Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Punca motor tak mahu hidup pada pelbagai situasi

Gambar petcock tutup penyebab motor tak mahu hidup

Masalah motor tak mahu hidup disebabkan oleh 3 perkara seperti habis minyak, tak ada api atau kerosakan pada sistem dalam enjin itu

Bila motor tak mahu hidup antara perkara dibawah ini mungkin telah menimpa anda. Secara teorinya untuk menghidupkan enjin ialah anda perlukan pastikan ada minyak petrol dan ada api(ignition)
Jika kedua-kedua anda pasti benar ada anda perlu check compression untuk pastikan tidak ada kerosakan komponen dalam enjin.

Nampak jelas bukan tapi bagaimana mana bagi seorang bukan mekanik untuk periksa perkara ini

Ya, kalau anda tak ada masa untuk mendalami pemahaman masalah ini dengan membaca setiap link artikel blog ini yang telah diberikan, apa yang perlu anda buat

  1. lihat lampu neutral hijau pada meter adakah sebelum ini menyala sekarang tidak menyala
  2. Test signal kiri kanan, horn jika semua tiba-tiba hilang ini menunjukkan motor anda ada masalah pada sistem wiring kunci, atau bateri
  3. check petrol dalam tangki. tak usah percaya sangat penunjuk meter.

Jika petrol masih lagi penuh, anda perlu buat kerja sedikit iaitu check spark plug motor anda, bagi perempuan sila minta bantuan orang kalau tak tahu buka spark plug.

Pada situasi ini buat pemeriksaan api spark plug seperti yang sudah saya terangkan pada link itu(artikel terdahulu). Jika spark plug diketahui telah rosak sila tukarkan yang baru

Andai kata plug tak ada masalah lakukan langkah ke 3 iaitu check compression seperti video yang telah saya kongsikan. Jika penyetat rasa kosong, tak ada compression tentunya enjin tak boleh hidup

Salah satu perkara di atas pasti dikesan, anda boleh selesaikan sendiri atau terus saja hantar ke bengkel berdekatan

Video

Motor tak mahu hidup selepas parking

Tadi sebelum parking elok saja, sekarang selepas beberapa jam dah tak boleh hidup.

Sila tunduk sikit pada motor, kalau-kalau ada bau petrol berkemungkinan minyak overflow,  wayar petrol pecah atau mungkin juga karburator dah hilang… Alamakk!!

Pastikan juga kalau tutup minyak tu sila buka balik switch dia(fuel tap/petcock)  pada tangki, body motor atau pada carburetor bergantung pada jenis motor yang guna benda ini. Kebanyakkan motor alaf baru tidak lagi menggunakannya jadi sila abaikan.

Kesimpulan

Ini adalah sebagai panduan kejadian secara tiba-tiba kalau pada motor lama baca ini cara hidupkan motor lama

Jarang sekali berlaku secara tiba-tiba saja motor tak mahu hidup kecuali sebelum berlaku ia akan menunjukkan tanda-tanda awal dulu sebagai warning kepada owner yang ia bermasalah

Contohnya enjin menjadi semput-semput semasa berjalan, beberapa kali susah dihidupkan sebelum ini atau mungkin pernah enjin “jem” . Jadi untuk tidak menjadi kesulitan seperti hari ini diharap pada masa depan sila alert apa perubahan berlaku pada motor anda dan buat pemeriksaan segera. Akhir kata share2 pengetahuan untuk yang memerlukan, sekian

Motor tak mau hidup sebab lama simpan

Punca motor tak mahu hidup dan cara mengatasinya

Salam,sungguh memenatkan engkol start berkali-kali tapi tetap motor tak mau hidup.Kalau motor matic (automatic) sampai habis battery lah jawabnya tetap tak mahu hidup jugak.Jadi bagaimana cara untuk menghidupkan motor khasnya motor yang sudah lama tersimpan dihadapan rumah tu.

Baik,saya cuba terangkan satu persatu caranya baik motor gear ataupun motor matic @ skuter dan saya andaikan anda sampai kesini rasanya anda ingin cuba selesaikan sendiri masalah motor anda itu jika tidak tentu sahaja anda telah hantar motor itu ke bengkel pastinya.

Tukar minyak petrol lama

Motor sudah lama simpan dan mahu dicuba hidupkan enjinnya kembali harusnya anda perlu membuang semua petrol lama dan digantikan dengan yang baru kerana petrol lama tak dapat dibakar sebaiknya oleh enjin dan akan menyebabkan enjin sukar dihidupkan.Caranya anda harus bukakan bajunya(cover body) terlebih dahulu  dan cabut keluar wayar petrol ke karburator.Lain jenis motor lain lokasinya pada karburator atau injeksi.

Gambar filter karburator
Wayar minyak yang perlu
dibuka keluar

Servis karburator

Servis karburator.Jika menggunakan sistem karburator perlulah ia diservis cuci komponen dalamanya.Biasanya takungan petrol lama didalam karburator akan mengakibatkan keladak seperti ketulan yang akan menyebabkan lubang-lubang dalam karburator jadi terkambus.Inilah punca kegagalan karburator berkerja.

