Cara tukar oil seal fork Motor siap

Macamana nak tukar oil seal fork motor

Gambar oil seal serta minyak fork

Apa khabar pomen? Pembelajaran lepas iaitu cara repair karburator banjir sekarang kita sentuh dulu pada bahagian suspension motor iaitu cara tukar oil seal fork(suspensi depan) di atas permintaan seorang kawan kita jadi saya usahakan sebaik mungkin supaya beliau faham dan juga anda yang minat belajar baiki motor.
Tukar oil seal atau tukar getah penebat fork perlu dibuat setelah ada tanda kebocoran pada fork.Untuk kerja ini peralatan mekanik yang perlu disediakan untuk menukar oil seal fork ialah

  • Spanar tangan
  • Spanar L-key
  • Spanar khas buka fork motor
  • Termasuk juga hammer

Bahan-bahanya,;

  • Oil seal fork sepasang
  • Minyak fork

Langkah menukar oil seal fork

1-leraikan fork dari badan motor menggunakan spanar yang telah disediakan awalnya tadi.biasanya untuk cabut fork keluar pada motor Kriss 110 umpanya anda perlu membuka tayar—>buka madgat—>buka fork.

2- Anda sudah faham prosesnya sekarang kita lihat lebih detail langkah-langkahnya.Pertama,buka skru penutup atas—>buka skru pemegang fork pada steering / clamp seperti dalam gambar di bawah—>tarik fork keluar.

Gambar sedang membuka skru
Gambar skru fork

3-Fork sudah dikeluarkan sekarang adalah masa untuk leraikan komponen fork pula.

Tarik spring fork keluar

  • Buang minyak fork
  • Masukkan spanar fork
Gambar spanar fork

Dengan keadaan spanar fork dibawah hentakkan fork ke lantai (cara pomen rakus) atau gunakan cara anda sendiri,bukan apa supaya tidak berlaku loose semasa membuka skru bawah fork.

Gambar spanar fork
Gambar skru fork

Gunakan L-key buka skru bawah fork(skru tapak).Disini boleh kita lihat samada berjaya atau tidak kerja kita.Kes-kes kegagalan tukar oil seal fork ialah skru tapak lus,sub dalam loose tak mahu berlaku kepada kita.Jadi gunakan teknik yang betul.

Selanjutnya tarik batang fork (fork tube) dan isi dalam keluar.

Setelah proses berjalan lancar tentunya komponen fork berkeadaan seperti dibawah dan ia perlu dicuci bersih.Periksa semua bahagian jika ada kerosakkan terutamanya fork tube.Jika calar pada bahagian utama sila gantikan fork tube baru.

Gambar komponen fork

Ganti Oil Seal Fork

Masa untuk menukar ganti oil seal fork bermula ; Cungkil oil seal lama yang dah rosak itu dengan peralatan yang kamu ada,boleh juga guna pencungkil tayar.Cungkil sebelah dalam oil seal ke atas.Kerja tak mudah ya,jadi gunakan cara yang betul untuk keluarkan oil seal itu.Sesetengah oil seal lama agak susah untuk di keluarkan,kadangkala saya terpaksa peralatan lain seperti pemutar skru leper (slot).Perhatian! Terdapat KLIP YANG PERLU DI KELUARKAN sebelum oil seal pada kebanyakan jenis motor.

Gambar  Cara tukar oil seal fork Motor siap

Pasang oil seal

Selesai sudah proses membuka keluar oil seal,semua sudah di cuci bersih di atur dengan baik jangan ada benda yang tertinggal kerana kita akan bersiap sedia untuk proses memasang pula.

Proses memasang fork

  • Sapukan sedikit pelincir
  • Masukkan oil seal baru ; press atau ketuk masuk
  • Pasang klip
Gambar pasang oil seal

Setelah selesai lanjutkan

Gambar Cara tukar oil seal fork Motor siap

Selesai sudah memasang komponen fork seterusnya proses pasang balik fork ke starring.Minyak fork tak perlu isi dulu.Ikat skru dan ketatkan skru pemegang fork semula.Selepas itu boleh la isikan minyak fork dengan mengikut sukatan tertentu.Sukatan boleh di lihat pada botol minyak fork yang anda beli itu atau gunakan penyukat lain.Contoh sukatan minyak fork bagi motor cub seperti kriss 110 atau ex5 ialah 55-65ml sebelah. Harus di ketahui jika isian lebih akan menjadikan fork lebih keras dan apabila isian kurang fork lebih lembut.

