guna selagi enjin tiada masalah tapi didalam perlumbaan silalah mengikut cadangan mereka.

Kesan bila berlaku masalah pada Reed Valve

Bilamana motor 2 lejang mula kuat guna petrol, motor jadi semput/bobok, power enjin makin berkurangan adalah antara tanda-tanda menunjukkan ada masalah pada reed valve. Berkemungkinan reed valve pecah atau terserepih, dan perlu diganti baru. Kerosakan pada reed valve menyebabkan enjin hilang kuasa dan limpahan minyak keluar dari karburator.

Cara kerja enjin 4t lengkap animasi

Sambungan dari artikel semalam, cara enjin 4T/4-stroke/4 lejang tidaklah sukar untuk difahami. Sebuah enjin dengan bahagian pembakaran lengkap telah membolehkan enjin itu dihidupkan seumpama jantung telah pun berdenyut, tinggal lagi diperlukan adalah otot-otot penggerak kaki untuk melangkah.

Komponen dalaman enjin 4T

Gambar komponen dalam enjin 4t iaitu clutch,gearbox,balencer

Kuasa yang terlahir dari bahagian pembakaran diagihkan melalui hujung crankshaft kepada sistem clutch. Kemudian tenaga itu dihantar pula kepada sistem gearbox dan seterus melalui shaft gearbox kuasa itu mula memutarkan roda belakang menggunakan sprocket dan rantai sebagai pemacu.

Sistem clutch

Biasanya, 2 jenis sistem clutch pada motosikal samada sistem clutch manual ataupun auto. Pendek kata, motor yang menggunakan clutch manual akan terdapat tangan clutch pada bar handle- penunggang perlu menarik atau melepaskan tangan clutch semasa membuat pertukaran gear.

Sistem clutch auto pula dapat dikenalpasti digunakan bilamana motor itu tidak mempunyai tangan clutch- penunggang lebih rileks menukar gear tanpa perlu menarik tangan clutch. Itu adalah cara kenal pasti samada motor itu adalah motor clutch manual atau automatik.

Melihat lebih dekat secara mekanikal clutch berfungsi ialah sebagai pusat kawalan kuasa enjin.
Memberhentikan seketika semasa pertukaran gear adalah tugas clutch.

Gearbox

Pertukaran gear 1,2,3… Dilakukan dari luar oleh penunggang dengan menekan pedal gear. Dilihat dari cara kerja dalamannya, setiap pertukaran gear dilakukan dari luar akan mengalihkan posisi gegancu gear tertentu didalam gearbox. Pada masa proses inilah kuasa enjin perlu diputuskan seketika supaya pertukaran gear speed akan berlaku dengan lancar, tiada lompatan terasa, gear keras, enjin mati(gear 1).

Gearbox berada di dalam crankcase(kulit enjin tengah) terpisah dari kedudukan clutch dan terdapat rongga-rongga untuk aliran minyak perlincir.

Sistem aliran pelincir

Enjin memerlukan minyak perlincir untuk menjaga komponen-komponennya daripada berlaku hakisan juga untuk sejukan suhu. Di dalam sebuah enjin 4-stroke petrol, minyak pelincir mengalir ke seluruh bahagian enjin kecuali pada kebuk pembakaran(pada head cylinder) dan seluruh ruang di atas kepala piston. Jika melepasi kawasan itu kerosakan enjin serius bakal berlaku- petandanya keluar asap putih.

Oil pump gear

Memandangkan aliran pelincir secara semulajadi agak lambat sampai, disini oil pump gear sebagai komponen tambahan diperlukan untuk mengepam pelincir kebahagian paling jauh/atas – bahagian top.

Balancer

Animasi enjin motor

Sungguh nikmat menunggang motosikal dengan enjin moden kerana tiada gegaran terasa. Terima kasih ke atas penciptaan balancer, berfungsi sebagai alat pengimbang dalam enjin untuk membuang gegaran.