Gambar komponen dalam karburator
Komponen dalam karburator y125z

Dibuka keluar dan dicuci semua komponen dalam karburator motor itu termasuk jettingnya pilot dan mainjet agar semua lubangnya nampak tembus tidak tersumbat lagi.Setelah itu pasanglah dengan berhati-hati supaya tiada bocor minyak nanti.

Gambar pilot jet karburator
Pilot jet selalu tersumbat

Caj battery

Sementara anda mencuci karburator itu apa kata anda buka dulu battery dan dihantar caj dibengkel.Jika ia tak boleh pakai [email protected] kong silalah gantikan ia dengan yang baru.Kemudian nanti sudah siap servis bahagian lain ambil battery dan pasang balik pada motor.

Gantikan sebiji spark plug

Motor anda pakai satu spark plug gantikan satu spark plug baru kerana kita mahu api yang kuat bila mau hidupkan enjinnya.Sebaiknya gantilah spark plug sebaik saja anda sudah pasang battery,ini tipsnya.Semasa spark plug sudah dikeluarkan luangkan sikit waktu lagi buat uji cuba pengapian coil plug.Buang kepala plug,dekatkan cable coil ke permukaan enjin/body,buka suis dan tendang penyetat lihat sama ada akan ada api terhasil atau tidak, jika keputusan positif makanya pasanglah plug baru itu.

Tukar minyak hitam

Ini tidak wajib tapi sebagai pelengkap dan persedian untuk menggunakan terus motor itu jika ia berjaya dihidupkan.Tapi andainya motor itu tak begitu lama disimpan dan minyak hitam pun masih baru ditukar sebelum ini maka tak perlulah menukar minyak hitam itu.Tapi jangan lupa check paras minyak hitam juga kerana enjin berjalan dengan minyak hitam kurang boleh mengakibatkan kerosakan komponen dalam enjin.

Ok,siap 5 perkara di atas anda bolehlah juga tendang engkol bagi motor gear atau picit butang starter bagi motor matic untuk hidupkan enjinnya.

Tambahan lain:jika motor 2-stroke perhatikan pada minyak 2t nya,pasti masih ada atau lebih baik tukar kepada 2t baru.Periksa juga pump 2t harap tidak bermasalah,baik alirannya.

Jika tidak ada masalah lain insyallah enjin akan hidup dalam beberapa tendangan/starter sahaja.

Sesudah hidup biarkan beberapa minit dalam keadaan idle supaya minyak hitam mengalir ke semua bahagian dalam enjin itu.Akhir sekali sebelum berjalan eloklah diperiksa brek,angin tayar,regangan rantai dan juga lampu-lampu supaya perjalanan anda selamat dan selesa.sekian.

Blok longgar motor tak mahu hidup

Ok hari ini ceritanya saya baiki sebiji motor skuter V100 yang sudah agak lama bertapa depan rumah tuannya.Mungkin timbul rasa mahu pakai balik motor tu jadi tuan empunya menolak motor beliau ke bengkel saya untuk diperbaharui.Jadi seperti biasa langkah untuk menghidupkan motor yang sudah lama tersadai,lalu saya pun periksa lah bahagian enjinnya satu persatu..

Mula-mula check api,buka plug tengok..api tak ada.Kemudian check coil dan dapat kesan yang coil magnet tak keluar api.Jadi satu barang perlu diganti untuk permulaan kerja menghidupkan semula motor retro yang sudah lama tersadai ini.

Setelah pergi beli,siap pasang dan masa untuk cuba start hidupkan enjin.Satu kali start tak mahu hidup,dua kali tak hidup juga akhirnya sampai berpeluh dan macam-macam cara keluar barulah hidup Suzuki v100 lama itu.Ok lah lega sikit rasa hati sebab motor sudah hidup walaupun asap berkepul macam orang sembur nyamuk..haha

‘Kusangkan panas sampai ke petang tapi rupanya hujan ditengah hari’..ibarat pepatah melayu.Bila enjin dimatikan balik,sekali lagi mahu hidupkannya..sudahh..tak mahu hidup dah..lagi sekali kena kerah tenaga..

Hidup lagi..mati lagi..macam itu juga jadinya sampai berulang kali.

Sebenarnya di awal lagi sudah dapat kesan yang enjinnya tak ada compression tapi mahu cuba dulu..dan terpaksa lah akhirnya mengaku kalah lalu si mekanik ini terpaksalah membuka keluar bahagian Top Overhaul skuter V100 ini untuk periksa apakah penyebab enjin ini hilang compress.

Sudah siap buka semua head blok dan nampaklah ada kesan-kesan jammed pada bloknya.Tak begitu parah tapi ada kesan jammed..

Gambar Blok longgar
Gap ring piston terlampau luas

Teliti punya teliti saya berpendapat blok motor skuter ini perlu di rebore walaupun kesan calar pada blok tak begitu serius tapi nampaknya blok tu sudah longgar.Tambah lagi kos baiki si empunya..

Ok,blok sudah rebore pasang balik..preng..peng..peng..peng…3 kali penyetat kaki,hidup cantik enjin motor v100 ini.Timing pun cantik..

