Video- Honda C70 masuk barang 110 je

Admin saja nak share kerja bengkel admin hari ni, sekadar merehatkan telinga mendengar bunyi enjin motor kapcai yang ambil masa lebih kurang 3 minggu untuk disiapkan. Lama juga tu yaa.. Hehe Terima kasih pada empunya kerana bersabar.  Honda cub c70 Setelah 3 minggu hadapi cabaran dan rintangan, pening kepala segala hal kini Honda C70 “convert” … Read more

Motor nak laju kene korek blok taruk chamber

Korek blok taruk chamber Bang motor tak laju la bang..OK kalau nak laju kena korek(port) blok pastu taruk(pasang) chamber.Slamber je pomen tu jawab.he he. Jadi apa maksudnya sebenar ‘ korek blok taruk chamber’.Haa ini khusus buat mat mot yang suka upgrade motor nak bagi laju.Motor cc kecil tapi nak laju,macamana nak buat tu.Kisah ini hanya … Read more

Setting motor ngam warna plug cantik

Bismillahirahmanirrahhimm.., ” Saya baru setting motor ni.. kalau kaler warna plug macamni main jet ngam tak..,mohon pencerahan otai2 disini” Satu pertanyaan untuk mencari kepastian yang selalu saya lihat group mat-mat motor dalam fb..:) Kepada yang belum paham soalan mungkin kurang jelas.. soalannya itu bermaksud adakah cukup sempurna campuran bahan bakar motosikalnya berpandukan warna spark plug … Read more

You cannot copy content of this page