Punca minyak hitam bocor bawah enjin motor

Gambar enjin bocor minyak hitam

Enjin motor bocor minyak hitam dan cara atasinya

Bila terpandang ada minyak hitam minitik dari motor anda bermakna enjin motor anda ada mengalami kebocoran minyak hitam.Ia juga merupakan salah-satu punca minyak hitam berkurangan yang boleh menyebabkan berlakunya kerosakan serius pada enjin.Oleh sebab itu masalah ini tidak boleh dianggap remeh bagi setiap pengguna jika inginkan motor kekal dalam kondisi baik.

Awalnya masalah minyak hitam bocor ia dapat dikesan dengan melihat kesan leaking pada tempat tertentu pada enjin seperti pada bahagian diantara block dan head cylinder pada bahagian cover clutch atau pada bawah enjin.Lanjutan daripada itu iaitu setelah keadaan bertambah kritikal barulah kelihatan enjin basah minyak hitam dan kelihatan minyak mula minitis dari bawah enjin sehingga meninggalkan kesan tompokan minyak hitam di tempat parking motor itu.

Minyak hitam keluar dari celah gasket serta oil seal

Gambar gasket enjin motor

Punca motor bocor minyak hitam sebenarnya adalah disebabkan kerosakan pada penutup celahan enjin iaitu gasket,oil seal atau oil ring.Gasket adalah sebagai penempal pada tempat penyambung setiap bahagian enjin dan oil seal serta oil ring sebagai penampal pada ruangan bulat seperti pada engkol penyetat kaki,gear lever dan sebagainya.

Gambar oil seal enjin motor

Bocor minyak hitam berlaku juga melibatkan kes skru atau penutup minyak hitam longgar dan kadang ia berlaku disebabkan ada keretakan pada bahagian enjin (terlanggar sesuatu).Lagi satu perkara yang tidak disangka berlaku ialah setelah isian minyak hitam baru telah kelihatan minyak hitam keluar dari kotak angin dan membuatkan bahagian luar enjin berminyak,ini sering berlaku pada motosikal keluaran Yamaha contohnya Lagenda 110 dan puncanya sudah tentu isian minyak  telah melebihi sukatan standard.

Mahal ke murah kos repair enjin bocor minyak hitam

Mahal atau murah kos repair bocor minyak ini bergantung kepada dimana bahagian yang keluar minyak hitam itu.Biasanya jika ia berpunca daripada Oil seal dan oil ring luaran seperti starter oil seal,gear oil seal atau sprocket oil seal ia adalah murah.Tapi jika minyak keluar disebabkan gasket pecah pada bahagian depan enjin,kos membuatnya adalah lagi mahal kerana motor anda perlu dibuat top overhaul dan lagi mahal jika gasket tengah enjin bocor kerana enjin perlu dilerai habis (full overhaul ).
Boleh cek kos tukar gasket oil seal anggaran

Cakap Pomen Motor ” masalah enjin minyak hitam perlu ditangani segera sebelum minyak hitam kering dan risiko kerosakan lebih serius bakal berlaku “.

Carburetor Motor keluar minyak petrol semasa parking

Punca karburator carburetor Motor keluar minyak petrol

Salam,

Ok bos kongsi info pengguna motorsikal lagi,apa punca karburator keluar minyak petrol.Biasa kita sedari hanya semasa parking motor kerana kesan tompokan petrol di bawah motorsikal itu.Punca perkara ini berlaku ialah kerana sedikit gangguan pada karburator itu dan ia memang selalu terjadi dan itulah diantara masalah karburator motor yang kadangkala membuat orang tidak senang dengan sistem karburator dan mula beralih ke Fi.Tapi bukan masalah besar sebenarnya cuma perlukan sedikit ketenangan kerana pasti ada jalan penyelesaiannya.

Minyak petrol selalu melimpah dekat parking,baru petrol kuat itu sebenarnya berpunca masalah kegagalan karburator mengawal kemasukan minyak petrol bermaksud petrol secara terus menerus masuk dan melebihi tangki simpan petrol karburator.Ini akan menyebabkan petrol akan mula melimpah keluar dan berlakulah kejadian yang dinamakan karburator [email protected] keluar dari carburetor.

