Restorasi motor Modenas kriss 100cc

Gambar restorasi modenas kriss 100 roda tiga lama jadi baru

Kriss buruk 100% jadi baru

Assalamualaikum,salam permotoran

Tahun 2019 sudah hampir ke pertengahan tahun tapi baikimotor.com agak sepi menemui anda disini kerana keterbatasan waktu admin lanjutan menguruskan kerja seharian di bengkel. Harap maaf semuanya ya..

Jadi dikesempatan hari ini admin akan share bab projek restorasi motor lama yang dibuat di bengkel motor MarmanWorkshop. Model projek menjadikan motor lama berwajah baru kali ini ialah sebuah motor buatan Malaysia iaitu Modenas kriss 100cc…ya 100cc bukan 110cc ya. Pastinya anda ada terpandang motor versi ini dijalanraya walaupun mungkin anda bukan pemiliknya. Tapi mungkin juga anda pernah melihatnya tapi tidak perasan yang itu adalah motor kriss 100cc, kerana perbezaan diantara model sulong modenas 110 adalah amat sedikit, hanya pada beberapa bahagian tertentu luarannya seperti lampu depan,lampu belakang seperti itu…mungkin sukar mahu perasan ya…

Dan bertambahnya lagi sukar untuk dikenal pasti ciri-cirinya apabila keadaannya tersangatlah uzur dengan aksesorinya banyaknya rosak,pecah-pecah,tertanggal,terkopak dan debu-debu,karat menyelimutinya seperti bintang restorasi 2019 kali ini yang agak special,lain sedikit dari projek sebelumnya yang Cakap Pomen Motor kongsikan.

Motor kriss roda tiga

Keistimewaan yang dibawa oleh model kali ini ialah ia motor beroda tiga atau lebih popular dibeberapa negeri disebut ‘motor Gaban’ :-p

Modenas kriss beroda 3 ini digunakan untuk kerja mengangkut barangan berat/banyak oleh pemiliknya.  Sesudah sekian lama berjasa kepada tuannya kali ini tuannya pula mahu menghargai jasanya. Usianya yang sudah tua kini sampailah masanya untuk berehat dengan segak bergaya.

Gambar ekzos motor kriss berkarat
Gambar kusyen motor kriss rosak
Gambar Modenas kriss buruk

Kotak roda tiga dibuang

Isyarat pertama menunjukkan yang ia akan bersara dari arena kerja berat ialah kotak roda tiga yang dilekatkan padanya akan dipisahkan dan dibuang terus ke besi buruk…haha

Kerja membuang kotak roda tiga ini terpaksa melibatkan sedikit aksi memotong pada bahagian sambungan ke badan motor yang tidak mahu berpisah seolah ia masih sayang kepada pasangannya itu…:-D

Tapi itulah jodoh kita hanya disini sayang…hihi

Menggantikan alatan baru

Gambar motor kriss cantik
Gambar Modenas kriss 100cc cantik

Pada dasarnya setiap projek yang dinamakan restorasi akan dilakukan seboleh mungkin untuk menjadikan ia kelihatan seperti baru tapi tak mungkinlah bagi bagi kita yang keterbatasan alatan dan kepakaran boleh menjadikan motor yang sudah usang menjadi 100% seperti baru tanpa melakukan sedikit penukaran alatan asal(ori) motor itu.

Jadi begitulah cara penyelesaiannya, sedikit perlaburan untuk alat ganti baru dibelanjakan.

Dan seperti motor kriss 100 ini telah dilakukan beberapa penukaran komponen tertentu kepada baru iaitu seperti ekzos,absober belakang,kusyen (sit),lampu depan dan beberapa barang lagi yang telah pecah atau tertanggal tengah jalan dulu…hihi

Model – Modenas kriss 100cc
Kos restorasi -MYR1500
Ringkasan fasa restorasi – Cat, penukaran alat ganti, baiki kerosakan enjin(top overhaul), wiring semula.

