Tayar tubeless saiz 60/80-17 untuk motor rempit

Tayar tubeless saiz 60/80-17

Salam. Sebelum ini tayar Mackenzie 70/90-17,80-90-17 saya dah perkenalkan, minggu ini saya tambah lagi stok, tayar tubeless saiz 60/80-17  khas untuk mat rempit. Variasi tayar yang paling [email protected] sotong dari Jenama Mackenzie. Haa siapa yang nak tayar ringan, nak laju ini tayar yang sesuai untuk motor anda.

Tayar tubeless murah dan berkualiti

Tayar murah tubeless(tanpa tiub) bunga Diamond dengan kualiti tidak mengecewakan berbanding pesaing seperti Maxxis yang juga buatan Vietnam. Mutu pengeluaran tayar MacKenzie Stinger ini juga mematuhi pengsijilan Iso 9001 2015.

Yaa bang sekarang ini banyak barang motor buatan Vietnam memasuki pasaran kita kerana kilang-kilang sparepart banyak “parking” kat sana. Bukan lagi barangan “low-class”.

Harga Tayar saiz 60/80-17

Harga tayar tubeless saiz 60/80-17 ini pada hari ini dibuka RM43/unit. Free shipping untuk belian atas RM15 dan voucher RM5 boleh diklaim sehingga hujung bulan September 2020.

Tayar semua tayar baru untuk pasaran 2020, untuk tahun depan 2021 atau 2022 kami order yang baru lagi.

Tayar motor tubeless Shopee

Seperti saya maklum pada post saya yang lepas kedai Shopee kami telah dibuka untuk memudahkan anda membeli sparepart motor secara online dengan saya. Jadi jika anda ingin mencuba tayar 60/80-17 tubeless Jenama Mackenzie bolehlah beli di Shopimad sekarang. Stok masih tersedia, jangan ketinggalan dan terima kasih support blog ini. Jumpa lagi dengan stok baru pula. Wassalam.

Tayar motor tubeless bunga Diamond, Mackenzie setaraf Maxxis

gambar tayar motor Makenzie bunga Maxxis Diamond 80/90-17

Jenama baru tayar motor tubeless jenama Mackenzie untuk rim 17

Akhir-akhir ini tayar jenama Maxxis begitu popular diguna pakai oleh ramai penggguna motor cub bawah 150cc. Jujur cakap seawal kemunculannya dulu ia adalah diantara jenama tayar motor paling murah dikira low grade. Yang kaki ‘main lap’ pada masa tu tak pakai tayar ni, pakai jenama Brigestone Battlex, Dunlop TT500 dan Pirelli Dragon. Jadi, berbalik pada Maxxis yelah kan jenama baru belum popular tak mungkin nak ‘up’ harga terus.

Saya kira dalam 10 tahun kemudian atau lebih jenama Maxxis kian popular terutama sekali dengan design bunga Diamond nya dan sehingga banyak pula  jenama tayar lain terikut dengan rekaan bunga Diaamond juga.Terkini jenama baru pula muncul iaitu Mackenzie bunga Diamond juga menjadi taruhan.

Gambar tayar motosikal tanpa tiub

Tayar motosikal Mackenzie Diamond 70/90-17, 80/90-17

Cerita sebenarnya disini ialah saya nak memperkenalkan jenama baru tayar tubeless/tanpa tiub untuk motor cub iaitu Mackenzie. Saya melihat jenama ini satu pilihan untuk diguna pakai pada motor anda

Kenapa? kerana ianya lebih murah dari tayar Maxxis. Kalau harga tayar Maxxis 80/90-17 boleh dibeli sekitar RM68-75 sebiji secara online di Shopee manakala Mackenzie pula dijual semurah RM49 untuk tayar tubeless 80/90-17(tayar belakang).

Yang kedua design/rekaan corak bunga Diamond Mackenzie dilihat hampir 100% menyerupai Maxxis. Ada setengah pengguna suka akan design yang cantik ini tapi ada juga merungut yang bunga Diamond agak ‘membuang’ ketika di selekoh. Yang pasti cuba dulu baru tahu sebab apa orang ramai beli dan guna tayar motosikal jenis ini.

Faktor ketiga dan terakhir kenapa bayar lebih untuk produk yang kualitinya dikira setaraf. Maxxis buatan Vietnam(Indonesia pun ada) dan Mackenzie pun buatan Vietnam. Dua-dua bunga Diamond.

gambar tayar jenama baru tubeless 70/90-17

Mana anda boleh beli tayar ini?

Ya, oleh kerana saya melihat tak ada melebihi mana-mana pihak dari segi kualiti pembuatan jadi saya memilih tayar paling murah dimasukkan sebagai stok dan juga untuk dipromosikan kepada anda. Jika anda berminat untuk menjadi orang yang terawal mencuba tayar tubeless rim 17 jenama Mackenzie boleh la dapatkan di kedai Shopee saya di alamat ini https://shopee.com.my/product/209378505/5242957175/

terima kasih support Baikimotor.com, salam jumpa lagi