Tukar master pump dan video cara bleeding brake

Salam, dikesempatan ini mari kita sambung belajar mekanik motor dan tugasan kita akan buat ialah menukar master pump atas brake disc yang sudah rosak kepada baru. Juga disertakan disini sebuah video lengkap cara bleeding brake motor yang khas dirakam untuk pembaca blog baikimotor.com.

Gambar master pump brake
Master pump baru

Ok, apa punca sebenarnya master pump atau brake pump atas perlu ditukar?

Masalah biasa dialami setelah lama pemakaian pada motor tersebut menyebabkan ada kebocoran pada injap/valve master pump atau dikenali dengan nama brake pump kit. Sebenarnya injap tersebut ada dijual untuk kita menukar ganti jika berlaku masalah. Injap brake bocor dapat dikesan apabila terlihat minyak brake pada bahagian handle motor,lebih tepat pada lever brake atas tersebut. Juga brake terasa kosong(tak ada brake) jika keadaan sudah parah.




Biasanya jika master pump asal adalah original motor saya syorkan tukar pump kit sahaja melainkan gagal setelah ditukar ataupun kit asal tersebut telah keras(jem).

Faktor terakhir kenapa ramai memilih menukar ganti master pump daripada menukar kit ialah kerana “mudah kerja” dan sekarang alat ganti tiruan(alternatif) banyak terdapat dipasaran dengan harga yang murah. Kualiti pastilah kurang baik berbanding original dari segi ketahanan tapi seperti master pump yang saya sudah dicuba ini tetap boleh pakai.

Gambar cara bleeding brake motor

Video cara bleeding brake motor Yamaha ego

Di dalam video dibawah ada menunjukkan cara bleeding minyak brake setelah menukar master pump. Master pump ini khas untuk motor Yamaha ego, juga boleh digunakan pada beberapa model Yamaha yang lain seperti Lagenda110,Y110ss,Y15 dan sepertinya.

Video 7:37

Jika belum maklum dalam proses bleeding brake motor ini perkara perlu diawasi ialah pada minyak brake itu sendiri kerana ia bersifat menghakis… Habis rosak cat baii…
Jadi please standby air sabun, siram pada tempat yang terkena minyak brake ya… ūüôā

Cara ganti brek pad disc motor

Gambar brek pad haus

Brek adalah satu komponen motor yang sering perlu diganti baru,baik motor yang menggunakan sistem brek gelendong¬†(lining brek) ataupun yang guna¬†disc brake.Ini kerana faktor pemakaian adalah mengakibatkan pad brake haus dan cengkaman membrek pun semakin berkurang dan ini menimbulkan situasi yang mana disebut “brek tak makan”.Jadi sebagai langkah menjaga keselamatan kita menunggang dijalanraya keutamaan kita berikan kepada brek agar sentiasa berada tahap kemampuan mencengkam yang maksimum.

Jadi hari ini seperti biasa blog mekanik motor ini akan mengajar anda satu lagi pembelajaran membaiki motosikal khas kepada mekanik pemula tentang cara menukar brek pad motor (pad disc) dan bagi yang sebagai hobi saja suka buat mekanik motor sendiri boleh belajar juga hal ini sekarang..:)

Cara menukar pad disc belakang motor skuter modenas Elegan

Motor yang digunakan sebagai modul pembelajaran kita disini ialah motor skuter elegan 150cc tapi bukan bermakna tutorial ini khas untuk motor ini sahaja bahkan ini adalah asas menukar pad disc bagi semua motor yang pakai brek disc.Tukar pad disc depan atau belakang tak kisah,langkah membuatnya lebih kurang sama ya..

Terlebih dahulu siapkan bahan-bahannya;

  • Disc pad baru
  • Spana L-key
  • Spana 12 ring(motor lain)
  • Spana 8 ring
  • Minyak brek

Memasang pad disc baru

Gambar cara memasang pad brek

Ok,ini waktunya untuk kita membuka dan meleraikan sebahagian komponen pump brake disc motor kita supaya dapat kita gantikan pad yang sudah haus(rosak) itu.

Langkah pertama buka skru L-key saiz 12′ tapak pam brek terlebih dahulu

Gambar cara buka pam disc brek

Sesudahnya 2 biji skru(atas) tapak pam dibuka bolehlah ditarik pam keluar.Sekarang pad brek pasti tertinggal disitu melekat di piring disc dan bolehlah cabut untuk  digantikan dengan yang baru.

Gambar cara gantikan pad disc

Menuas piston pam brek

Gambar Cara bersihkan pam brek.