Setelah selesai isi minyak sekarang masukkan spring dan tutup kembali.Dengan itu selesai la proses kerja menukar oil seal fork motor.Selamat mencuba.

Komponen dalaman fork depan motor

 

Pengenalan komponen fork motor jenis Teleskopik

Suspensi hadapan motor kapcai genarasi ini  di lengkapi dengan jenis fork Teleskopik yang bekerja secara  hidraulik.Ia dijana oleh komponen pendukung (dalaman) seperti spring fork,minyak fork,oil seal fork.Jenis fork(penyerap hentak) ini dirasakan memberi rasa lebih ringan pada handling hadapan berbanding fork lama.Motor yang menggunakan sistem fork ini lebih selesa dinaiki,batu-batuan kecil,lopak air,permukaan jalan tak rata dapat di nyahhentak dengan baik.

Namun ramai diantara pengguna motor tidak gemarkan fork motor jenis Teleskopik (telescopic)

Gambar.Komponen dalaman fork depan motor
Teleskopik

kerana ia akan mengakibatkan penunggang menjadi tersembam ke depan ketika membrek depan tambahan lagi jika motor itu dilengkapi dengan brek disc. Tapi disebalik kekurangan ada kelebihan berbanding pelbagai fork motor jenis lain seperti Earles fork,Telelever fork,girder fork —wikipedia.com dan banyak lagi jika mahu kita ketahui.Bagi kita penduduk Malaysia sememangnya agak sukar untuk kita lihat di depan mata nama-nama fork yang disebutkan diatas kalau tak join group motor klasik. Tapi untuk melihat dan merasai perbezaan fork Teleskopik dengan fork lain kita masih ada harapan.Tak perlu pergi jauh depan mata pun ada.Honda cub,ya Honda salah satu contoh fork yang berbeza rekabentuk dan cara kerjanya dengan fork Teleskopik seperti Honda ex5 atau Yamaha lc 135. Honda cub menggunakan fork Leading Link iaitu sejenis fork berlengan dan menggunakan absober didalam sebagai penyerap hentak.Bagi mereka yang pernah menunggang motor Honda cub lama ini pasti dapat ceritakan sesuatu kepada kita dibawah ruangan komen mengenai perbezaan fork ini..terima kasih.

Gambar fork motor c70
Leading link

Apapun masing-masing mempunyai kredibiliti tersendiri.selalunya ramai pengguna motor dapat lihat dari segi luaran sahaja fork motor ini.Jadi apakah komponen-komponen yang terdapat di dalam fork ini.Jom kita lihat komponen dalaman fork motor jenis teleskopik bermula dengan komponen luaran ke dalaman.

Komponen asas fork Teleskopik

Sebenarnya berbagai variasi ciptaan pada komponen fork Teleskopik mengikut pengeluar(brand) maka disini  kita cuma lihat komponen asas yang wajib ada dalam sebatang fork Teleskopik.
Ada 9 komponen termasuk 7 adalah komponen dalaman fork motor yang boleh kita lihat setelah kerja meleraikan fork.

  • (1)Batang fork/tube dalam (fork tube)
  • (2)Kaki fork/tube luar (outer tube/slider tube)
  • (3)Penebat habuk
  • (4)Penebat minyak(Oil seal )
  • (5)Klip oil seal
  • (6)Spring
  • (7)Sub/injap dalam
  • (8)Spring sub
  • (9)Skru tapak
Gambar Komponen dalaman fork depan motor

Fork adalah suspensi bahagian hadapan motor dan
setiap komponen fork itu dicipta dengan mempunyai fungsi tersendiri untuk menjana kerja serap hentak.Menyerap hentakan ketika melalui jalan-jalan berlubang,berbatu atau berbonggol.Walaupun ketika membrek fork Teleskopik ini agak menjunam kedapan akan tetapi hasil kerja fork  Teleskopik  dirasakan amat lembut dan dan halus pada pelbagai bentuk permukaan bermakna gegaran dapat diatasi dengan begitu baik sekali pada sistem ini.Penebat habuk  adalah penting untuk membuang habuk pada fork tube sebelum ia terbenam kedalam tiub luar ketika berlaku hentakan atau ketika membrek.Habuk-habuk dan kotoran itulah punca oil seal fork bocor(4).

