Cara susun celah ring piston motor 4t agar tak berasap

Baikimotor.com bersambung tentang ring piston lagi kali ini kita kenal pula ring piston motor 4t(4 lejang) dan cara memasangnya pada piston.
Ring pada piston motor 4t agak berbeza dengan ring motor 2t iaitu dari segi bilangan ring juga cara susunan ring itu.Bilangan piston ring motor 4t jalanan ialah 3 ring bermakna lebih 1 ring dari motor 2 lejang itu.

Ring paling atas dari kepala piston dikenali sebagai Top Ring,ring baris kedua atau tengah ialah Second Ring dan yang paling bawah dan agak special 3 dalam 1 itu kita panggil Oil Ring atau ring minyak.Itu adalah perbezaan dari segi bilangan dari segi rupa bentuk pula ring pada kedua-dua jenis enjin itu kelihatan sama melainkan pada ring tambahan baris 3 itu.

Fungsi ring piston ialah meminimumkan kebocoran gas mampatan didalam blok.Untuk motor 4t kita tahu bahawa minyak hitam berlegar di bawah piston dan juga pada ruangan crankshaft maka ring diperlukan sebagai penebat minyak hitam. Minyak hitam tidak dialukan untuk memasuki kebuk pembakaran kerana ia akan menyebabkan pembakaran enjin tidak sempurna.Pembakaran enjin tak sempurna ialah antara penyebab motor hilang kuasa ataupun menyebabkan plug rosak.Jadi penggunaan 3 ring piston pada motosikal 4 lejang dilihat lebih efisien untuk mengatasi enjin motor diatas.

Walaubagaimanapun, tidak seratus peratus ring mampu membungkus semua mampatan,pasti ada yang lolos kerana setiap ring itu mempunyai belahan atau celah.Jadi untuk memaksimalkan penggunaan ring perlu ada pengaturan dalam pemasangan ring .

Celah(gap) ring perlu diatur  dengan betul ketika memasangnya kerana ia akan menjadi salah-satu punca  motor 4 t berasap selepas pemasangan ring piston dibuat.
Malas nak baca panjang-panjang tonton saja video ini
https://youtu.be/gSwZgr6X-KI

Cara pasang ring piston 4-tak

Pasang ring piston pun mesti ada caranya bos..Kalau ring 2 t agak senang di pasang kerana piston 2t hanya pakai 2 ring dan satu hal lagi pistonnya ada ring gap point,hanya ikut sahaja mudah bukan.Untuk ring 4-tak perlu ada langkah pemasangan yang betul kalau tak mahu enjin berasap.Jadi ikutilah panduan dibawah;

Gambar Cara susun celah ring piston motor 4t agar tak berasap

Urutan ketika memasang ring piston 4-tak

Selesaikan baris 3 dahulu
Second ring
Top ring

Baris 3 terbahagi kepada 3 ring bermakna 3 dalam 1 bahagian.Urutan susunannya ialah

  1. Pasang expander(ring tengah)
  2. Pasang scraper dari atas
  3. Pasang scraper dari bawah(kaki piston)
  4. Selesai bahagian 3(oil ring)

Setelah selesai bahagian 3 diikuti pula second ring.Tips untuk kenal pasti berbezaan antara second dan top ring_second ring selalunya berwarna hitam atau emas dan jika anda boleh nampak ia adalah lebih tebal berbanding top ring.

Sekarang masukan second ring itu pada baris kedua dan perhatikan marking ring ketika memasang.Marking harus ke atas.Penghabisan ialah pasangkan top ring dan anda sudah sekesai kerja memasang ring piston motor 4-tak.

Cara susun celah piston ring

Pada ring piston motor 2 lejang kita boleh lihat ada ring gap point_benda kecil untuk menyendal celahan ringnya dari teralih tapi ia tidak ada pada piston 4 lejang jadi saat mahu memasang piston ke blok perlukan aturan semula celahan ring .Tujuannya adalah untuk mengurangkan kehilangan gas mampatan atau mengelak dari minyak hitam terus naik ke permukaan piston.