Mahu dengar suara enjinnya,tonton video ini..

Video ini hanya di baikimotor.com

Cuba matikan balik enjinnya,start balik..alhamdulillah..sudah ok!
Selesailah masalah tadi dan v100 lama tersadai sudah boleh ditunggang balik kesana kemari..wassalam

Belajar mekanik motor-plug tak ada api

Cari punca spark plug tak ada api

Setelah sedikit sebanyak mengetahui asas kerja elektrik enjin motor,sekarang kita akan  menajamkan lagi pemahaman kita dengan menyelesai satu masalah iaitu spark plug tak ada api.Sampai disini saya rasa anda sudah mengerti bahwa enjin motor perlukan petrol dan nyalaan api plug untuk dihidupkan.Ada minyak tak ada api..enjin tak boleh hidup,begitu juga sebaliknya.

Oleh itu lazimnya bila motor tak boleh hidup kita selalu periksa minyak petrol terlebih dahulu,jika minyak ada kita terus kena buka spark plug untuk check api.Sekarang ini punca motor tak mahu hidup kita sudah dapat jejak iaitu masalah pengapian (nyalaan) kerana plug tak keluar percikan api bila diuji cuba.Apa perlu kita buat setelah itu? Tukar plug?

Biasanya kalau warna plug hitam tu boleh saja terus tukar plug dan cuba hidupkan enjin.Malangnya walaupun sudah pasang plug baru tapi motor masih tak dapat hidup,jadi bagaimana sekarang ya?

Disitu nampak kita terpaksa buat kerja dua kali,terpaksa buka plug lagi sekali untuk check api.Cara ini adalah tidak tepat,ada aturannya perlu diikuti dan itulah yang akan anda pelajari pada bab belajar mekanik hari ini.Sebelum mulakan,ingat ini untuk motor yang menggunakan sistem Cdi ya dan langkah berbeza untuk sistem Tci dan ini teknik “kung-fu” ya tanpa menggunakan multimeter

 Coil rosak

Gambar coil plug motor plug tak ada api
Coil plug

Langkah pertama kita lewatkan sikit memasang spark plug untuk kita periksa api plug coil dulu.Cabut kepala plug dan test kabel coil plug ke body.Kepala plug juga kadang memberi masalah jadi perlu buang dia terlebih dahulu untuk test coil.

Masih tak ada api? Lihat wayar pada coil plug,cabut dan test wayar hidup tu.Kalau  wayar/kabel tu ada keluar api maka bermakna coil plug rosak dan jika masih tak ada api maka lanjutkan kerja kita buat untuk mencari punca plug tak ada api ini.

Trik untuk mempercepatkan kerja wiring motor ni kita perlu pandai ‘shot cut’ tapi semestinya kita perlu faham benar sistem lektrik motor itu.Seperti yang saya tulis pada post lepas itu,api enjin bermula setelah on switch ialah  dari coil magnet –> cdi –> plug coil
–> spark plug

Kita patut short-cut bila sekirannya  kedudukan komponen lestrik itu agak terkedalam supaya kerja kita lebih cepat siap.Customer tak mahu tunggu lama-lama tuan..haha
Jangan lupa tu..!

Ok,kita berada di plug coil sekarang ini yang mana wayar kepadanya masih tak ada api jadi sudah tentu ke komponen lebih bawah dari plug coil iaitu cdi.nampak?

Tapi kedudukan cdi adalah sedikit tersorok kedalam cover body jadi boleh terus lompat saja ke komponen terakhir iaitu coil magnet yang lebih terkeluar kedudukannya.Bila sudah kenal pasti mana satu wayar hidup coil magnet ke Cdi unit,terus saja cabut soket wayar tu dan test api.

Satu-satunya komponen lektrik motor yang boleh kita test tanpa on switch ialah coil magnet.

Gambar wayar dari coil magnet

Wayar hitam+merah(honda) tak ada api setelah diuji maka jadinya tugas pencarian telah berakhir di mana punca plug tak keluar api ialah kerana coil magnet yang rosak.

Video

Sama macam coil magnet kriss 1

Jadi bolehlah ditukar baru start coil nya. Bagi model ex5 dream, wave, coil magnetnya dalam bentuk fuel coil ya jadi perlu tukar 1 set sama juga macam Modenas kriss 1 punya macam gambar dibawah

Gambar coil magnet kriss 1

Ok andai kata bukan berpunca coil magnet rosak jadinya kita kena berlamaan lagilah dengan motor itu.Kali ini mahu tak mahu terpaksalah membuka cover motor tu cari dimana letaknya cdi.Cdi rosak la jawapannya…?

Belum lagi..! ada hal tersembunyi lagi penyebab masalah api tak ada ni.Sikit lagi ya..teruskan

Api keluar dari coil magnet,wayar ke coil plug tak ada api…yang ditengah-tengahnya ialah Cdi tapi belum boleh terus pergi beli Cdi baru dan tukar,perlu check lagi.

Jangan lupa pulser coil..

Mungkin juga kunci..

Kita bersambung lagi pembelajaran ini di post seterusnya,kunci rosak