Karburator Ts 125 float needle

Salam pembaca-Karburator Ts 125 memang tak asing lagi bagi mereka yang setting motor 4-stroke,bermakna walaupun motor Suzuki Ts 125 sudah hampir tidak kelihatan lagi ditunggang namun karburator motor itu menjadi satu-satunya alatganti motor ini masih diteruskan pengeluarannya..masih boleh dibeli di kedai sparepart. Walaupun karburator Ts original ini begitu popular sebagai pilihan untuk melengkapi mesin lumba … Read more

Carburetor Motor keluar minyak petrol semasa parking

Punca karburator carburetor Motor keluar minyak petrol Salam, Ok bos kongsi info pengguna motorsikal lagi,apa punca karburator keluar minyak petrol.Biasa kita sedari hanya semasa parking motor kerana kesan tompokan petrol di bawah motorsikal itu.Punca perkara ini berlaku ialah kerana sedikit gangguan pada karburator itu dan ia memang selalu terjadi dan itulah diantara masalah karburator motor … Read more

Minyak petrol motor bocor boleh naik ke tak

Soal jawab tentang masalah minyak petrol motor bocor Assalamualaikum.. Saya ada masalah nak tanya sikit tentang motor saya.cerita dia macam ni,semalam sedang saya rehat-rehat tengok TV tiba-tiba saya terbau minyak petrol yang kuat sampai perit hidung saya dibuatnya.untuk memastikan apa yang berlaku lalu saya pergi periksa dekat motor saya,rupanya minyak petrol motor saya bocor dah … Read more

Overflow atau karburator motor banjir

Ok malas nak baca,tonton video ini Karburator motor banjir|punca,kesan dan cara atasinya Belajar baiki motor- ┬ákarburator motor banjir atau karburator overflow ialah satu situasi dimana berlakunya lebihan minyak petrol di dalam takung karburator ( bahagian bawah karb) dan petrol itu akan melimpah keluar kerana ia tidak dapat ditampung lagi. Apabila sesebuah motorsikal menghadapi karburator banjir … Read more

Masalah karburator

Masalah lazim karburator motor Masalah karburator carburetor motor ada bermacam jenis kalau nak dihuraikan..Disini kita ketahui antara masalah lazim pada karburator motor dan paling banyak ditemui.Penyakit yang sering berlaku pada jenis karburator standard(asal motor) Kandungan; Karburator bocor Karburator takde timing Karburator gila Karburator banjir Karburator bocor tak ada timing Masalah bocor (leaking) pada oil ring … Read more

You cannot copy content of this page