Contact

Contact/Hubungi baikimotor.com



Assalamualaikum, salam pembaca blog belajar baiki motor sendiri--Cakap Pomen Motor.

Kami disini menitikberatkan hubungan yang baik dengan anda pembaca yang mencari info manfaat mudah-mudahan tersedia disini.Justeru itu untuk mengelakkan kekurangan info tentang motor yang tersedia atau belum tersedia disini maka kami sediakan halaman CONTACTS ini untuk membenarkan anda meminta dan mengajukan sesuatu untuk kami ketahui diruangan komen dibawah.

Anda juga boleh terus menghubungi kami melalui alamat yang diberikan dibawah.

Dengan itu kami berharap tiada kekesalan semasa anda berada disini.Selamat membaca.



Contact baikimotor.com



Group chat watsapp;

Geng Baiki Motor

15 ulasan:

Joe berkata...

Assalamualaikum ,

Saya berharap sangat kalau cik pomen boleh menunjukkan cara nak overhaul enjin EX5 secara penuh .Saya ingin sangat nak belajar overhaul enjin ex5

Mad Malaysia berkata...

Walaikumsalam,

Insyallah,akan diusahakan nanti..terima kasih krn kunjungi blog kami.

aiman syafiq berkata...

salam bos.saya baru beli rxz,tapi blok dia garing macam x cukup minyak rpm boleh naik sampai 7 jer.lebih dari tu jadi bobot.top speed boleh gie 90 je

Mad Malaysia berkata...

W'salam.

Cuba tukar cdi n koil plug.
Tukar 1 persatu.

MOHD FIKRI berkata...

Salam bang mad,,wave125 knpa cdi ska kcau?

Mad Malaysia berkata...

Abih ko nk buat mcmane fikri..komplain kt boon siew la..

Mad Malaysia berkata...

Boon siew saja nk suwoh laku die punya cdi kot..haha

lol berkata...

salam boss , saya nak tnya saya baru beli motor kriss mr1 xsmpai sebulan tapi cdi dah rosak , sy memang terkejut gila la bila pi kedai pomen pastu pomen ckap camtu. moto baru cdi rosak ni mmg slalu berlaku ka mcm mana eh

Mad Malaysia berkata...

W'salam.

Pada saya cdi(ori) ni susah rosak dan jarang berlaku pada masa yg singkat.

Alif Dzul berkata...

Assalamualaikum, sy pakai motor wave ultimo 125x, bunyi teppet sy agak kuat. Selain dari problem cearance valve tu, ada tak lg problem lain yg blh jd punca terhasilnya bunyi teppet tu ?

Repair Motor berkata...

W'salam


Selain tepet ada juga bunyi seakannya seperti timing chain longgar atau camshaft..Cuba en ketatkan tepet dulu..

Hairi berkata...

Salam.moto wave s 110 semalam petrol hampir hbis. Dia tersengut sengut smpai titisan terakhir.lepas isi minyak moto boleh hidup tapi masuk gear moto mati enjin... Apa masalah ya

Repair Motor berkata...

Walaikumsalam

Biasanya carb dah tersumbat..kena servis

Beliau berkata...

Salam cip moto sya rxz blok dah potong poin 200.piston rxk
Blok dah korek masalah sya..
Sya tak dpt cari set...ape mjet dan pjet..Yg perlu sya gune untuk dapat set yg betul cip...

Muhammad Hafizi Fakhrurazi berkata...

Salam permotoran bro..nk tnye sket..mslh carb bnjir n timing xrespon sblm ni dh pn dpt sy tgni dgn mnukar trs ke carb laen tp mslh skrg nk set plak..angin xngam..pulas trotel sparuh jd bobok..adekah sbb saiz mainjet bsr?ataupun sbb mainjet yg bkn utk carb trsbut..sbb sy guna mainjet nsr(keihin) kt carb tzm(mikuni) yg sy gna skrg..lps tu jarum sy ad asah sket utk bg tajam smula ujung bhgian jarum trsebut jd adakah mslh brpnca drpd 2prkara diats sprti yg sy jlskn..hrp bro dpt mmbntu skli lg mslh sy brknaan carb ni..skian