Restorasi motor Modenas kriss 100cc

Gambar restorasi modenas kriss 100 roda tiga lama jadi baru

Kriss buruk 100% jadi baru

Assalamualaikum,salam permotoran

Tahun 2019 sudah hampir ke pertengahan tahun tapi baikimotor.com agak sepi menemui anda disini kerana keterbatasan waktu admin lanjutan menguruskan kerja seharian di bengkel. Harap maaf semuanya ya..

Jadi dikesempatan hari ini admin akan share bab projek restorasi motor lama yang dibuat di bengkel motor MarmanWorkshop. Model projek menjadikan motor lama berwajah baru kali ini ialah sebuah motor buatan Malaysia iaitu Modenas kriss 100cc…ya 100cc bukan 110cc ya. Pastinya anda ada terpandang motor versi ini dijalanraya walaupun mungkin anda bukan pemiliknya. Tapi mungkin juga anda pernah melihatnya tapi tidak perasan yang itu adalah motor kriss 100cc, kerana perbezaan diantara model sulong modenas 110 adalah amat sedikit, hanya pada beberapa bahagian tertentu luarannya seperti lampu depan,lampu belakang seperti itu…mungkin sukar mahu perasan ya…

Dan bertambahnya lagi sukar untuk dikenal pasti ciri-cirinya apabila keadaannya tersangatlah uzur dengan aksesorinya banyaknya rosak,pecah-pecah,tertanggal,terkopak dan debu-debu,karat menyelimutinya seperti bintang restorasi 2019 kali ini yang agak special,lain sedikit dari projek sebelumnya yang Cakap Pomen Motor kongsikan.

Motor kriss roda tiga

Keistimewaan yang dibawa oleh model kali ini ialah ia motor beroda tiga atau lebih popular dibeberapa negeri disebut ‘motor Gaban’ :-p

Modenas kriss beroda 3 ini digunakan untuk kerja mengangkut barangan berat/banyak oleh pemiliknya.  Sesudah sekian lama berjasa kepada tuannya kali ini tuannya pula mahu menghargai jasanya. Usianya yang sudah tua kini sampailah masanya untuk berehat dengan segak bergaya.

Gambar ekzos motor kriss berkarat
Gambar kusyen motor kriss rosak
Gambar Modenas kriss buruk

Kotak roda tiga dibuang

Isyarat pertama menunjukkan yang ia akan bersara dari arena kerja berat ialah kotak roda tiga yang dilekatkan padanya akan dipisahkan dan dibuang terus ke besi buruk…haha

Kerja membuang kotak roda tiga ini terpaksa melibatkan sedikit aksi memotong pada bahagian sambungan ke badan motor yang tidak mahu berpisah seolah ia masih sayang kepada pasangannya itu…:-D

Tapi itulah jodoh kita hanya disini sayang…hihi

Menggantikan alatan baru

Gambar motor kriss cantik
Gambar Modenas kriss 100cc cantik

Pada dasarnya setiap projek yang dinamakan restorasi akan dilakukan seboleh mungkin untuk menjadikan ia kelihatan seperti baru tapi tak mungkinlah bagi bagi kita yang keterbatasan alatan dan kepakaran boleh menjadikan motor yang sudah usang menjadi 100% seperti baru tanpa melakukan sedikit penukaran alatan asal(ori) motor itu.

Jadi begitulah cara penyelesaiannya, sedikit perlaburan untuk alat ganti baru dibelanjakan.

Dan seperti motor kriss 100 ini telah dilakukan beberapa penukaran komponen tertentu kepada baru iaitu seperti ekzos,absober belakang,kusyen (sit),lampu depan dan beberapa barang lagi yang telah pecah atau tertanggal tengah jalan dulu…hihi

Model – Modenas kriss 100cc
Kos restorasi -MYR1500
Ringkasan fasa restorasi – Cat, penukaran alat ganti, baiki kerosakan enjin(top overhaul), wiring semula.

Sekarang sudah cantik

Setelah lebih kurang 3 minggu digosok dibelai dimekap sekarang  wajahnya boleh dikatakan seperti keluar kedai dulu, cantik berkilat. Lepas ini bolehlah syok-syok pusing kampong dengan motor baru
Hihi…

Video

Ok, bagaimanakah anda, mahukah anda menjadikan motor lama anda yang tersadai belakang rumah cantik setelah sekian lama belakang rumah itu kembali beraksi ke jalan raya? Jika berdekatan dengan kami hubungilah MarmanWorkshop hari juga. InsyAllah kami akan membantu.Terima kasih kerana hadir dan kemari, salam jumpa lagi…

Makeup motor modenas kriss first model

Kisah Projek restorasi motor kriss lama tukar coverset, cat body dan tukar rim

makeup motor modenas kriss first model

Kita santai ja hari tak ada isu apa-apa cuma saya nak pertontonkan kepada anda sebiji motosikal Modenas kriss first model motor kebanggaan Malaysia telah di makeup untuk memberi wajah baru pada motor yang telah agak berusia ini,saya kira keluaran pertama generasi pertama kriss ini ialah pada tahun 1996-1997 kalau tak silap.Ya,betul sebab saya sendiri pernah memilikinya ,pada masa tu perasaan bangga memiliki motor ini sebabnya saya adalah diantara orang terawal di kampung saya ada motor baru kriss 110cc ini.Pada masa membeli motor ini hanya ada 2 pilihan warna iaitu biru dan kelabu yang saya bawa pulang..Orang tua belikan.

