Rantai 415 Did teknologi Motogp untuk Superbike anda

Gambar rantai did 520erv
520ERV gold(color edited)

Alatan teknologi Motogp paling murah yang boleh anda pakai pada motor anda ialah rantai Did 415 ERZ, jika berkemampuan boleh lah chek harga sekarang dengan dealer mereka yang sah.

Rantai motor yang cukup bermutu jenama Did mempunyai pelbagai variasi saiz yang boleh digunapakai pada motor superbike, motocross mahupun motor cub. Antaranya adalah seperti di bawah.

Rantai 415 DiD ERZ/SDX, 520 ERV

Did klaim adalah 8,660-pound kekuatan pada rantai did 520 ERV, berat sekitar 3.3 pounds per 100 mata(links), juga rekaan rantai X-ring mereka lebih baik mengurangkan geseran berbanding dengan jenis O-ring. ERV 520 adalah komponen motogp yang paling mampu milik oleh anda.

Gambar rantai did 520ERT gold

Rantai 520ERT3 pula telah menjadi pilihan pasukan-pasukan “factory” di AMA seperti Honda, Yamaha, Suzuki, Kawasaki, dan KTM.

Gambar rantai 415 Did

Paling menarik Did bukan saja tawarkan rantai-rantai bersaiz kasar untuk kegunaan superbike, supersport, motocross tapi juga underbone bawah 250cc juga boleh merasai kelainan rantai road racing 415ERZ yang dibawa dari teknologi Moto3 sendiri. Rantai 415SDX pula adalah untuk kegunaan motor dibawah 150cc.

Sebenarnya pelbagai pilihan rantai motor ditawarkan dengan ciri-ciri yang berbeza atas aspek kegunaan, jenis motor, harganya tentu sekali. Boleh lihat sendiri di Did Malaysia
http://didmalaysia.com.my/

Pengiktirafan kepada Did sebagai pembuat rantai motor bermutu

Did pengeluar rantai terkemuka dunia. Ditubuhkan seawal 1933 bertempat di Japan asalnya sebagai pengeluar rantai basikal. Dari Kokueki chain bertukar nama kepada Daido Chain.co.ltd pada tahun 1935 kepada Daido Kogyo(1938) dan dari tarikh itu sehingga kini dari Europe ke negara Asean seperti Vietnam, Indonesia, Malaysia, Thailand, etc. di atas nama komponi Did,co.ltd

Begitu banyak juga award telah diberi kepada did hasil kerja keras penyelidikan dalam pembuatan bagi menghasilkan pengeluaran rantai motor bermutu tinggi untuk anda pakai sekarang, diantaranya:

  • 1968-Awarded the prize from the Director of the Agency of Industrial Science and Technology for industrial standardization and quality assurance activities.
  • 1972-Authorized as oil field chain by the American Petroleum Institute
  • 1995-ISO 9002 certification (manufacture of power transmission chains at the Fukuda plant) obtained
  • 1999-The respective ISO 9001 certifications for the Fukuda and Iburibashi plants integrated into one for design, development, manufacture, and associated services of power transmission chains, tensioners, guides, and rims for motorcycles.

Rantai motor berwarna warni sifu Ek chain

Gambar rantai ek

EK chain Japan

Sehingga kini pemilik motor ramai di dedahkan dengan rantai berjenama RKM, DiD, dan beberapa lagi tanpa
menyedari ada “sifu” yang tersembunyi iaitu Ek chain bukan Ekin chang stomb rider ya..

Di temui pada 1941 sebagai syarikat pembuat rantai, Enuma Chain dari Jepun. Pada 1974 Enuma memperkenalkan kepada dunia rantai O ring yang pertama. Pada Tahun 1997 syarikat itu di mendapat sijil kualiti standard pengurusan ISO 9001.Sijil itu menunjukkan high standard kualiti barangan mereka jual(rantai motor) dilihat sebagai sebuah jaminan kepada keselamatan pengguna. Sehingga kini Ek semakin maju dan pernah menjadi supporter mesin lumba Shinya Nakano di Motogp

Rantai warna-warni

Terkini Ek mempertaruhkan teknologi terkini dalam pembuatan rantai motor berkualiti, tahan lama penggunaan, mesra mesin dan lagi cantik

Gambar rantai motor berwarna

Rantai motor berwarna warni buatan Ek sedang panas dipasaran khasnya untuk motor berkuasa tinggi(superbike). Menggunakan teknik pengecatan bahan tersendiri, anda boleh mendapatkan rantai Ek dalam pelbagai siri warna di bawah:

Gold, Chrome, Merah, Biru, Hijau, Hitam, Kuning, Purple, White, Orange, Pink Metallic Gold, Metallic Silver, Metallic Red, Metallic Blue, Metallic Green, Metallic orange