Sekarang sudah cantik

Setelah lebih kurang 3 minggu digosok dibelai dimekap sekarang  wajahnya boleh dikatakan seperti keluar kedai dulu, cantik berkilat. Lepas ini bolehlah syok-syok pusing kampong dengan motor baru
Hihi…

Video

Ok, bagaimanakah anda, mahukah anda menjadikan motor lama anda yang tersadai belakang rumah cantik setelah sekian lama belakang rumah itu kembali beraksi ke jalan raya? Jika berdekatan dengan kami hubungilah MarmanWorkshop hari juga. InsyAllah kami akan membantu.Terima kasih kerana hadir dan kemari, salam jumpa lagi…

Proses mengecat,memasang komponen motor-restorasi

Sharing kerja merestorasi motosikal Honda ex5 Dream oleh MarmanWorkshop

Salam pembaca,sambungan kisah projek restorasi motor ex5 Dream kita yang terdahulu berada pada fasa 2 proses pemasangan komponen.Sebenarnya motosikal tersebut telah beberapa minggu telah disiapkan,oleh kerana kesuntukan masa jadi admin gagal untuk update kisah sambungan ini pada waktu yang tepat,harap maaf ya.Video pun admin telah terbitkan di YouTube kalau anda belum tengok boleh lihat pada bawah post ini kejap lagi.

Ok pada tajuk sebelum ini yang anda baca kita telah berada pada proses akhir projek iaitu pada fasa pemasangan dan kali ini anda boleh lihat lebih detail lagi mengenainya.

Memasang komponen yang siap di cat

Setelah selasai kerja mengecat,seperti biasalah saya akan siapkan bahagian roda terlebih dahulu.Bermula dari pemasangan jari-jari (lidi),ejas rim hingga siap pasang tayar.Oh ya! lupa,sudah bagitahu belum yang rim besi tu kita tak tukar supaya dapat ‘cut cost’ sikit..ada karat-karat tapi boleh pakai la berkilat lagi..:)

Gambar rim

Siap bahagian roda saya pasang swing arm dan stearing,fork dulu kemudian baru saya masukan roda depan belakang.

Gambar swing arm
Gambar rangka motor dan roda

Hah,sekarang barulah masa ‘naik enjin’ yang siap dibersihkan tu.Enjin motor ni tak ada masalah jadi saya tak repair cuma tutup balik cover klac dan cover magnet yang telah siap dicat tu.Ops! tergendala juga bab enjin sebab ada masalah pada karburator,skru angin rosak/jem dah..jadi ambil masa juga hari tu repair buat thread skru angin tu,namun akhirnya siap juga alhamdulillah..

Gambar karburator
Gambar enjin motor ex5

Selesai naik enjin semua masa untuk pasang wiring pula sebelum start enjin.Pasang balik saja,tak banyak barang tukar baru kecuali kunci set dan bateri.

Gambar pemeriksaan wiring motor

Semua part dah join baru masa untuk hidupkan enjin ex5 ni.Broomm!! Bersih ja bunyi macam motor baru hehe..sebab dia pakai ekzos baru..original baii..

Check lampu,signal,horn semua maka bersedialah untuk  dipakaikan ‘baju’ nya..Metallic Blue,antara salah satu warna asal model Ex5 Dream yang telah dikeluarkan oleh Honda.

Satu-persatu dipasang hingga lengkap kesemua body set nya..dan yang terakhir ialah letak stiker body-original juga.

Gambar motor lama tukar warna

Bengkel membuat restorasi motor lama 

Projek restorasi ini sebenarnya projek bulan puasa dan memandangkan berhampiran tarikh hari raya jadi projek ini jadi tertangguh agak lama kira-kira dalam satu bulan untuk disiapkan.

Apa pun kami berjaya membuat motor ex5 lama ini kembali cantik seakan motor baru kedai..warna merah bertukar kepada metallic blue.