Pada minggu lepas kriss datang lagi ke bengkel saya untuk mengimbau kembali kenangan bersamanya.Sedih juga lihat di antara motor popular di Malaysia suatu ketika dahulu kini berkeadaan lusuh tidak menarik lagi.Mungkin owner dia pun masih sayang pada motor ini jadi dia datang ke bengkel motor saya untuk mencantikan kembali motornya.Ditanya kepada saya harga kos untuk mencantikan kembali motor kriss beliau,perbincangan berlangsung dalam 10 minit akhirnya kami mempunyai kata sepakat akhirnya projek restorasi  motor lama saya yang keberapa tak tahu..tak ingat kini bermula.

Dalam kepala saya sebenarnya belum nampak idea macam mana nak memberi makeup kepada motor kriss lama ini,dari setiap sudut agar tampilan wajahnya nampak lebih terpesona dipandang.Ada juga terfikir nak buat motor lama ini bila dipandang oleh budak-budak muda mereka rasa nak pakai juga motor pertama keluaran Malaysia ini jadi lagasi pun berpanjangan..tapi macamana nak buat?

Mula-mula cadangan untuk memasang sport rim tapi tak jadi sebabnya setelah dikira kosnya lebih mahal berbanding rim besi jadi tak jadi,tuannya suruh pasang rim besi dan gantikan jari sekali.Dari segi warna coverset tuannya cakap dah bosan dengan warna biru asal

katanya.”warna benda comel nok paka?” Dialek Terengganu.

“Kita letok warna hitang pulok la pok”.saya balas.

” ho,hitam comel gok..pok kenang..jadilah..mu pasang warna hitang kat motor kriss pok ni”

Gambar motor kriss biru

Jadi ,hari pertama tak susah kerja sangat cuma leraikan kesemua komponen-komponennya dari coverset hingga ke enjin diturunkan dari badannya.Bila buka coverset kriss ini tahu apa yang tersembunyi..?sarang cengkerik merata tempat,pelik juga padahal motor ni tuannya masih pakai buat pergi surau.Minyak-minyak leaking semua saya bersihkan pakai petrol air sabun segala,air bersih dan keringkan.

Gambar modenas kriss

Selepas beberapa hari terbengkalai projek restorasi ni disebabkan pomennya sibuk melayan motor lain akhirnya bersambung kembali.Tugasan hari ini ialah membuang semua lapisan cat lama dan membaiki benda rosak sikit-sikit pada kriss ni seperti tukar oil seal fork,tangki minyak bocor.

Buang cat lama kat cover enjin tak susah sangat pakai asid ja..jenama Kanggaroo,lain-lain cat kat body tu pakai kertas pasir ja gosok semuanya sudah tu saya basuh bersih-bersih semuanya.Tak spray cat lagi hari ini simpan besok pula dan sambung balik kerja baiki motor lain.Semuanya ambil masa 2 hari proses awal restorasi kriss 110 first model ni.

Gambar motor kerja restorasi kriss

Hari berikutnya;Pada sebelah paginya saya buat sikit kerja membalut bahagian tertentu yang perlu ditutup sebelum mengecat.Tak lama proses ni dalam setengah jam saja.Cuaca pun cantik hari ini jadi mulalah bancuh cat lepas tu spray semua sampai habis dari undercoat,warna dan lapisan akhir clear coat.Semua selesai 2 hari juga kerja mengecat motor saya termasuklah kerja ulang cat yang terpaksa dibuat disebabkan masalah cat rosak.

Hari selepasnya; cat semua dah kerjadi bersiap sedia untuk dipasang tapi ada hal lain yang perlu didahulukan.lihat saja keadaan motor kriss ni sekarang,tinggal rangka saja,tayar tak ada enjin pun tak ada.

Gambar rangka motor kriss

Enjin tak boleh naik dulu boleh terbalik motornya nanti jadi saya pasang dahulu bahagian suspensi,roda kemudian barulah enjinnya.Lupa nak ceritakan pasal coverset,buat masa coverset kriss 1 tak ada stock kat kedai sparepart area ni jadi terpaksa la tunggu sehari selepas buat order.