Gambar carburetor keluar minyak
carburetor

Kotoran seperti habuk-habuk kecil,pasir,pecahan besi halus akan menghalang injap tutup buka di dalam karburator.Petrol mula bertambah dan bertambah walaupun ia tidak digunakan(sepatutnya ditutup)

Penapis minyak petrol amat baik untuk mengatasi masalah ini tapi malangnya jika alat penapis itu rosak..

Ok bos sudah faham sekarang punca minyak keluar dari karburator kan..!

Macam mana pula cara mengatasinya,

Perlu tukar karburator?

Jangan risau tak perlu tukar karburator bos..cuma perlu diserviskan karburator saja dan kos anggaran servis karburator motor adalah dalam RM 15 ke 25 sahaja..kalau motor baru percuma!..pada tarikh ini.

Biasanya hal semacam ini mekanik akan mencuci bersih kotoran dalam karburator yang mengganggu sistem karburator itu..Jadi hanya perlu bertenang sahaja bos boleh pakai balik karburator lama tu setelah diservis nanti.Tapi mungkin harga bayaran servis akan bertambah sedikit sekiranya punca petrol bocor tu di sebabkan kerosakkan komponen dalaman karburator 

Float needle

Gambar float needle

Lagi satu puncanya,
Inilah bendanya yang menyebabkan karburator keluar minyak petrol..float needle

Harganya jauh lebih murah dari harga sebiji karburator baru..:)
Jadi bos hanya perlu buat sedikit tambahan bayaran lagi untuk menggantikan float needle yang rosak itu.Tapi harap-harap hanya masalah kotoran,jimat sedikit belanja..

Ok bos,dah tahu punca karburator keluar minyak petrol kat parking motor tu,sekarang bolehlah terus ke bengkel.Lagi satu pesan,kalau petrol keluar banyak jangan start dan naik motor tu,sila tolak..bahaya petrol!! Ok bos jumpa lagi..

Minyak meleleh kat tayar depan motor

Gambar fork motor

Bahaya Minyak meleleh kat tayar depan motor dan puncanya

Serabut kepala tengok minyak meleleh turun kat tayar depan motor anda? Tak tahu minyak keluar dari mana? Hari ini CKP nak bagitau masalah motor anda itu.Saudara minyak yang meleleh kat tayar motor melalui tiang 2 batang yang namanya batang Fork tu adalah minyak berasal dari dalam Fork itu sendiri. Minyak Fork ni amat bahaya saudara kalau keluar dengan banyak kerana apabila ia terkena tayar motor ia boleh mengakibatkan kegelinciran ketika motor dalam selekoh(tang corner) dan satu lagi jika terkena pump brek depan maka ia akan mengakibatkan masalah brek tak makan dan kedua-dua kejadian ini akan datang secara tiba-tiba,malang tak berbau..:(

Punca fork bocor

Jadi masalahnya datang dari Fork motor bocor.kita lihat di bawah ini komponen yang terdapat di dalam Fork motor cub.

Gambar komponen fork motor
Gambar oil seal fork
Fork Oil Seal

fork ini berkerja secara turun naik setiap masa untuk menyerap hentakan pada bahagian hadapan motor(suspensis hadapan)  semasa perjalanan dan ia perlukan pelincir(minyak fork) untuk terus kekal berfungsi dengan baik.
Minyak fork di seal-kan dengan Oil Seal Fork supaya tiada kebocoran berlaku.

Jadi saudara,punca sebenar minyak meleleh kat tayar atau rim motor anda tu ialah kerana oil seal fork rosak.Untuk mengatasinya maka anda perlulah  ganti oil seal fork baru yang yang berupa getah bulat seperti dalam gambar yang ditunjukkan diatas.Kos buat ni tak mahal suadara dalam sekitar 15-25 sebelah batang Fork.OK,maka sekianlah info pengguna motor Kali ini tentang minyak fork motor bocor.assalamualaikum.