Play video

Kos bagi menyiapkannya menelan belanja kira-kira RM1500 jumlah yang dikira dari kos mengecat dan tukaran komponen baru.Ok sesiapa yang berniat untuk membuat motor lama anda yang tersadai atau yang masih ditunggang tu menjadi motor baru bolehlah hubungi MarmanWorkshop-bengkel membuat restorasi motor  ini juga.Sekian dulu sharing kerja bengkel kali ini semoga bertemu lagi di masa akan datang,sekian terima kasih-wassalam-

Honda ex5 Dream merah tukar cat biru

Gambar projek restorasi

Kisah projek restorasi motor lama ex5 Dream dibuat oleh MarmanWorkshop-bahagian 1

Salam pembaca,
baikimotor.com ingin berkongsi dengan anda tentang kerja bengkel motor kami MarmanWorkshop sebagai bacaan santai sahaja hilang boring.Kerja bengkel  pilihan saya minggu ini ialah mengenai sebuah projek restorasi motor Honda ex5 Dream yang masih didalam proses pada hari ini.Oleh itu artikel ini ditulis bersambungan beberapa posting saya rasa.Pada minggu pertama ini mari kita lihat kerja-kerja permulaan yang telah dibuat untuk menukar color ex5 Dream merah kepada biru (metallic blue).

Kondisi asal motor ex5 Dream milik pelanggan saya ini tidaklah berapa teruk,tidak ada bahagian-bahagian yang bengkok,retak atau berlubang jadi tak perlulah kerja welding,ketuk body dan sebagainya..cuma banyak part yang kelihatan berkarat seperti  jari,rim dan skru-skru body kerana lokasi kediaman owner berdekatan pantai.

Gambar ex5 Dream merah
Gambar body motor ex5 Dream
Gambar enjin ex5 Dream setelah dibuka

Lerai komponen

Jadi seperti biasa langkah permulaan membuat restorasi ialah meleraikan semua komponen motor sehingga hanya tinggalkan rangka sahaja.Part yang masih cantik dan  yang boleh digilapkan semula kita ambil dan yang mana agak teruk terpaksalah digantikan baru agar nanti hasilnya lebih cantik seakan-akan motor baru yaa..

Gambar kerja mencuci bahagian motor

Proses melerai membuka barangan ambil masa satu hari untuk selesai.Barangan di dikumpulkan sebelum melalui kerja seterusnya iaitu proses membersihkan kotoran tanah serta minyak yang melekat pada parts tersebut.

Ambil satu minggu juga dari mencuci daki kotoran sehingga proses membuang cat lama,asid (paint remover) pun cecah 3 tin juga kalau tak silap.

Proses mengecat

Pemilihan cat warna standard asal keluaran sedikit sebanyak mempercepatkan proses mengecat kerana kulit luar(coverset) masih lagi ada dijual dipasaran.Kulit luar baru dibeli tak perlu dicat semula kerana sudah tersedia salah satu warna asal Honda Ex5 Dream itu.Jadi tugas kami ialah mengecat bahagian body(besi) serta lain-lain part lagi seperti cover enjin,hub rim,fork serta beberapa lagi barangan kecil.

Gambar proses mengecat motor
Undercoat

Body dicat semula mengikut warna coverset dan bahagian lain disebut tadi diwarna semula mengikut warna asal keluaran motor.

Jadi penggunaan cat untuk menyiapkan projek restorasi motor ex5 ini diperlukan 3 warna cat iaitu cat utama biru,cat silver dan hitam untuk bahagian lain.Lain-lain coat wajib disediakan seperti biasa undercoat dan clear coat juga sudah dikira dalam jumlah keseluruhan kos mengecat motor lama yang kita ambil..tak mahal sangat dalam RM500 kebawah bergantung juga kepada kualiti cat yang customer mahukan,jadi sesiapa yang ingin mengecat boleh contact MarmanWorkshop sekarang ya..terima kasih 🙂

Gambar cat motor lama
Gambar hub rim

Setelah minggu fasa satu selesai,minggu fasa 2 iaitu proses mengecat juga sudah disiapkan pada hari ini artikel ditulis.

Kini kami sedang berada didalam proses pemasangan balik barangan yang sudah siap cat untuk menyiapkan projek restorasi motor ex5 Dream merah bertukar ke biru/purple..insyAllah sambungan tulisan tentang projek akan dikongsikan juga nanti (sudah disiapkan-proses pemasangan) kepada pembaca Cakap Pomen Motor..wassalam.

