Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Motor Yamaha lc pulas minyak tak jalan

Gambar Yamaha lc135

Salam Ramadan,

Baikimotor.com-Kes pilihan untuk dikongsikan pada minggu ini ialah berkenaan masalah motor Yamaha lc135  pulas minyak tapi tak mahu jalan.Ya..enjin boleh hidup tapi masuk gear pulas minyak tak bergerak langsung roda belakang sama seperti selalu jadi dalam kes Drive Belt putus pada motor skuter.

Biasanya bila motor pulas minyak tak jalan macam ini target pertama kita pasti ia berkenaan sprocket depan loose tapi bila diperiksa ia masih berkeadaan baik dan shaft sprocket pun tak bermasalah.Jadi langkah keduanya untuk mencari punca masalah ini saya terus saja pergi pada bahagian clutch.

Clutch rosak teruk

Penyebab masalah motor lc ini akhirnya kelihatan setelah saya meleraikan beberapa komponen clutchnya.

Gambar bahagian clutch Lc
Bahagian clutch setelah
dikosongkan
Gambar auto clutch Lc
Auto clutch rosak

Memang clutch rosak teruk tapi agak pelik dan dikira bernasib baik bagi owner Lc ini sebab motor beliau masih boleh start tatkala One Way Bearing pun sudah pecah.Bila bearing One Way pecah kesannya akan menyebabkan enjin tak boleh start..starter kick akan jadi loose..betul-betul bernasib baik la owner..:)

Punca utama kes Yamaha lc135 hari ini ialah kerosakan pada auto clutch dia..lihat gambar dibawah..gigi sudah licin dan spring putus berterabur semua..Bila ini terjadi maka auto clutch Lc ini tak dapat berfungsi sebaiknya seperti yang sepatutnya ia untuk memberi cengkaman supaya motor boleh bergerak apabila throttle dipulas.

Gambar one-way-bearing Lc
One-way-bearing

Berapa kos untuk repair masalah clutch rosak macam ini?

Kos gantikan clutch auto,One-Way-bearing campur minyak hitam dan gasket semuanya saya caj tak sampai RM150..tak mahal sangat la sebabnya alat ganti pun guna yang biasa saja atas kemahuan owner dia.

Ok,sampai disini sahaja kongsian pada kali ini tentang kerosakan clutch yang menyebabkan motor Yamaha lc135 jadi pulas minyak tapi tak jalan dan kita bertemu dikesempatan lain dengan isu lain pula..wassalam.

Motor bunyi Connecting Rod longgar

Gambar connecting rod lc135
Connecting Rod

Salam Ramadan,

Lagi bab enjin motor berbunyi dan kali ini cuba dengar pula bunyi yang keluar pada enjin motor Yamaha lc135 pada Video khas baikimotor.com dibawah.

Video
Durasi 0:20

Ok,bagaimana? Mungkin ada tidak punyai data internet hari ini jadi saya terangkan sikit apa yang berlaku dalam video di atas.

Kedengaran ada gabungan bunyi pada motor lc itu ya..pertama bunyi ketik-ketik halus dan kedua bunyi semacam hentakan kuat.Bunyi pertama tu saya katakan adalah bunyi tepet dan kedua pula ialah samada bunyi klac atau bunyi Connecting Rod(lengan ayun) longgar.

Cara repair bunyi

Jadi cara repair motor lc ini saya akan membuat Top Overhaul terlebih dahulu kerana kedengaran ada 2 bunyi pada bahagian Top Overhaul Yamaha Lc itu dan ia perlu kita check jika benar Rod bunyi makanya kos yang agak besar ditanggung bagi membuat full Overhaul.

Motor enjin berbunyi pastinya menunjukkan ada sesuatu yang tak kena pada enjin itu.Biasanya pemilik yang ‘alert’ akan dapat dengari perubahan bunyi yang berlaku dari awal lagi kerana jarang berlaku kes enjin motor berbunyi bising secara tiba-tiba melainkan dimulai dengan bunyi yang kecil sebelum ia merebak.

Lihat ni Gearbox motor pecah

Salam,

Sedap sangat main sentap,henjut gear motor tapi tahu tak kesannya? Belum tahu?.. hari ini boleh lihat sendiri keadaan gearbox pecah yang selalu disebut-sebut tu..

Gambar gear pecah

Sekarang gear speed sebiji tu sudah rosak dan perlu digantikan baru dan semestinya enjin perlu di buat overhaul untuk menukarnya.Tak sikit budget akan dikeluarkan ya..

Petanda gearbox pecah

Gearbox(kotak gear) bermakna keseluruhan komponen bahagian gear iaitu terdiri dari beberapa bilangan gear speed dan sebiji drum gear, tapi  bukan bererti semua itu pecah,biasanya terjadi pada gear tertentu sahaja contohnya gear 2.Jadi ringkasan percakapan kita sebut gearbox pecah itulah sebenarnya istilah itu.

Tanda-tanda menunjukkan gear pecah ialah kedengaran bunyi bising pada gear tertentu semasa berjalan.Berbeza dengan masalah enjin bising yang lain yang bunyi secara terus-menerus selagi enjin hidup,bila gear pecah ia akan hilang bila kita tukar kepada gear lebih bawah atau lebih atas.Itulah petanda gearbox motor pecah.

Kepada anda belum pernah kena lagi masalah ini harap beringat sikit ya bila main gear macam pelumba motogp,sebabnya motor kita ini sekadar motor jalanraya biasa dan kualiti buatan pun biasa-biasa saja tak mampu tangani terjahan extreme ala Valentino Rossi.

Motor Yamaha lc135 block pecah

Gambar motor Yamaha lc135

Salam,ok post hari berkenaan kerja bengkel saya lagi,motor Yamaha lc135 tak boleh hidup tiba-tiba mati masa jalan.Sebelum owner sudah perasan yang air coolant tiba-tiba kering tapi owner hanya tambah air dan jalan balik seperti biasa,owner tak fikir satu hal yang lebih buruk telah terjadi pada enjin motor beliau sehinggalah ia mati semasa berjalan selepas itu.

Motor dicuba start tapi tak boleh,start engkol jadi kosong/lus dan terpaksalah tolak motornya ke bengkel MarmanWorkshop.

Ok,bila dapat motor hilang kompress macam ini saya akan check kompress/compression dulu.Sudah pasti benar bukan bahagian clutch jadi saya lanjutkan pemeriksaan ke bahagian top.

Selesai dibuka bahagian top overhaul motor Yamaha lc ini,ditilik disiasat akhirnya nampaklah punca ia hilang kompress.Lihat sendiri apa jadi

Block racing pecah

Gambar block Yamaha lc135 pecah
Kesan pecah

Itu dia sudah nampak? Blok pecah..

Jalan penyelesaiannya ialah terpaksa membeli sebiji block baru.Harga boleh tahan jugalah ya..

Motif kejadiannya,ialah kualiti pembuatan barang itu.Hati-hati menggunakan block racing  yang besar-besar takut Slip block yang nipis boleh menyebabkan dinding blok jadi tak tahan panas dan akibatnya seperti hari ini motor Yamaha lc block pecah.