Tengah hari ni mungkin dah sampai rasanya tapi tak mengapa buat lain dulu,siapkan rim dulu sebab owner nak tukar satu set rim baru dengan jari sekali jadi potong jari lama,masukan jari(lidi) dan centre rim baru tu sampai siap kedua-dua biji rim.lepas tu pasang tayar pula suruh budak buat,pecah sebiji tiub..haha terkena cungkil tayar..

OK,lepas siap bahagian roda,tinggal tepi dulu saya pasang swing arm dan fork depan.Swing arm dengan fork ni spray warna silver macam asal,cover magnet,cover clutch, pemijak kaki belakang pun cat warna silver juga.Pemasangan bahagian suspensis depan dan belakang motor modenas kriss ni dah selesai selanjutnya baru saya pasangkan rodanya depan dan belakang.Hmm sekarang baru ada rupa motor sikit.

Gambar motor kriss sesudah dicat

Lepas rehat tengahari baru pergi ambil coverset baru tu.Warna Hitam bos..Tapi magat belakang ekor belakang tak ada,perlu beli suku(tak datang sekali),mulanya masuk yang lama saja lepas pasang rasa tak puas hati jadi dengan persetujuan owner saya pasangkan yang baru,hmm kali ni baru nampak terbaik!

Gambar kerja restorasi motor kriss

Ada 2,3 orang budak-budak ni suka sangat melepak kat bengkel saya dan hari ni entah macamana diorang rajin pula nak tolong siapkan motor kriss ni..alhamdulillah ringan sikit kerja saya.Kebetulan hari ni nak keluar pergi tempah nombor plate baru motor tu jadi tak ada masalah bengkel boleh tinggal pada budak-budak ni.Sempat sambung setengah saja lepas rehat tengahari terus pergi buat nombor plate pula.Balik buat nombor plate ada pula motor lain nak baiki jadi terbengkalai lagi projek restorasi ni,terpaksa sambung esok hari.

Hari berikutnya; Hai..sudah 3,4 hari projek ni..tak boleh jadi ni perlu siap juga hari ini apa-apa jadi pun..haha.. tinggal cuma pasang coverset saja,lain semua sudah siap.

Gambar modenas kriss tukar coverset

Motor Kriss tukar pasang  coverset cepat sebenarnya tak banyak sangat bahagian atau skru,kalau tak ada masalah biasanya untuk memasang coverset motor kriss first model ambil tak sampai 1 jam.

Motor kriss pakcik ni pakai skru lama balik tak tukar,original tu..lagi lampu depan belakang,signal  tak tukar.Ulang balik sikit kenyataan,untuk make up bagi cantik motor kriss ni saya buat semua bahagian cuma bahagian top enjin saja tak usik sebab nak bagi nampak original tapi oil seal/o ring yang mana bocor saya tukar.

Gambar enjin kriss

Jadi hari ini sebelum pasang coverset saya perlu pastikan dulu lampu semua berfungsi,tak mahu nanti sudah siap pasang coverset terpaksa buka balik.Sentuhan pertama hari ini ialah isikan minyak hitam, sambung wiring semua dan start enjin.

Alhamdulillah enjin hidup dan tak ada masalah cuma lampu signal tak hidup..inilah saya cakap tadi.Cek mentol ok,rupanya wayar tak betul..dengan sidikit magis terus mentol menyala dan sekarang bolehla pasang semua bodyset tu.

Proses memasang coverset kriss first model

Gambar motor kriss cantik
Gambar motor kriss cantik warna hitam

Proses memasang coverset baru tak ada masalah semua siap dipasang ambil masa setengah jam.Pakcik pun dah 2,3 kali datang perlulah dengan pantas buat kerja.Waktu petang akhirnya siaplah motor kriss first model pakcik ni dengan wajah baru siap dengan pasang sticker sekali.Pada mata saya sticker tu yang menaikan serinya.

Tengok..ok tak hasilnya,tak ada makeup lebih-lebih sebenarnya cuma pilihan warna hitam tu nampak kena dengan cat perak baru pada enjin dan yang lain tu.

OK setekat itu saja kisah projek restorasi motor kita kali ini dan disini saya ingin mengucapkan berbanyak kepada budak-budak yang menjayakan dan menyiapkan motor Modenas kriss 110 first model  pakcik ni,dulu usang tapi sekarang pakcik dah boleh tersenyum untuk ditunggang ke surau.

Terima kasih juga kepada anda yang sudi baca artikel yang agak panjang yang sebelumnya diterbitkan oleh baikimotor.com- blog belajar mekanik,semoga bermanfaat untuk anda.

Kita tunggu projek restorasi selanjutnya dan jangan lupa follow blog kami untuk memudahkan anda mengetahui artikel terbaru Cakap Pomen Motor. Sekali lagi diucapkan terima kasih kerana membaca artikel dengan tajuk Makeup motor kriss first model dan bertemu kita di kesempatan lain dengan tajuk baru..wassalam.

Gambar modenas kriss 110

Video