Close sidebar

jem

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian

Blok motor 2 stroke Punca yang menyebabkan kejadian motor jem(kejang blok) Minggu depan nak konvoi..motor ko dah siap belum?”.Soalan lazim yang sering diajukan diantara bikers.Make-up no 2,no 1 mesti tentang enjin samada dari segi kondisi atau prestasi.Kalau prestasi cemerlang tapi jem kat tengah jalan tak guna juga.Jadi biarlah seiring dan sejalan. ;artikel hari ini ialah …

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian Read More »

Alkisah piston motosikal jem bocor

Masalah piston motosikal jem bocor dan keluarganya Assalamualaikum, Alkisahnya,saya banyak terlihat kisah masalah piston motosikal bocor atau pecah dalam group geng motor Facebook.Sedih bila lihat kejadian semacam ini,jadi kita tulis sikitlah semoga manfaat.. Piston bocor,piston pecah,piston tembus,piston kejang,piston jem,semua ni keluarga dia..yang pasti motosikal tu mesti tak boleh hidup.Kalau boleh hidup pun..aku rasa baik jalan …

Alkisah piston motosikal jem bocor Read More »

You cannot copy content of this page