blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian

gambar blok
Blok motor 2 stroke

Punca yang menyebabkan kejadian motor jem(kejang blok)

Minggu depan nak konvoi..motor ko dah siap belum?”.Soalan lazim yang sering diajukan diantara bikers.Make-up no 2,no 1 mesti tentang enjin samada dari segi kondisi atau prestasi.Kalau prestasi cemerlang tapi jem kat tengah jalan tak guna juga.Jadi biarlah seiring dan sejalan.
;artikel hari ini ialah mengenai masalah motor blok jem sistem penyejuk atau kecuaian

Jadi hari ini ‘cakap pomen’ nak mencari punca blok jem panas dengan harapan dapat menambahkan info tentang motor kepada anda yang baru terlibat didalam bidang motor atau mekanik ini.Apa kata kita mulakan sekarang dengan apa itu ‘blok’ motor dan fungsinya

Blok-Atau ‘cylinder block ‘ boleh dikatakan perumah bagi piston(omboh).kedudukannya adalah setelah Head pada enjin motor .Rupa bentuk luarannya adalah berbeza mengikut jenis motor pastinya dan juga ada perubahan statik kerana pengaruh sistem penyejuk enjin.

Suhu panas overheat blok jem

Apabila enjin itu dijana oleh sejukan udara( iaitu sejukan semula jadi diperolehi dari aliran udara/angin semasa motor bergerak) bentuk blok itu dikenal pasti dengan adanya sirip penyejuk padanya,dan bilamana jenis motor menggunakan sistem sejukan cecair(coolant) makanya ia tidak mempunyai sirip penyejuk.

Point yang boleh kita dapati disini ialah sebagai perumah piston yang kita sedia maklum piston bergerak dari 0 sehingga 12000 atau lebih putaran per minit,tentunya suhu blok boleh menjadi teramat panas.Terlampau panas boleh menyebabkan blok piston jem.Kalau tak mana mungkin diciptakan 2 sistem penyejuk pada motosikal seawal kejadiannya :0

Sekarang kita ketahui bahwa blok perlu disejukan dari panas lampau(overheat)  supaya ia tak kejang/jem
namun jangan lupa juga bahan sokongan untuk sejukan enjin iaitu pelincir 4t atau 2t.

kesan minyak perlincir kurang support

Pengaruh pelincir, kalau perlincir tak support memang jem la enjin walaupun motor tu ada water coolant.

pengalaman saya pernah jumpa motor yang pada sirip blok-nya tertimbus dengan tanah,debu lama,hampir menutup seluruh sirip/sisik tu tapi enjinnya masih hidup dapat bertahan tapi bunyi mungkin ‘out station’.

Ini contoh pada motor 4 stroke c70 yang biasa ramai saksi kejadian sebegini.Tapi cuba minyak hitam kering habis..berapa lama?? Walaupun c70 pegang rekod motor paling lasak didunia, paling tinggi pun jangkamasanya saya letak kurang 1 hari saja boleh  boleh naik tanpa isian minyak 4 t sebelum piston atau rod jem.

kesan tak isi minyak hitam

Perkara ni membuatkan saya tersenyum teringatkan masa zaman kerja ramai-ramai dulu kat KL.Member tukar minyak hitam dan repair benda lain sikit la motor sorang customer ni,dah tu lupa isi balik minyak hitam tu..customer terus jalan tak tahu ingat motor dah siap.

Petang jap gi telepon tokey kitorang,motor jem kat tengah jalan.Apa lagi kena ‘tiuu-tiuu’ dengan tokey la member tu..haha..rasakan,minyak pun lupa isi..apa daa..
Itu lah satu bahana kecuaian yang kita semua tak ingini kann! Semoga di jadikan satu tauladan.

Ok,Satu lagi contoh yang menyebelahi pelincir adalah lebih berpengaruh dari sistem penyejuk motor_Yamaha tzm150 2 stroke enjin,sistem sejukan cecair setalah minyak 2t kering maksimum motor tu boleh jalan ialah tak sampai 2 km sebelum enjin jem.Sistem coolant-nya amat memberi kesan untuk perjalanan jarak jauh namun motor tzm coolant tak jalan(berfungsi) masih boleh bertahan untuk ke kedai Gemok untuk beberapa minggu walaupun kaki terasa bahang enjin overheating.

