Cara susun celah ring piston motor 4t agar tak berasap

Baikimotor.com bersambung tentang ring piston lagi kali ini kita kenal pula ring piston motor 4t(4 lejang) dan cara memasangnya pada piston. Ring pada piston motor 4t agak berbeza dengan ring motor 2t iaitu dari segi bilangan ring juga cara susunan ring itu.Bilangan piston ring motor 4t jalanan ialah 3 ring bermakna lebih 1 ring dari … Read more

Pasang ring piston motor 2 tak

Cara saya memasang ring piston motor 2 tak Tentu ramai pemula mekanik nak belajar masukkan atau pasang ring piston motor. bagaimana caranya? OK,ini ialah cara saya masukan ring piston motor 2 tak(2 stroke).Ring piston motor 2 tak adalah berbeza dengan ring 4 tak dari segi bilangan ringnya.Maka dengan itu kita bermula dahulu dengan tajuk yang … Read more

Alkisah piston motosikal jem bocor

Masalah piston motosikal jem bocor dan keluarganya Assalamualaikum, Alkisahnya,saya banyak terlihat kisah masalah piston motosikal bocor atau pecah dalam group geng motor Facebook.Sedih bila lihat kejadian semacam ini,jadi kita tulis sikitlah semoga manfaat.. Piston bocor,piston pecah,piston tembus,piston kejang,piston jem,semua ni keluarga dia..yang pasti motosikal tu mesti tak boleh hidup.Kalau boleh hidup pun..aku rasa baik jalan … Read more

Piston dan ring

Piston dan ring mempunyai saiz dan ukuran mengikut silinderbiasanya bermula dari std meningkat naik ke 0.25,0.50,0.75 ke seterusnya..Apa fungsi piston,ring pada sebuah enjin motor Piston, Ring – fungsi piston- fungsi ring- nama-nama ring Belajar baiki motosikal– bab Piston dan ring bermula dengan piston atau dalam bahasa melayu adalah omboh_ialah kompenon enjin yang fungsi utamanya sebagai … Read more

You cannot copy content of this page