Sebelum pam brek terus dipasang semula pada tapaknya,biasanya diperlukan menuas turun piston brake pump.Ini supaya nanti piring disc muat masuk dicelah pad baru yang tebal itu

Gambar cara tuas piston brek

Cara turunkan piston brek yang berat

  • Gunakan pad lama sebagai pengalas
  • Masukan sebarang penuas leper ditengah antara pad
  • Tuas piston kebawah

Piston telah meninggi naik apabila pad lama yang telah nipis,jadi untuk mendapat ruang perlu diturunkan piston-nya kepada posisi asal

Gambar kedudukan piston brek

Seperkara lagi sebelum anda tuas piston sebaiknya dibersihkan kotoran yang melekat pada dinding luar piston pam brek itu supaya ia mudah turun

Jika piston terlalu berat/ketat untuk dituas kita gunakan pula cara ini

Gambar bleeding skru

Buka skru 8′ (bleeding nut) di pam brek untuk keluarkan sedikit minyak brek terlebih dahulu dan tuas piston kebawah.Berhasil?..kunci kembali bleeding nut itu.

Pastikan anda ingat kedudukan komponen brek itu ya..kalau lupa nanti tak boleh pasang der..

Periksa brek penghabisan kali dan cara bleeding brake

Pada saat sudah selesai memasang balik,kita perlu uji cuba brek.Kebiasaannya,di awal ini mungkin brek ‘tak makan’ lagi jadi anda harus buat langkah penghabisanya iaitu anda perlu mengepam brek berulang kali.Sambil itu sila lihat level minyak brek pump [email protected] tangan kiri pada motor skuter ini atau dibahagian pedal brek kaki untuk motor gear manual,jika kurang sila tambahkan minyak brek lagi.

Gambar pam brek atas

Bleeding brake ialah satu langkah untuk membuang buih-buih udara didalam saluran sistem brek disc itu yang selalunya kita sebut ‘buang angin brek’.

Cara bleeding brake kadang-kala memakan masa agak lama kerana angin/udara yang banyak ada terperangkap dalam saluran paip brek atau dalam pump break itu sendiri.Puncanya ialah kerana kerja anda buat sebelumnya tadi yang mana anda ada membuka skru 8′ bleeding brake itu ketika mahu menuas piston agar kebawah,jadi mungkin agak banyak minyak brek yang sudah terkeluar dan disaat anda mengikat kembali skru itu udara telah terperangkap didalamnya.Jadi kita perlu membuang angin itu

Buka punutup tangki minyak brek dan isi minyaknya.Tak perlu tutup kemas penutup tangki hanya sekadar letak ia diatas tangki kecil itu supaya dapat menghalang minyak brek melompat keluar saat anda mengepam minyak nanti

  1. Tekan pedal brek belakang motor itu beberapa kali contohnya ikut kiraan 3 dan berhenti,tahan pedal dalam posisi menekan brek
  2. Sambil dalam keadaan tadi anda buka dan tutup dengan cepat skru bleeding pump brake itu
  3. Ulang lagi mengepam dan buat langkah yang sama seperti tadi sehingga anda mula ‘merasa’ brek sudah ada.
  4. Sudah dapat membrek pada keadaan normal silalah tambahkan lagi minyak brek jika perlu
  5. Selesai sudah bleeding brake

Video bleeding minyak brek

Keselamatan ketika bleeding brake

Jika anda membuat dengan betul,brek anda dapat mencengkam pada tahap maksimum ketika mem-brek
tapi jika kurang ‘makan’ biasanya masih ada lagi angin dalam brek dan perlu diulang bleeding.

Awas! Minyak brek adalah menghakis dan ketika bleeding anda tidak boleh berada pada posisi depan skru bleeding..nanti bila ia terpancut keluar boleh terkena mata.Jika malang tak berbau sila basuh dengan air bersih dengan cepat,jangan gosok mata anda sebelumnya.

Minyak brake juga menghakis cat motor anda,oleh itu semasa kerja menukar pad disc motor kita perlu siapkan air sabun untuk dicurah pada mana-mana bahagian motor yang terkena denganya.Curah saja air sabun tanpa perlu dilapkan dengan kain pada bahagian itu..biarkan saja

Perlukan Brek ABS untuk motor Cub

Gambar brek ABS

Sebenarnya,jarang sekali kita lihat pada motor cub ada tersedia lengkap dengan sistem brek ABS melainkan motor berkuasa tinggi.Padahal keselamatan semua penting pada penunggang tak kira motor besar ke atau motor kecil.Apa salahnya terapkan sistem ini pada motor-motor cub juga,betul tak?.Fungsi brek ABS ialah ialah untuk mengelakkan roda motor anda terkunci semasa menekan brek dengan lama atau agak keras.Ia juga lebih dikenali sebagai Anti-Lock-System 

Jadi apa itu ABS sebenarnya yang penting sangat tu kalau yang belum tahu.

