Auto Clutch Assy Honda EX5 Power

Gambar auto clutch assy original Honda Thailand untuk motor ex5 power
Ori Thailand
Gambar alat ganti auto klac Honda EX5 power
Biasa

2 jenis auto clutch EX5 power

salam,

Minggu ni saya buat masuk auto clutch assy untuk motor Honda EX5 high Power/(lama) 100cc di kedai online Shopee saya. Ada dua jenis pilihan boleh dibeli iaitu original Honda Thailand dan satu lagi alat ganti copy ori. Bagi yang motor Ex5 power dia perlu tukar clutch tu boleh dapatkan alat ganti ini di kedai online kami

Saya ada pernah review mengenai auto clutch High power ini pada artikel lepas, boleh jengok lihat. Yang biasa boleh guna juga bosku tak ada masalah tapi kalau nak main lasak baik pakai auto klac original Honda. Boleh check harga di kedai Shopee Kami disini – https://shopee.com.my/product/209378505/7742121607/

Jual sparepart motor-Housing Auto Clutch Honda ex5

MarmanWorkshopJual housing Auto Clutch Honda ex5 100 power/dream.Bengkel kami telah mencuba produk ini pada salah satu motor pelanggan kami,hasilnya memuaskan tidak keluar bunyi bising dan tidak timbul pula masalah clutch.Ada sesetengah jenama,lepas tukar housing Auto Clutch akan membuatkan enjin berbunyi tapi tidak bagi sparepart motor buatan Korea ini.Ok bos! ..dengan harga murah bos boleh membeli jenama ini untuk motor Honda ex5 bos punya.

Auto housing assy Furious 1 

Gambar auto clutch housing Furious 1

Cadangan dari kami ialah lebih baik menukar set auto clutch ini jika housing Auto lama hadapi masalah berganda.Adapun jika kerosakan pada hanya mangkuk auto,hanya perlu menukar mangkuk sahaja tidak perlu menukar housingnya sekali.

Jika mahu tukar housing juga tapi mahu harga murah,boleh beli brand Furious 1 auto housing assy-alat ganti alternatif pilihan kami.Bagi memuaskan hati anda sebelum membeli produk ini kami telah merekam satu video hasil lepas tukar barangan clutch ini sebagai bukti yang kami telah mencubanya.Tonton video preview produk dibawah ini.

Play video 

Apa macam berpuas hati kah?
Tapi kalau ada duit jangan beli yang ini,dapatkan yang sparepart original Honda yaa..lagi hebat.

Ok,jika anda mahu beli auto housing clutch yang tak terkalah dengan yang original ini boleh beli online juga dengan MarmanWorkshop.
Harga 2018-Rm 55.
Hubungi kami(lihat halaman contact blog ini) untuk butiran lanjut-terima kasih-

Auto shoe Yamaha SRL-110

Gambar clutch lagenda

Jual alat ganti clutch motor Yamaha lagenda/SRL

MarmanWorkshop– Sebiji motor Yamaha lagenda masuk bengkel saya hari ini sebabnya masalah motorĀ  jadi tak ada clutch macam motor Yamaha Y80 jadinya .Tapi Y80 masuk gear tak mati,yang ini mati.Selanjutnya untuk membaiki motor ini maka saya pun buka la bahagian clutch dia.

Bila sudah buka nampaklah penyebab masuk gear mati,rupanya auto shoe Yamaha lagenda ini hancur berkecai,spring auto putus,tiangnya tercabut,habis total lost.

Gambar auto clutch motor

Memandangkan bajet owner motor ni pun tak besar jadi barang gantinya saya cari yang murah saja tapi kira boleh guna dan bagus juga lah..made in Taiwan.Untuk pengetahuan anda kalau mahu pakai alat ganti alternatif pilihlah buatan Taiwan kerana buatannya adalah lebih baik dari negara lain yang tak perlu disebut,itu pendapat saya.

Ok,motor sudah siap petang tadi,masalah clutch sudah selesai,jalan pun sedap tak ada masalah,pickup ok tapi macam ada bunyi auto sikit.Biasalah sparepart murah mana boleh setanding sparepart original..

Gambar auto shoe
Auto shoe
Gambar clutch damper housing
Damper
Gambar filter ratory Yamaha
Filter ratory

Di bawah ini sedikit rujukan harga komponen clutch yang ditukar itu:

Clutch auto shoe untuk motor Yamaha SRL-110 /lagenda model lama buatan Taiwan dengan harga murah boleh dibeli online bersama MarmanWorkshop jika mahu.
Auto shoe lagenda dijual dengan harga
RM 68 pada tarikh ini.Alat ganti berkaitan ialah filter rotary original Yamaha Thailand RM22 dan clutch housing damper(getah rebet clutch) bukan OEM RM15.Contact MarmanWorkshop sekarang untuk dapatkan produk sparepart ini-tq support!