Gambar ring piston
Gambar cara pasang ring piston
Bermula dari top ring hingga oil ring semua perlu disusun semula secara berlainan arah celahan ring ketepi,kebawah atau ke atas tetapi elakkan atur celah ring selari dengan piston pin.Kesilapan ini akan membuatkan motor 4t berasap putih selepas pemasangan/tukaran ring piston dibuat.Ikuti lah cara susun celah ring piston seperti di atas.kekalkan posisi piston ring ini semasa memasang ke block cylinder

menukar klac motor ex5 secara menual

Gambar clutch

Kita melepasi bab 5 iaitu pengenalan fungsi auto klac kini bermula pula
bab 6 dengan tajuk;

Menukar klac(clutch) motor Honda ex5 secara menual

Pada bab 6 ini kita dalami lagi bab enjin dan kita  terus ke bahagian klac.Model motor yang bakal kita buka klac secara manual pada kali ini semestinya Honda ex5 yang memiliki sistem klac yang sama dengan yang diguna pakai pada generasi ex5 yang lain seperti ex5 dream/wave 100/wave 110.Walaupun ada sedikit perbezaan kecil pada aturan washer dan tuas dalamnya.

Teknik membuka klac ex5 tanpa menggunakan mesin angin iaitu hanya menggunakan kedua belah tangan anda bersama sepanar tangan(hand tools) Ini adalah satu tutorial mudah untuk anda faham kerana saya pernah melakukannya  kepada anak buah saya secara online sehingga beliau berjaya buka,tukar bahagian klac yang rosak serta berjaya pasang balik klac motornya dengan baik.Tak mengapa jika agak kesulitan boleh komen diruangan yang disediakan.Mahu terus baca?alhamdulillah,yang perlu ada ialah kemahuan dan fokus.
Mari kita teruskan..

Bagaimana cara mula membuka klac?

Aturan untuk membuka klac ialah dengan membuka kompenon bersangkut-paut dengannya terlebih dahulu.

1.Buka pemijak kaki
2.Buka ekzos
3.Buka minyak hitam
4.penyetat kaki

Setelah semua komponen di atas dibuka mulalah membuka semua skru cover klac (kulit enjin).Skru standard cover klac adalah bersaiz 8′ .Gunakan spana jenis ‘T’ untuk memudahkan kerja,T 8′.

Gambar cara membuka klac

Setelah semua selesai buka nat edjust klac ditengah-tengah kulit enjin itu.Nat saiz 14′.Disaat ini anda sudah bersedia untuk membuka mangkuk klac motor anda.

Gambar nat ejas klac
Nat ejas klac

Disarankan sediakan hamparan surat kabar lama atau sepertinya untuk kita menyusun barang-barang klac.Setiap barang klac yang dibuka nanti susun mengikut aturan supaya mudah ingat untuk pasang balik nanti.Skru serta nat diasingkan setiap bahagian seperti skru cover enjin pada satu bahagian,bahagian dalaman pula satu bahagian,washer satu bahagian,seperti itu.

Mula membuka cover klac

Macamana cara ketuk keluar cover klac yang dah terbuka skru tu?OK,gunakan pengetuk getah  akan tetapi  sebaiknya elak guna pengetuk.Sudah terbuka cover klac anda akan lihat sebegini rupa bahagian dalaman enjin sebelah klac

Membuka komponen klac
Komponen mana perlu dibuka dahulu?
Disana kita melihat ada 2 komponen bulat didalam klac.Komponen bulat didepan menghala ke selinder blok ialah klac auto dan disebelahnya ialah Perumah(housing) klac plate.Disebelah bawah kita boleh lihat ada tuas dalam klac dan takung minyak hitam.
Bahagian 1
1.cabut tuas klac(cangkuk)
2.buka 3 skru cover auto(3 segi)
3.buka 2 biji skru takung   minyak(separuh bulat)
4.Buka 4 biji skru penutup spring(4segi)
Bahagian 2
1.buka skru utama auto klac
2.buka skru utama housing klac plate
3.cungkil keluar kekasut auto klac

Cara buka skru klac

Agak sukar untuk membuka skru utama dalam klac jika tanpa menggunakan spanar angin(compressor). Tapi tak mengapa masih ada cara manual buka skru utama klac.Alat yang digunakan untuk buka skru klac ialah ‘cham’ atau besi pemahat.Sama seperti pahat woodworking tetapi tumpul.