Cara Spray motor sendiri guna spray tin

 

Kita telah melangkaui bab 2 belajar baikpulih motor iaitu Cara Servis Motor << kini bermula pula  Bab 3 | Spray motor sendiri

Spray motor adalah tajuk pilihan untuk hari ini.Kita mempelajari asas spray motor dan cara-cara spray melalui teknik spray tangan

Apa yang dimaksudkan dengan spray motor ini ialah mengecat motosikal.kita akan mempelajari cara-cara menukar cat lama pada motor  dan menggantikan dengan cat baru.Cat yang akan digunakan ialah cat jenis semburan_ Spray tin iaitu sejenis alat semburan berbentuk tin yang mengandungi cat telah diadun di dalamnya. sedikit berbeza dengan penggunaan spray gun.

Gambar cover set motor

Cara-cara spray coverset motor

Aset yang gunakan untuk proses spray kita ialah cover set motor.Proses pertamanya ialah membuang lapisan cat lama.Cara-caranya,kita perlu sediakan bahan-bahannya terlebih dahulu seperti dibawah

  • Cover set motor
  • Spray tin
  • Kertas pasir
  • Air basuhan


Langkah pertamanya ialah Dengan menggunakan air basuhan iaitu air bersih,ambil kertas pasir bersaiz halus diantara 800-1500 yang telah disediakan tadi dengan perlahan gosok lapisan cat lama.Tidak perlu ditekan ketika menggosok.Ingat cat lapisan atas sahaja atau clear coat.Setelah itu biarkan beberapa ketika.Jika kerja anda berjaya hasilnya warna cover set tadi kelitan kelabu dan permukaannya rata dan licin.kalau ada tempat yang tidak digosok ulangi langkah tadi sehingga anda berpuas hati maka bolehlah basuh dengan air basuhan bersabun pula.Proses terakhir dalam perkara ini ialah basuh menggunakan air  bersih dan keringkan cover set motor tadi.Proses basuhan amat penting untuk mengelak ada bendasing pada permukaan coverset seperti habuk dan minyak.Minyak akan menimbulkan masalah cat tendang.

Bonus untuk anda tonton video pendek cara menghilangkan cat lama
*jika ralat sila tonton di https://youtu.be/u8RvLjrQ91w
Gambar spray motor

Lapisan cat (spray coating)

Mula spray permukaan cover set tadi dengan lapisan pertama iaitu undercoat.Undercoat ialah cat yang akan menutup warna cat lama.Ia juga mempengaruhi warna  cat utama dan juga menyerlahkan cat utama.Contoh warna cat utama kita ialah merah ada lebih baik guna warna putih sebagai undercoat.

Spray Lapisan cat kedua dengan warna utama pilihan anda.Untuk permulaan lapiskan cat dengan nipis rata pada seluruh permukaan cover set.Disini juga kita akan dapat melihat kalau berlaku sebarang kecacatan pada cat tadi.Pada saat ini kita bolehlah  perbaiki kembali jika terdapat masalah pada cat.Setelah 15 minit(bergantung jenis spray) Jika semuanya berjalan lancar maka lapiskan cat utama sekali lagi.Anda boleh spray beberapa lapisan cat utama yang ada mahu sehingga kelihatan cantik.

Lapisan ketiga ialah lapisan terakhir spray cover set motor ini.lapisan ini dikenali sebagai lapisan cat pengilat atau clear coat.Clear coat tidak berwarna,ia kelihatan sama seperti varnish kayu.Fungsi clear coat disamping mengilatkan cat utama ia juga akan  membuatkan cat utama lebih tahan.Anda boleh lapiskan clear coat beberapa lapis sama seperti cat utama langkahnya.

Setelah selesai keringkan cover set tadi ditempat bercahaya selama 8-10 jam untuk mendapat hasil spray yang baik.

Gambar hiasan spray tangan
Cuaca yang baik

Bab.4


Bagaimana cara spray motor?

Sekarang anda tahu bagaimana cara spray motor.Untuk mendapat hasil yang baik ada beberapa tips spray yang saya boleh kongsikan

1-Jarak spray yang ideal 30cm

2-Spray dengan melurus dari bawah keatas

3-Spray ditempat yang tidak berangin

4-Gunakan jenis spray yang berkualiti

5-cuaca

Sekian sahaja bab spray motor,tajuk yang lain akan muncul pada bab akan datang!insyallah..