Saiz rantai

Selain warna rantai Ek turut tersedia untuk pelbagai jenis kegunaan samada motor jalanan, motocross, atau mana-mana mesin perlumbaan. Siri rantai : 420,428,520,525,530,630. Heavy-duty/O ring/X ring.   Website

Cara potong rantai motor dengan alat

Gambar cara potong rantai motor

Cara memotong untuk pendekan rantai motor yang sudah panjang menggunakan alat pemotong rantai

Ok,post sebelum ini anda sudah belajar cara tarik rantai  yang wajib anda kuasai(baca) terlebih dahulu jika belum kerana sekarang adalah sambungan pembelajarannya ialah cara memotong atau pendekkan rantai motor atau rakan serumpun kita sebut cara kencangkan rantai sepeda motor.Semestinya bila rantai sudah terlalu panjang jalan mengatasinya ialah kita perlu mengerat,memotong untuk pendekan rantai motor tersebut.Pelbagai cara sebelum ini pernah orang buat ada yang menggunakan paku,punch,grind sebagainya tapi kini alatan mekanik yang moden dan menyenangkan kerja kita banyak dijual dipasaran,jadi saja satu alat pemotong rantai seperti dibawah.

Langsung saja macam mana kita perlu buat nak potong rantai ni?
Pertama buat seperti cara anda mahu tegang rantai,longgarkan nut tayar dan nut pelaras(longgar habis) rantai dan tolak roda kedepan.

Langkah-langkah seterusnya  adalah seperti dibawah.

1-Cari master link atau disebut pin rantai(satu link yang ganjil) seperti gambar di atas

2-buka klip dan buang mata (link) rantai,gunakan playa ragum seperti gambar dibawah.Caranya ialah-kepitkan pada hujung klip (terbuka)
dan tolak ke tepi.Tak faham tak apa boleh tengok dalam video dibawah.

Gambar cara buka klip rantai
Gambar cara buka pin rantai

3-Tanda berapa ‘mata’ yang mahu anda ‘buang’.Pastikan anda potong pada tempat yang betul dan bilangan yang mahu dibuang juga betul supaya nanti rantai tidak menjadi terlalu pendek.Seperkara lagi bukan semua tempat(link) boleh dipotong lihat gambar dibawah,hanya pada pin-pin bertanda biru sahaja.Lagi sekali pastikan roda betul-betul habis ditolak kedepan pada masa ini kerana kita mahu tanda tempat yang harus dipotong dengan benar.

Gambar bilangan pin rantai
Hanya pada pin yang ditandai
Warna biru sahaja

Dalam gambar diatas lihat setelah klip rantai dibuang sekarang potonglah pada pin-pin bertanda biru daripada mula (selang satu pin)

Cara mendapat tahu bilangan mata rantai yang mahu di potong diukur mengikut kaedah seperti gambar dibawah
Gambar mengukur rantai sebelum dipotong
Gambar 1

Petama sekali rapatkan hujung rantai semaksimal mungkin seperti gambar 1,tapi memandangkan pin disitu tidak boleh dipotong kerana berada pada mark yang salah jadi tepaksa kita undurkan(kendur) satu mata kebelakang seperti gambar 2 dibawah

Gambar cara mendapat pin rantai yang mahu dipotong 2
Gambar 2

Dalam gambar 2 saya telah mendapatkan pin yang dibenarkan dipotong walaupun rantai agak kendur disitu.Inilah tempat harus dipotong.

3-Gunakan alat pemotong  rantai tadi,boleh lihat video dibawah tentang tutorial cara menggunakan pemotong rantai.

Gambar cara menggunakan alat pemotong rantai

4-Sambungkan rantai kembali dengan memasukan semula pin rantai itu samada yang lama atau yang baru.

Gambar cara sambungkan rantai setelah dipotong

5-Regangkan rantai dan ketatkan semula nut pengikat roda belakang dan juga nut pelaras rantai yang anda longgarkan permulaan tadi.

Tonton video

Selesai sudah tugasan anda memendekan rantai motor anda..diharapkan anda mampu membuat dengan jayanya.Ingat hal yang paling penting semasa mengerat/memotong rantai motor ialah tanda bilangan mata yang mahu dikerat dengan betul,itu bahagian yang perlu waspada jika kesilapan terjadi rantai terlalu pendek untuk disambung semula.Ok sekian sahaja kali ini kita bertemu lagi di pembelajaran mekanik dikesempatan lain dengan tajuk berbeza pula.Wassalam.

Cara ketatkan rantai motor yang kendur

Gambar rantai motor

Belajar tarik rantai motor

CPm kembali berkongsi lagi ilmu mekanik untuk anda pada kali ini tentang perkara asas seorang mekanik yang mesti tahu melakukannya iaitu mengetatkan rantai motor atau bahasa lain kita sebut ‘tarik rantai’.Terlebih dahulu terima kasih kepada anda yang setia bersama kami dan jika anda baru CPM adalah blog tempat belajar mekanik motor online percuma.