Gambar klac
‘Cham’
Gambar buka skru klac ex5
Ketuk ke bawah

*perhatian! Kumpilkan washer lock skru terlebih dahulu sebelum cham skru

Langkah-langkah  pahat skru ialah dengan menggunakan pengetuk.Ketuk skru agar berpusing arah lawan jam.Mungkin mengambil masa sedikit tapi itulah caranya buka skru klac ex5 menggunakan alatan tangan

Gambar klac 1
Tuas dalam klac

Setelah semuanya dibuka anda akan lihat seperti dibawah.Perhatian! buka housing klac serta housing auto klac ,takung secara serentak.

Gambar bahagian klac yang telah dibuka
Setelah semua komponen klac dibuka

Cara ganti klac baru

Periksa klac samada masih boleh diguna pakai atau tidak.Seharusnya anda tahu akan masalah-masalah klac pada motor sebelum menukar sesuatu komponen klac seperti klac plate,spring klac dan auto klac.3 komponen yang mempengaruhi fungsi klac.
Setelah ditukar ganti apa yang patut maka bolehlah pasang balik klac tersebut sebagaimana yang anda buka.Lupa? Lihat di bawah.

Langkah memasang

Klac plate baru bersama besi plate disusun siap didalam housingnya.Jika ada whasher,letak sekali washer ditengahnya.Sapukan sedikit minyak gris supaya washer melekat.Ini untuk elak washer lari dari posisinya saat memasang balik klac pada enjin.

Gambar washer klac
Washer tengah

Kekasut auto tidak perlu dipasang dahulu.Hanya 3 komponen utama sahaja dipasang serentak.Housing klac plate lengkap dengan isinya,housing auto klac dan takung minyak separuh bulat.

Sepertimana anda buka,3 komponen serentak keluar, pemasangan balik harus sama.

Gambar tukar klac
3 komponen dipegang
Video

Setelah berjaya hasilnya seperti dibawah

Gambar memasang klac

Selepas berjaya proses ini ikat skru utama housing klac dan skru utama auto klac.Sebentar! Kekasut auto dan skrunya adalah lebih baik dipasang setelah anda selesai pasang tapak spring klac.

Gambar auto klac
Kekasut auto

kemudian pasang balik 2 biji skru Takung separuh bulat.Hanya masukan skru,jangan ketatkan dahulu bagi ruang ia bergerak.Ini adalah untuk memudahkan kerja memasang tapak spring klac.

Hanya beberapa perkara yang harus diperhatikan semasa proses pemasangan balik iaitu ketika pasang spring klac.Tapak spring (4 segi) itu mempunyai 4 skru yang sama panjang.Pasang tapak selepas pasang 4 biji spring klac.Tapak ini mesti duduk sama rata diatas 4 biji spring.Awas! Ketika ikat skru spring klac kerana tapak spring boleh pecah.Penyelesaiannya ikat 2 skru terlebih dahulu sehingga tapak menjadi rapat.Cara ikat skru spring klac ialah dengan bahagikan ikatan sama rata sedikit demi sedikit, maksudnya ikatan tidak terlalu berat sebelah.

Gambar spring klac
Tapak spring
Gambar spring klac ex5
Cara masukan tapak spring

Sepekara lagi yang anda harus perhatikan ketika pasang semula klac ex5 ialah tuas dalamnya.Tuas dalam ini mempunyai timing.Tanda garis pada sub gear harus selari dengan tanda titik bulat kecil pada kaki tuas dalam.Gunakan sedikit minyak gris pada tapak tuas  supaya ia melekat pada bearing klac.

Gambar tuas klac
Sapukan sedikit minyak gris
Gambar tuas klac
Kedudukan yang betul

Suka diingatkan sekali lagi utamakan washer-washer klac,jangan ada yang tertinggal.Pasang ditempat yang betul.