Di bawah ini keterangan yang agak bagus mengenai cara kerja ABS break yang saya temui di web orang putih;

“Wheel sensors measure the rotational speed of the front and rear wheels and identify when the wheel begins to lock. The sensors pass on a measured impulse to a processor, which activates a pressure modulator in the hydraulic brake circuit of the front or rear wheel. The activated pressure modulator reduces brake pressure in a fraction of a second and then increases it once more. This means that the ABS applies just the right amount of brake pressure within the ABS range to the appropriate wheel as required to keep the wheel just short of locking point.”

Jadi kesimpulannya;
ABS ialah satu sistem kawalan brek automatik yang mana dapat mengelak kejadian roda terkunci ketika membrek keras.Dengan ABS anda boleh membrek tanpa risau ‘motor terbuang’ kerana sistem itu menolong mengatur semula tekanan brek mengikut kesesuaian ketika itu.Apabila roda mula terkunci dalam beberapa saat sahaja ia mengesan dan secara automatis akan melepas brek kemudian membrek semula dan ulang lagi.Pada ketika itu anda akan rasakan seperti brek tak makan,dan anda ada masa mengelak sesuatu didepan atau mengubah laluan daripada jatuh tersungkur.

Paling sering terjadi kejadian di atas adalah ketika jalan basah ketika kita menggunakan brek depan.Anda pasti tak sempat melepaskan brek pada ketika itu jika roda mula terkunci,kerana batasan itu perlulah motor ada menggunakan brek ABS.

Malangnya agak kurang teknologi hebat ini pada motor jenis  cub.Harap selepas ini lebih banyak sistem break ABS terpasang pada motor baru berkuasa bawah 250cc.

Tekan brek motor berbunyi

Gambar brek motor

Masalah lewatkan waktu tukar brek motor berbunyi

Saya ada satu masalah nak tanya kenapa motor saya tekan brek berbunyi..bunyi agak kuat juga bila menekan brek..sampai hari ini saya tak endahkan bunyi bising tu sebab saya tak ada masa lagi nak tukar brek..jadi adakah tak jadi masalah bagi saya lewatkan masa tukar brek motor saya..?

Jawapan;Jika brek motor sudah mula berbunyi maka seharusnya terus membuat pemeriksaan pada sistem brek motor itu.Ini kerana kadangkala perkara ini terjadi bukan kerana masalah brek rosak tetapi juga berlaku kerana masalah lain yang merbahayakan keselamatan anda pengguna motor.
Kenapa perlu dilewatkan menukar brek motor sedangkan brek adalah kunci keselamatan anda semasa menunggang motor.Macamana anda nak berhentikan kelajuan motor kalau brek tak makan.Jadi semestinya tidak disarankan lewatkan masa untuk menukar brek motor sebaliknya awalkan sebelum brek habis.

Risiko brek motor berbunyi

Anda bakal menghadapi risiko kerosakkan motor dan kemalangan jalanraya sekiranya brek motor mula berbunyi.Ini kerana selain brek tak makan,berkemungkinan langsung kepada brek tak berfungsi.

Spring brek tercabut

Gambar spring brek

Spring brek yang ada pada sistem brek gelendong(Drum Brakes) seperti anda lihat pada brek belakang motor ex5,adalah satu punca brek motor berbunyi selain habuk-habuk brek,pasir,bedasing,pelincir yang menjadi penyebabnya.Spring dalam brek tiba-tiba begesel akan mengeluarkan bunyi pada roda motor memberi   isyarat untuk pemeriksaan brek dilakukan sebelum ia putus/tercabut.Spring brek putus atau tercabut membuatkan brek gagal berfungsi.

Gambar hub rim

Kesan lewatkan waktu menukar brek juga mengakibatkan kerosakkan dalaman Hub Rim(Drum).Ini kerana kulit brek(lining) telah habis/tinggal besi mula bergesel dengan bahagian dalam Hub itu.

Berbagai hal selepas itu mula timbul seperti brek melekat,brek tak makan setelah diganti baru dan brek berbunyi tentunya.

Kesannya,saudara harus gantikan brek berkali-kali untuk mendapat cengkaman brek standard.Judi rugi rasanya menukar brek motor berkali-kali dalam masa yang singkat membazirkan wang  atau rugi juga menukar Hub rim baru yang tak sepatutnya berlaku.