Saya akan berkongsi serba sedikit ilmu yang saya ada moga bermanfaat untuk anda yang ingin kerja sebagai mekanik atau sekadar menjadi mekanik motor sendiri anda telah datang ketempat yang tepat saya berharap.Seperti post yang telah diterbitkan terdahulu saya mengulas setiap tajuk tutorial bersama gambar dan kadang berserta dengan video sekali- hanya di baikimotor.com.

Gift cara tarik rantai ex5
Step tarik rantai motor Ex5

Ok langsung saja bagaimana cara ketatkan rantai motor MLE Xtm 200 yang sudah kendur supaya menjadi regang.

Ini adalah diy cara ketatkan rantai motor sendiri bagi yang rajin buat sendiri tapi kalau rasa diri tu malas main sepana beli saja alat penegang rantai automatik macam gambar kat bawah ni, ada jual kat mana kedai sparepart motor, beli online pun boleh sekarang ya… Ehemm tapi berat la sikit motornya
Gambar alat penegang rantai automatik

Ok lanjut, Pertama sekali anda perlu pergi ke roda belakang dan berkenalan dengan sebiji skru atau lebih tepat nut roda pada swing arm.

Nut ini fungsinya ialah untuk kunci roda supaya tidak bergerak kedudukannya pada swing arm dan kaedah rekaannya adalah kebanyakannya berbeza bagi setiap jenis motor,ada menggunakan satu nut seperti motor yang boleh anda lihat pada tutorial ini iaitu model MLE xtm 200 dan ada pula guna  1 lagi nat pengikat sprocket  seperti motor Honda c70 ataupun Ex5.

Langkah meregangkan rantai motor

Sebagaimana kerja kita disini ialah untuk mengetatkan rantai makanya kedua-dua nut pada ‘shaft tayar’ itu kita perlu Longgarkan supaya roda dapat digerakkan.

Apabila roda digerakan ke belakang bererti rantai akan menjadi regang secara automatisnya.Jadi kita Longgarkan semua nut yang bersangkut-paut dengan roda supaya roda boleh kedepan dan kebelakang.Sudah faham mari kita mulakan.

Gambar nut roda tayar belakang motor

Pertama sekali nut roda perlu longgarkan,longgar sahaja tak perlu buka dan lihat pula pada nut pelaras rantai yang terdapat pada hujung kedua-dua belah lengan ayun itu (swing arm).Buka dengan sepana dan longgarkan habis sampai ke hujungnya..kedua-dua side yaa..

Gambar nat pelaras rantai
Nut/nat pelaras rantai

Langkah-langkahnya;

  1. 1-ketatkan nut pelaras secara sama rata kedua-belah sehingga anda melihat rantai menjadi regang.
    2-Rasa untuk periksa regangan rantai dengan jari anda supaya ia benar regang.
    3-Longgarkan kembali kedua nut pelaras tadi sedikit sahaja,juga sama rata (balance) sehingga apabila anda check rantai sekali lagi ia boleh ditolak keatas atau kebawah dengan jarak anggaran 1 inci – jarak kelegaan.
Gambar cara periksa regangan rantai

4-Jika anda perolehi seperti itu sekarang bolehlah ketatkan nut roda tayar kembali,diikuti nut pelaras rantai.
5-Periksa kali penghabisan regangan rantai kembali untuk memastikan ia sempurna tidak terlalu tegang atau terlalu kendur.Jika ia meleset silalah ulangi langkah meregangkan rantai seperti sebelumnya.

Rantai kendur sangat

Penghabisan ialah check balance roda tayar lihat dari belakang untuk memastikan kedudukan roda sama rata dilihat kiri-kanan.Ini adalah teknik digunakan untuk melihat balance roda yang membantu kerana kadang-kala ‘mark’ pada pelaras rantai ‘lari’.

Gambar penanda aras rantai motor
Lihat garis-garis mark atau
Penanda aras rantai

Ingat! Pastikan tidak terlalu ketat atau terlalu longgar.Rantai motor  terlalu longgar/kendur boleh mengakibatkan insiden jatuh rantai nanti jadinya macam zaman naik basikal pula,asyik-asyik masuķan rantai jatuh..haha
Ketat sangat pun tak boleh juga nanti jalan berbunyi..krak!..krak!..parah lagi kalau putus..jadi berhati-hati ya.

Ok,rasanya tidaklah begitu susah untuk anda melakukannya berpandukan langkah-langkah yang diberi.Tapi bagaimana pula jika rantai tidak boleh diregangkan lagi-maksudnya nut pelaras sudah ‘diikat’ habis tetapi rantai motor anda masih lagi kendur.Ikutilah pembelajaran kedua selepas ini iaitu cara memotong rantai.
Salam jumpa lagi wassalam.