Minyak petrol motor bocor boleh naik ke tak

Soal jawab tentang masalah minyak petrol motor bocor

Assalamualaikum.. Saya ada masalah nak tanya sikit tentang motor saya.cerita dia macam ni,semalam sedang saya rehat-rehat tengok TV tiba-tiba saya terbau minyak petrol yang kuat sampai perit hidung saya dibuatnya.untuk memastikan apa yang berlaku lalu saya pergi periksa dekat motor saya,rupanya minyak petrol motor saya bocor dah banyak melimpah kat bawah lantai tu.Jadi saya nak tanya kenapa motor saya minyak bocor?saya nak isi balik minyak takut terjadi apa-apa pulak nanti..harap dapat menyelesaikan masalah motor saya..tq

Walaikumsalam,

Pertamanya kalau nak pasti penyebab atau punca minyak petrol motor bocor cik perlu periksa dulu dari mana arah petrol keluar.Caranya begini,cik isikan semula petrol yang dah kering dalam tangki tu lepas tu cik cuba lihat dari mana minyak bocor samada dari bahagian depan enjin atau bahagian tengah ke belakang.

Tempat biasa berlaku minyak petrol bocor adalah pada bahagian karburator yang normalnya berada di atas enjin depan.Jika cik pakai motor jenis skuter karburator motor tersebut berada betul-betul di bawah tempat duduk.lihat jikalau karburator basah atau ada petrol menitik jatuh.OK, cik dah pasti minyak bocor dari karburator bermakna karburator motor cik bermasalah dan perlu dibuat servis untuk baik-pulih.

jika dari arah paip getah petrol bermakna ada sesuatu berlaku pada itu samada pecah atau paip tercabut.Cik boleh tukar atau sambungkan balik paip tu.

Gambar karburator motor
Karburator motor scooter

Masalah boleh naik ke tak apabila minyak petrol motor bocor

Kalau bocor pada getah saluran semestinya motor tu tak boleh naik lagi sebabnya petrol tak sampai ke karburator dan enjin motor sudah pasti tak dapat dihidupkan.Jadi cik perlu tolak motor ke bengkel motor.

Karburator yang bocor,cik perlu lebih berhati-hati kerana petrol bahan mudah terbakar.OK, harap encik dah faham tentang masalah karburator minyak petrol bocor dari keterangan diatas,jika kurang cik boleh ulas di ruangan komen di bawah dan juga jika cik mahu mencuba baiki sendiri,saya dah siapkan iaitu panduan baiki karburator minyak keluar

Overflow atau karburator motor banjir

Ok malas nak baca,tonton video ini

Karburator motor banjir|punca,kesan dan cara atasinya

Belajar baiki motor-
 karburator motor banjir atau karburator overflow ialah satu situasi dimana berlakunya lebihan minyak petrol di dalam takung karburator ( bahagian bawah karb) dan petrol itu akan melimpah keluar kerana ia tidak dapat ditampung lagi.

Apabila sesebuah motorsikal menghadapi karburator banjir ia dapat dikenal pasti dengan adanya tanda-tanda seperti seperti minyak keluar dari karburator jika dilihat atau anda juga mendapat bau petrol yang kuat di mana motor diletakkan(park),minyak petrol kering tiba-tiba dalam tangki atau mendapati minyak cepat habis juga tandanya.

Situasi ini  berlaku kerana kegagalan pada injap buka tutup minyak karburator iaitu jarum pelampung (float needle) .
Jarum pelampung gagal berfungsi sebaiknya kerana telah rosak atau terdapat unsur lain yang menghalangnya seperti habuk,pasir,kapas atau pelbagai lagi lagi kotoran lain.Erti kata lain bilamana jarum tak menutup rapat laluan bermakna petrol berterusan masuk tanpa henti.untuk lebih jelas lihat gambarajah di bawah

Gambar karburator motor banjir

Cara jarum pelampung bekerja

Sebenarnya jarum tidak berfungsi tanpa pelampung  kerana ia adalah alat yang berpasangan.posisi pelampung turun kebawah ketika minyak belum di isi dan apabila minyak sudah mula masuk dan aras petrol meningkat sedikit demi sedikit sehinggalah pelampung menutup pintu petrol masuk secara automatik menggunakan jarumnya.proses ini akan berulang semula setalah minyak di dalam takung karburator sudah berkurangan.ya! semacam sistem tangki Pam Tandas.