Gambar penebat habuk
3
 
Spring fork(6) berfungsi untuk menampung beban tetap badan motor itu sambil membalikkan posisi badan motor sesudah menjunam.Pelincir adalah perlu pada sesuatu makanisma yang sentiasa bergerak dan untuk memenuhi syarat itu Minyak fork digunakan untuk melindungi permukaan fork tube ketika bergeseran pada tube luar fork.Selain itu minyak fork turut mempengaruhi kadar kelembutan fork.-Tajuk siaran ini ialah 
Komponen dalaman fork depan motor

Minyak meleleh kat tayar depan motor

Gambar fork motor

Bahaya Minyak meleleh kat tayar depan motor dan puncanya

Serabut kepala tengok minyak meleleh turun kat tayar depan motor anda? Tak tahu minyak keluar dari mana? Hari ini CKP nak bagitau masalah motor anda itu.Saudara minyak yang meleleh kat tayar motor melalui tiang 2 batang yang namanya batang Fork tu adalah minyak berasal dari dalam Fork itu sendiri. Minyak Fork ni amat bahaya saudara kalau keluar dengan banyak kerana apabila ia terkena tayar motor ia boleh mengakibatkan kegelinciran ketika motor dalam selekoh(tang corner) dan satu lagi jika terkena pump brek depan maka ia akan mengakibatkan masalah brek tak makan dan kedua-dua kejadian ini akan datang secara tiba-tiba,malang tak berbau..:(

Punca fork bocor

Jadi masalahnya datang dari Fork motor bocor.kita lihat di bawah ini komponen yang terdapat di dalam Fork motor cub.

Gambar komponen fork motor
Gambar oil seal fork
Fork Oil Seal

fork ini berkerja secara turun naik setiap masa untuk menyerap hentakan pada bahagian hadapan motor(suspensis hadapan)  semasa perjalanan dan ia perlukan pelincir(minyak fork) untuk terus kekal berfungsi dengan baik.
Minyak fork di seal-kan dengan Oil Seal Fork supaya tiada kebocoran berlaku.

Jadi saudara,punca sebenar minyak meleleh kat tayar atau rim motor anda tu ialah kerana oil seal fork rosak.Untuk mengatasinya maka anda perlulah  ganti oil seal fork baru yang yang berupa getah bulat seperti dalam gambar yang ditunjukkan diatas.Kos buat ni tak mahal suadara dalam sekitar 15-25 sebelah batang Fork.OK,maka sekianlah info pengguna motor Kali ini tentang minyak fork motor bocor.assalamualaikum.

Masalah kerosakan fork bush Honda c70

Gambar Honda c70

Fork bush rosak

Satu saja masalah kerosakan sering dihadapi pada motosikal klasik Honda c70 iaitu fork bush.masalah fork bush rosak adalah normal bagi c70.kesan fork bush rosak ialah roda depan senget,lari,tidak seimbang,bengkok dan sepertinya.
Motor susah dikawal kerana hilang keseimbangan tayar depan.

Apa itu fork bush

Fork bush bagi Honda c70 ialah sejenis alat kecil yang berada di bahagian sistem suspension depan motor c70.ia sendiri juga sebahagian daripada sistem suspension depan c70.

Gambar fork bush
Fork bush

Model; Honda c70

Jenis; underbone, cub

Nama-nama;
Lain

Honda cub,kapcai,Gbo,Gbo j,Honda bulat,Honda petak

 Masalah;fork bush,body bunyi

1. – fork bush cepat rosak setelah diganti fork bush yang asal/asli

2.- selalu bunyi pada bahagian body seperti pada fork depan dan suspension belakang

  Penyelesaian masalah;

1. – guna alat ganti OEM atau yang bermutu sahaja
2. – sentiasa selenggara.letak minyak pelincir pada bahagian yang berbunyi itu

Penilaian motosikal; A

 
 
 
 
 
 
 
Tag
 
Masalah c70 
Fork bush
Fork bush rosak
Masalah fork bush c70
Masalah kerosakan Honda cub c70
APA ITU fork bush
Motor c70 rosak