Tapi sebenarnya pelincir juga sebahagian daripada sistem penyejuk enjin cuma namanya saja minyak pelincir

Penyebab cyllinder blok jem panas diantaranya ialah modifikasi dan kecuaian

gambar api
Katanya;suhu kepanasan normal
bagi operasi sebuah enjin motor
ialah lingkungan 212°F

Motor 4 lejang(stroke) jem blok

Bagi saya motor 4 stroke ni susah nak jem panas sebenarnya melainkan adanya modifikasi pada enjin atau kecuaian saja.Ye dok? Ok,kita tengok modifield motor pakai blok racing tak  pun masuk slip gedabak besar contohnya pada ex5 dream standard yang saiz asal blok-nya ialah 50mm( lubang bore) di upgrade kepada 55 atau 59mm.Piston besar,dah piston besar dah tentunya rpm meningkat dan kepanasan pun turut meningkat ye tak! Jadi cukup ke sistem sejukan asal nak support..he he,lu  pikir lah sendiri..kata Nabil
Situasi lain pula,motor Lc 135 pakai blok 65mm ceramic,tak jem panas ke? Kita tahu yang motor lc enjin-nya didinginkan oleh water coolant..so berikan kami sedikit info di ruangan komen ya..kitaorang nak tahu juga..terima kasih.

2 stroke selalu jem akibat kecuaian

Ha,ini paling top motor prenggg!! 2 stroker,selalu dan selalu jem panas.Apa puncanya? The master of ‘jem’.pantang 2t tak cukup terus piston sangkut.Motor 2 tak ni tak boleh nak sayang minyak 2t.Ejas 2t buka besar sikit time nak jalan jauh dan tambahkan sikit ke dalam tank tu 2,3 tudung..baru selamat.No 2 ialah setting karburator tu nak kene cantik bagi basah-basah sikit jangan kering sangat lebih-lebih lagi blok yang dah potong besar tu..orait!

Tapi pada pendapat saya motor 2 lejang ini,pemilihan ekzos perlu sesuai la..Elok pakai ekzos standard,sejuk..kurang power sikit apa ada hal motor buat naik jalan-jalan ja,bukan buat lumba.

Tonton video buang angin 2t

https://youtu.be/khhDvK7VpEk

gambar piston
Piston calar

 

Tanda menunjukkan motor nak jem

Keadaannya begini; sedang kita bawa motor kebiasaannya laju laa,tiba-tiba terasa enjin berat mengejut..jangan fikir banyak tarik saja klac atau tekan gear(motor klac auto) dan jangan lepas tengok apa jadi..ini kebiasaanya menandakan motor nak jem.Kalau betul enjin motor jem semestinya lepas tu penyetat keras,tak boleh start..punoh!!.
Satu teknik nak pastikan samada motor jem panas atau jem terus(total) ialah anda perlu biarkan enjin sejuk selama 10 minit.Lepas tu boleh la cuba-cuba hidupkan enjin balik tengok.Tak boleh juga?..tolak kedai,buka blok..

Blok calar,apa solusinya?

Jadi bila dah jem tu mestilah kesannya blok calar kan..jika sikit-sikit calar boleh lah di polish-kan,tapi jika sudah dalam sangat calarnya solusinya ialah ‘rebore blok’.Kesan blok jem ialah enjin hilang kuasa.
Ok,setakat itu sahaja cakap pomen motor untuk kali ini iaitu mengenai punca motor blok jem panas sistem penyejuk atau kecuaian.Semoga info kali ini anda dapat apa yang dicari..kita sambung di kesempatan yang lain pula dengan tajuk berlainan..terima kasih,assalamualaikum.

Motor traffic light mati

Masalah motor perlahan mati

Salam pembaca,

Cakap pomen hari ini ialah mengenai masalah motor perlahan mati atau tak ada timing,tapi saya suka sebut motor traffic light mati.Mana-mana saja lah asalkan faham sudah..Ok ,jadi apa masalah yang dihadapi pada motor kita sebenarnya dan macamana cara atasinya.

Tentunya ada beberapa masalah yang telah berlaku,mungkin juga kerosakan.Biasanya pada motosikal standard yang tak bermasalah,kita tak perlu main minyak semasa berhenti di trafik light.kita boleh lepas je pemulas minyak tu,betul tak!
Contoh kita naik motor ex5,jalan semua ok tapi bila sampai je di trafik light, perlahan minyak..pup! tiba-tiba enjin mati.Alamak! Problem apa pulak ni haa..