Gif aliran pilincir enjin

Umumnya, sebuah enjin motosikal lengkap memerlukan pelbagai lagi komponen sokongan (seperti bearing, shaft gear, timing chain, flywheel) untuk enjin berjalan lancar dan sempurna. Dengan artikel ini dan link-link dibaca diharap dengan mudah anda memahami asas cara kerja enjin 4T Kita sambung pula di artikel seterusnya selepas ini-wassalam. Sambungan artikel cara enjin 2 lejang berfungsi

Credit : 

 
 

Video cara pasang clutch one-way motor

Belajar memasang Clutch One way motor Yamaha Lagenda SRL

Salam pembaca Cakap Pomen Motor terutamanya anda para pelajar mekanik motor pemula mengikuti setiap post mengenai belajar mekanik motor di blog ini,hari ini lagi lanjutan pelajaran dalam bab klac (clutch) motor Cub.Post hari ini mengajar anda tentang cara pemasangan Clutch One-way-bearing pada motor Yamaha SRL Lagenda 110.

Perlunya anda belajar memasang bearing one-way ini ialah untuk menyelesaikan masalah penyetat jadi lus (loose) pada motor yang menggunakan clutch automatic ini.Kerosakan ini sering berlaku pada model-model motor Yamaha yang sepertinya dan perlu menggantikannya dengan alatan baru agar ia berfungsi seperti sediakala.

Menyelesaikan masalah penyetat kaki lus

Pemasangan klac one-way Lagenda 110 ini dapat dibuat dengan mudah melainkan sedikit penelitian dan cara memasangnya ke housing auto clutch.Ini kerana terdapat 3 spring kecil yang perlu dipasang dengan betul agar one-way bearing dapat berkerja dengan betul.

Gambar menunjukkan kedudukan spring one way
Kedudukan spring kecil
Gambar clutch one way Yamaha Lagenda 110
Clutch One-Way

Kesilapan disini juga menjadi punca penyetat kaki motor terasa lus/tidak melekat apabila ditendang untuk menghidupkan enjin.Ok,cara memasangnya boleh anda lihat didalam video yang saya buat khas untuk pembaca blog baikimotor.com

Video: Cara test minyak enjin jalan ke tak

Salam,

Apa kabar pomen? Hari ini mari menambahkan lagi ilmu pembelajaran anda tentang mekanik motor dengan satu hal lazim wajib diketahui bila membabitkan bab enjin iaitu cara memastikan minyak 4t/minyak hitam jalan mengalir menyeluruh didalam enjin apabila enjin mula dihidupkan.Kesannya bila ‘minyak hitam tak jalan‘ kita sebut,ia akan mengakibatkan kerosakan serius pada enjin terutama kepada komponen dalam Head cylinder dan block.

Video tunjuk cara test minyak enjin jalan ke tak ini baru diterbitkan dan hanya saya tampilkan untuk tonton pelajar mekanik di baikimotor.com sahaja.

Tanda-tanda minyak hitam tak naik/jalan

Biasanya selepas selesai membuat top overhaul langkah pertama setelah enjin mula dihidupkan kita perlu check  minyak dia naik ke tak.Contoh langkah yang perlu dibuat pada motor Honda ex5 ini kita perlu membuka penutup Valve atas sahaja,hidupkan enjin dan rem beberapa saat untuk lihat samada ada percikan minyak hitam atau tak.Jika ada itu tandanya minyak hitam jalan ok dan jika sebaliknya perlu cik pomen buka semula bahagian enjin itu untuk check apakah puncanya.Biasa terjadi adalah berkaitan dengan Oil pump atau Oil pump gear atau mana-mana saluran tersumbat.

Play video

Ok,perhatikan langkah-langkah cara test minyak hitam dalam video pendek disini dan praktikan dalam kerja anda khasnya membabitkan motor Honda ex5 dan yang sepertinya.Wassalam.