Jadi Cakap Pomen Motor;eloklah tukar membuat pemeriksaan awal pada bahagian brek motor sekiranya ia mula berbunyi.Harga tukar brek motor pun tak mahal sekitar RM 8-15 untuk brek jenis gelendong.Proses tukar brek pun tak lama dalam 15 minit macam tu,jadi jangan dilewat-lewatkan pergi ke bengkel untuk tukar brek motor anda.
Sekian dulu untuk hari ini tajuk tentang brek motor berbunyi dan kita bersambung dikesempatan lain pula.wassalam.

Ejas brek motosikal mudahnya cara

Cara selaras sistem brek motosikal haus berbunyi serta melakukan pemeriksaan minyak brake

Ejas brek motosikal mudah caranya kalau dipelajari.Tak 5 minit dah selesai masalah brek tak makan.Ya,penting juga belajar repair sepeda motor ni,didalam kecemasan ia boleh membantu kita.Artikel hari ini ditujukan kepada pengguna motosikal baru yang kebiasaannya belum tahu cara ejas atau disebut penyelarasan brek.

Brek atau break ialah satu alat untuk memberhenti atau memperlahan kenderaan.Kerana itu brek ialah alatan motosikal yang paling perlu diutamakan penyelenggaraannya.Masalah brek tak makan,brek berbunyi ialah tanda-tanda yang brek perlu diselenggarakan.

Brek yang haus atau berbunyi perlu dibuat penyelarasan balik atau diganti yang baru.Tujuannya ialah untuk mengembalikan keberkesan fungsi brek tersebut.

Penyebab brek berbunyi ialah kerana brek terlalu haus sehingga tinggal besi(tapak).Menjadi punca juga bendasing seperti pasir dan habuk brek didalam gelendong brek atau pad disc.Terkadang disebabkan permukaan brek tidak rata atau ada cecair pada permukaan brek.Cara atasinya ialah dengan melakukan servis brek atau tukar brek.

Sistem brek motor

Pada setiap motosikal biasanya dilengkapi dengan dua sistem brek iaitu sistem brek depan dan sistem brek belakang.

Sistem brek motosikal terbahagi kepada 2 pada masa ini.Iaitu brek jenis gelendong dan brek bendalir(disc break).Brek gelendong ia tidak dapat dilihat kerana berada didalam Hub roda.ciri-ciri sistem brek disc ialah mempunyai Piring disc dibahagian roda tayar.

Brek pada motosikal kecil(cub) biasanya menggunakan brek jenis gelendong pada kedua-dua sistem breknya,atau menggunakan 1 brek disc di bahagian depan(brek depan)

Cara laras adjust brek

Brek disc sentiasa perlu diawasi paras bendalirnya(minyak brek).cara lihat minyak brek ialah melalui satu tetingkap kaca yang dipasang pada brek tangan atas.
Lihat tanda arasnya.minyak brek kurang harus ditambah dan pastikan tiada kelihatan kebocoran minyak pada saluran paip serta pumpnya.Jika kelihatan segera baiki kebocoran itu.


cara periksa minyak brek

Untuk mulakan pemeriksaan minyak brek motosikal harus ditegakkan terlebih dahulu.
Langkah pertama,periksa lower upper level minyak brek dan periksa kebocoran.
Kedua,periksa break pad.jika haus ditukar ganti
Jika semua dalam keadaan baik tapi masih hadapi masalah brek tak makan sila buat break bleeding.

 
 
Gambar brek gelendong dan disc pad
1-kekasut brek(break shoe)
2-disc pad





Cara ejas Brek belakang

Jarak kelegaan diantara brek mula mencengkam  dengan kedudukan asalnya menentukan samada brek sudah haus(habis) atau tidak.
Caranya dengan menekan pedal brek sehingga brek mula mencengkam.Jika jaraknya terlalu jauh mulalah ketatkan skru penyelaras brek.

Tegakkan motosikal menggunakan tongkat tengah.mula pusingkan skru brek mengikut arah jam sambil menekan lengan brek.Jika gagal boleh gunakan sepanar.setelah itu buat pemeriksaan balik.Jika masih gagal setelah melaras skru brek,eloklah digantikan brek yang baru.


Gambar cara ejas brek motor
2-nat selaras break
3-pin lengan break
4-lengan brek



Langkah selanjutnya ialah buat pemeriksaan brek.periksa rod brek,lengan brek dan juga tahap anjalan spring brek.Periksa juga skru-skru dan pin pada setiap bahagian brek dan roda.Masalah brek cepat haus boleh diatasi dengan menggunakan barangan asli(OE).Barangan asli menjamin kualiti brek terbaik bagi mengelak masalah brek cepat habis,kekasut brek pecah dan sebagainya.sekian-