Gambar washer klac

Update! Komponen klac ex5 lengkap

Syukur kepada ilahi saya dah jumpa gambar komponen dalaman klac motor ex5 lengkap dari Honda .maka dengan adanya gambar sparepart klac lengkap ini akan membuatkan anda lebih berani menukar klac motor sendiri,tak usah risau lagi takut ada barang tertinggal atau lupa.Semua panduan ada disini..yea!!

Gambar komponen klac lengkap
Gambar kopling motor lengkap

Selepas ini semua proses pasang klac adalah tidak sukar jika anda buat secara aturan sebagaimana proses membuka klac ex5 ini.Pemerhatian adalah penting.Satu Tips untuk anda,komponen enjin selalu tidak muat atau nampak ganjil jika dipasang pada tempat yang salah.
Sekian untuk kali ini Cara Manual Tukar Klac Ex5 bab 6 belajar baiki motor.kita sambung ke tajuk seterusnya buka magnet

Pasang ring piston motor 2 tak

Cara saya memasang ring piston motor 2 tak

Tentu ramai pemula mekanik nak belajar masukkan atau pasang ring piston motor. bagaimana caranya?
OK,ini ialah cara saya masukan ring piston motor 2 tak(2 stroke).Ring piston motor 2 tak adalah berbeza dengan ring 4 tak dari segi bilangan ringnya.Maka dengan itu kita bermula dahulu dengan tajuk yang dikira lebih mudah pada hari ini dan saya berharap para mekanik pemula dapat belajar sesuatu hari ini.Tapi sebelum tu pastikan anda sudah kenal ciri-ciri ring piston.

Cara memasang ring piston motor 2 tak

Mula-mula perhatikan 2 garisan pada piston yang saya sebut rongga/longkang  ring dan ia ada satu titik penghalang/penyekat.Titik ini bertujuan supaya ring piston tidak terpusing kedudukan setelah piston beroperasi di dalam blok nanti.Ia harus tetap pada kedudukannya.1 titik pada setiap 1 longkang ring(piston motor 2 lejang menggunakan 2 ring).Seperkara lagi perhatikan pada ring piston,nombor seperti 1.75 itu merupakan saiz bore blok motor anda.Satu lagi kepentingannya ialah sebagai penanda(mark),dan penanda ini mesti diatas setelah dipasang jika kita lihat dari arah atas piston.Ini kedudukan ring yang betul.

Selanjutnya untuk masukkan ring harus perhatikan jenis ring piston akan digunakan pada motor tersebut.Terkadang hanya 2 ring,ada pula keluaran 3 ring (dengan 1 tambahan gelang halus).

Memasang ring piston 3 ring

Langkah 1– ring halus tambahan dimasukkan terlebih dahulu pada barisan kedua dari atas kepala piston.kemudian mula masuk 1 ring utama.Disini perlu anda perhatikan dengan teliti pada 2 ring utama yang belum dipasang itu.1 daripada 2 ring utama itu mempunyai diameter sedikit kecil.Maka yang kecil inilah akan bersama ring tambahan di barisan kedua.Ingat! ketiga tiga belahan ring mesti berada di antara mark penghalang pada piston itu.Perkara ini diperlukan semasa memasang piston pada blok.Tidak mengerti lihat gambarajah.
Mudah je..

Gambar ring piston
Titik penghalang
Langkah 2– masukan ring utama yang diterangkan diatas.

Langkah 3– ring utama penghabisan pada garisan teratas.

3 langkah di atas selesai maka siaplah kerja memasang ring piston motor 2 tak anda.Ketika ini tak mengapa kedudukan ring tak betul.Hanya pada saat pasang semula piston pada blok barulah kedudukanya perlu diperbetulkan.OK,bagaimana anda rasa!bolehkah mencuba pasang sendiri piston ring bermulai hari ini..?boleh.mudah saja..cuma perlu berhati-hati kerana ring piston boleh patah jika tak betul cara.Kalau belum berkeyakinan boleh tonton video di bawah yang saya buat untuk anda_cara pasang ring piston motor 2 tak juga tunggu kemunculan sambungan artikel ini.
-sekian-

Tonton Video