OK disini kemungkinan utama ialah timing karburator terlalu rendah.Jadi cuba anda pusingkan skru timing pada karburator tu tinggikan sikit timingnya.Senang je kalau motor ex5,tundukkan kepala anda dan tengok pada lubang cover putih sebelah kanan motor.Anda boleh nampak karburator dekat situ.Tahukan mana satu skru timing kan…!
Ok dah tahu,pusingkan skru tu ikut jam.Pulas dengan tangan je,kalau ketat pakai skru driver bunga.Pulas skru tu sampai enjin tak mati lagi semasa timing.Amacam ok tak?
Tak OK!..ada masalah lain pulak?
Jika timbul masalah lain pulak selepas ejas timing seperti motor lambat turun minyak semacam minyak sangkut,itu bermakna motor tu perlu periksa lebih teliti.

Langkah 1- ialah sila tukar palam pencucuh.

Langkah 2- servis karburator terlebih dahulu.

langkah 3-periksa sistem nyalaan

Langkah 4-buat top overhaul dan valve grinding

Langkah 5-Hubungi saya.

Itu saja langkah-langkah menyelesaikan motor traffic light mati.Semoga ia dapat menyelesaikan masalah motor anda hari ini.
-sekian-

Motosikal mati secara tiba-tiba

 motor mati secara tiba-tiba/mendadak di tengah jalan
apakah punca dan apa yang perlu dilakukan..

Gambar motor
Sedang anda menunggang,secara tiba-tiba motor mati sendiri ditengah jalan..highway yang panjang dan tak sanggup untuk menolak..tapi pada masa yang sangat suntuk dan anda mahu cepat terpaksa juga menolak ke bengkel motor..
Tapi tunggu!
sebelum ditolak motosikal sedara/sedari ke bengkel motor yang agak jauh saya rasakan,disini ada beberapa perkara yang anda boleh buat untuk mencari punca seterusnya mengatasi masalah motor 
mati mengejut ini.Mungkin ini talian hayat untuk anda dan mungkin dapat membantu anda untuk meneruskan perjalanan kembali.Untuk mencari penyebab motor tiba-tiba mati sendiri ada 3 perkara perlu dilakukan
  • Cek petrol
  • Cek api
  • Cek karburator

Cara mencari punca motor mati tiba-tiba


Buka penutup tangki minyak motosikal dan lihat aras minyak  petrol anda benar-benar ada ataupun sudah kering.Jangan terlalu pandukan pada meter motosikal kerana kemungkinan masalah meter rosak boleh berlaku tanpa kita sedari_meter rosak menunjukkan tanda aras yang salah.

Jika minyak masih ada atau kejadian ini berlaku setelah anda baru sahaja selesai isi minyak ada lebih baik anda cuba pastikan yang ia benar-benar petrol atau diesel. Anda boleh bau atau rasa guna jari.

bau petrol sedikit memeritkan hidung berbanding diesel dan apabila disentuh diesel dirasakan licin seperti air sabun.Petrol dirasakan sejuk pada kulit,tidak pada diesel.kesan atau tanda-tanda dari kesilapan ini ialah ekzos berasap banyak

Periksa nyalaan motosikal  pada spark plug dan lihat samada kondisi plug masih baik atau sudah rosak.Tanda-tanda plug rosak yang mudah untuk dilihat ialah mengenai rupa pada bahagian tengah elektrodnya .warna hitam memungkinkan kerosakan plug.

Jika anda tidak tahu cara test spark plug ada lebih baik terus tukar plug baru dan setelah itu cuba hidupkan enjin kembali.Itu jika anda mempunyai alatganti atau boleh minta orang belikan_Plug atau palam pencucuh adalah alatganti motosikal yang paling penting dan wajib ada bagi sesebuah motosikal

Bagi sesetengah motor pada bahagian karburator ada alat yang dinamakan petcock minyak iaitu bahagian yang mana berfungsi sebagai buka dan tutup kemasukan minyak ke karburator.

Pastikan ia berada pada keadaan buka.Tutup bermakna minyak tidak dibekalkan dan enjin motosikal tidak boleh hidup tanpa minyak sebagai bahan api.

Yang kedua apa patut anda lakukan ialah periksa petrol pada kaburator.Kemungkinan berlaku masalah karburator masuk air,kotor atau karburator tersumbat.

*baca mengenai enjin tak mahu hidup

Tidak ada apa yang boleh dilakukan ditepi jalan melainkan anda mempunyai kelengkapan yang cukup dan sedikit teknik baiki motosikal untuk menyelesaikan masalah motosikal mati tiba-tiba ditepi jalan
Dengan itu pastikan kita menyediakan kelengkapan spanar dan alatganti untuk memudahkan disaat kejadian sebegini
Semoga berjaya!