Masalah motor

Post berkenaan masalah motor rosak,punca dan cara atasi

    masalah motor rosakAssalamualaikum

Anda sekarang berada di baikimotor.com iaitu  blog automotif Malaysia yang mengulas pelbagai isu dalam bidang permotoran ini khusus untuk motor cub.Selain tempat belajar mekanik motor secara online,kami juga berkongsi kepada anda tentang permasalahan motor rosak yang sering dihadapi pengguna.Di sini anda mendapat informasi untuk mengetahui punca dan cara  menyelesaikan masalah motor anda itu.

Mengguna pakai motor adalah tidak lari dari masalah kerosakan tapi kerosakan itu dapat di bendung atau diperlambatkan prosesnya  berlaku dengan ada sedikit pengetahuan mudah sebagai pengguna motor.

Sentiasalah bersama kami baikimotor.com untuk isu-isu masalah motor rosak yang sudah dan akan diterbitkan.Semoga manfaat untuk anda.9 ulasan:

Jamal Botak86 berkata...

Sya ada masalah tayar pd bhg belakang motor berbunyi,sya dah buat penukaran bearing tayar kiri&kanan serta bearing sporeket.bila jalan lama2 dia berbunyi kembali.sya guna motor yamaha sre,apa puncanya?

Repair Motor berkata...

Bos check bahagian dalam hub tempat brek..kemungkinan ada part yang bergesel

Unknown berkata...

Check waring btry ke pius

Saiful Azhar berkata...

Punca masalah motor semput yamaha lagenda e115m..

Saiful Azhar berkata...

Msalah mtor semput-yamaha lagenda e115m

Unknown berkata...

Assalamualaikum.. nk tanya kriss 100 sy bila masuk gear smpai je gear 3 bila pulas trottle dia mcm tersentap2 mcm ad benda longgar. gear lain suma ok xda masalah.. pasal ap ye?

latte matte berkata...

Assalamulaikum .. Nk tnya blok 125wave sama x dgn honda future. Klu boleh, honda future nk tukar blok espada 65mm. ap modifikasi lain yg nk kene buat

Unknown berkata...

sama mcm masalah saya..

Unknown berkata...

Ape punca mentol lampu mudah terbakar bile full trottle, ape yang perlu ditukar dan berapa kosnya ?