Gambar karburator motor overflow

cara atasi masalah ini

-Jika masalah ini kerana jarum pelampung rosak maka cara atasinya ialah dengan menukar jarum yang baru.ciri jarum pelampung karburator motor rosak kelihatan hujung jarum berlekuk kerana proses hakisan yang telah berlaku setelah ia sudah lama digunakan.

-punca dari bendasing atau kotoran diatasi dengan membuat servis buang kotoran tersebut dan menukar filter petrol yang baru atau tambahkan pada paip saluran sebelum karburator pada motor yang tidak tersedia alat ini.

Orait,semua sudah diketahui tentang perkara berkaitan karburator motor banjir ini dan diharap anda dapat memahami,ya atau tidak boleh masukkan ulasan anda di ruangan komen di bawah.

Seperkara lagi mungkin anda ini mencuba sendiri tukar jarum pelampung maka ada satu hal yang perlu ketahui iaitu sukatan petrol yang betul di dalam takung karburator.

Ini kerana kadang kala spec jarum pelampung karburator yang baru sedikit berbeza spesifikasi bergantung kepada pengeluarnya.perbezaan ini akan mengakibatkan perubahan pada posisi pelampung dan untuk mendapat aras petrol yang ideal didalam karburator perlulah diperhatikan selalu hal ini dan membuat penyelarasan balik jika perlu.

Cara melaras pelampung karburator

OK,apabila anda sudah selesai menukar jarum pelampung karburator motor anda perlu periksa aras petrol di dalam takung karburator itu.uji cuba ini penting untuk memberikan keputusan yang positif.ya, kita tak mahu petrol kembali keluar atau masalah minyak dalam takung karburator tak cukup setelah menukar float needle.minyak petrol dalam karburator tak cukup akan mengakibatkan motor mati sendiri semasa berjalan.Dengan itu buatlah uji cuba sebagai langkah berjaga jaga.

Gambar karburator banjir

Langkah melaras pelampung

Untuk memastikan kandungan petrol samada mencukupi atau tidak di karburator motor setelah menukar jarum pelampung harus di mulai dengan langkah seterusnya memasukkan petrol ke dalam karburator tanpa memasang siap karburator di enjin.
Langkahnya ialah anda harus pegang karburator secara menegak seperti mana keadaannya pada enjin motor.
selanjut sambungkan paip saluran petrol(dari tangki) dan biarkan 30 saat lebih kurang dan kemudiannya buka kembali takung karburator juga dalam keadaan menegak seperti mana tadi.awas!jangan tumpahkan petrol semasa membuka skru bawah karburator kerana kita akan berpandukan petrol di dalam takung itu untuk melaras pelampung.
-Perhatian! ada dua jenis sistem ambilan petrol,1 ambilan terus dan 2 secara sedutan enjin seperti kebanyakkan atau motor jenis skuter.
Dah?,anda boleh nampak hasilnya.jika petrol agak kurang maka perlulah di tinggikan pelampung,-bermakna jarum pelampung lebih lambat untuk memberhentikan petrol masuk maka akan terhasil minyak petrol yang banyak.jika minyak banjir maka lakukan sebaliknya.
Cuba dapatkan aras lebih setengah tanpa banjir.Dimana tempat adjust pelampung? Lihat pada tiang pelampung,ada tip kecil sebagai penekan jarum.Dengan berhati-hati tekan tip kebawah bermakna anda telah rendahkan pelampung dan kumpil ke atas maka akan hasilkan petrol yang banyak.lihat gambar dibawah.
Gambar pelampung karburator motor
Gambar pelampung karburator motor
Gambar pelampung karburator motor
Kedudukan pelampung karburator motor
-garis merah  ialah aras normal
-garis hijau kurang petrol
-garis biru minyak lebih
OK harap harap lepas ni semua boleh atasi sendiri masalah karburator motor banjir dan belajar tuning angin karburator pula.jika kurang mengerti boleh ajukan di ruangan komen ya pak!.sekian,assalamualaikum.