Teknik membuka skru rosak pada komponen motor

teknik membuka skru rosak tak boleh buka

Salam. Disini belajar lagi satu skil/teknik mekanik dimana anda akan pelajari cara membuka skru rosak pada mana-mana komponen motor. Dunia nyata mekanik tidak sama seperti kita pelajari dalam buku, dalam kerja seharian membaiki motosikal kita akan jumpa masalah tak diduga yang melambatkan proses kerja kita. Ya kalau dapat baiki motor baru seronok la buat kerja, skru-skru dan komponennya semua masih cantik

Bagaimana pula contoh nak kena tukar tayar saja tapi terbantut bila skrunya tak dapat dibuka, kerja mudah sudah jadi lambat. Oleh itu pelajari sebanyak mungkin skil untuk memudahkan kerja seharian kita.

Teknik punch skru tak boleh di buka

Banyak teknik ada untuk membuka skru rosak/tak boleh buka ia bergantung pada keadaan. Hari ini saya tunjukkan satu teknik buka skru L-key yang kepala dia dah rosak/lus. Saya dah buat satu video supaya anda boleh tonton disini.

video

*jika ralat sila tonton di https://youtu.be/xdvWIOfuYuY

Teknik punch ini sesuai diguna pakai untuk skru yang berada ‘lantai’ keras contohnya pada enjin, body motor. Pada coverset ia tidak sesuai kerana boleh pecahkan coverset. Boleh juga tapi haruslah berhati-hati.

Sepana untuk membuka skru rosak

Dalam kes diatas saya menggunakan teknik ‘punch’ dan sepana yang saya gunakan adalah ‘home-made’ punya. Tapi anda juga boleh beli punch sepana di mana-mana kedai hardware, ada jual juga.

Teknik punch untuk membuka skru rosak saya ada ulas pada post terdahulu secara teks- Cara Buka Skru Rosak,

dan disini anda boleh tonton bagaimana ia dibuat.

Bunga skru rosak boleh pakai lagi ke

Ada banyak jenis ‘bunga’ skru pada bahagian motor. Kita gunakan teknik yang berbeza untuk membuka bila ia tak dapat dibuka dengan sepananya.

baca > cara buka skru patah

Harap pada kali ini anda tak ada masalah lagi bila jumpa skru rosak, anda boleh ‘buang’ dia. Kalau bunga skru rosak tapi sayang nak pakai balik, silakan punch balik saja tapi tak cantik la kan. Ori pun kalau dah rosak kena tukar baru abang…salam jumpa lagi.

Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Tayar tubeless saiz 60/80-17 untuk motor rempit

Tayar tubeless saiz 60/80-17

Salam. Sebelum ini tayar Mackenzie 70/90-17,80-90-17 saya dah perkenalkan, minggu ini saya tambah lagi stok, tayar tubeless saiz 60/80-17  khas untuk mat rempit. Variasi tayar yang paling [email protected] sotong dari Jenama Mackenzie. Haa siapa yang nak tayar ringan, nak laju ini tayar yang sesuai untuk motor anda.

Tayar tubeless murah dan berkualiti

Tayar murah tubeless(tanpa tiub) bunga Diamond dengan kualiti tidak mengecewakan berbanding pesaing seperti Maxxis yang juga buatan Vietnam. Mutu pengeluaran tayar MacKenzie Stinger ini juga mematuhi pengsijilan Iso 9001 2015.

Yaa bang sekarang ini banyak barang motor buatan Vietnam memasuki pasaran kita kerana kilang-kilang sparepart banyak “parking” kat sana. Bukan lagi barangan “low-class”.

Harga Tayar saiz 60/80-17

Harga tayar tubeless saiz 60/80-17 ini pada hari ini dibuka RM43/unit. Free shipping untuk belian atas RM15 dan voucher RM5 boleh diklaim sehingga hujung bulan September 2020.

Tayar semua tayar baru untuk pasaran 2020, untuk tahun depan 2021 atau 2022 kami order yang baru lagi.

Tayar motor tubeless Shopee

Seperti saya maklum pada post saya yang lepas kedai Shopee kami telah dibuka untuk memudahkan anda membeli sparepart motor secara online dengan saya. Jadi jika anda ingin mencuba tayar 60/80-17 tubeless Jenama Mackenzie bolehlah beli di Shopimad sekarang. Stok masih tersedia, jangan ketinggalan dan terima kasih support blog ini. Jumpa lagi dengan stok baru pula. Wassalam.

Pasang carburetor motor Honda Wave125 ke EX5

Belajar mekanik- pasang carburetor motor Honda Wave125

Pasang carburetor motor Honda ex5

Ok kita selesai bab proses membuka disini anda belajar pula cara pasang carburetor motor Honda Wave125 ke EX5 Dream itu. Langkah memasang ada saya tunjukkan dalam video di bawah.

Disaat memasang carburetor ini apa yang perlu diambil perhatian ialah pada cable minyak dia. Tidak kira karburator apa sekali pun yang anda pakai ketika memasang perhatikan atau test float carburetor samada ia turun habis atau tak.

Masalah Float carburetor tak turun

Float carburetor tak turun habis disebabkan cable/tali minyak pendek saja. Jadi cara atasi dia kena tukar satu cable baru yang panjang contoh bila tukar carburetor Wave125 pasang ke EX5 100 kita kena pakai cable minyak Wave125.

Kalau tak tukar akan jadi motor tak hidup lepas tukar carburetor. Kalau enjin hidup pasti meraung macam kes “tali minyak lekat”.

Ok itu saja mari tonton video di bawah cara pasang carburetor motor Wave125 ke Ex5 Dream. Video ini hanya boleh di tonton di blog ini sahaja kerana video Youtube ini adalah unlist bukan public video.

video durasi hampi 4 minit

modifikasi motor Honda EX5 tukar karburator ja

Video durasi 6 minit lebih

Pada bab 3 belajar menukar karburator motor EX5 dengan kab Wave125 kita pakai tajuk modifikasi motor Honda EX5 supaya blog ini mencapai lebih banyak pembaca. Video ini tidak ditanyangkan secara public di Youtube hanya boleh tonton melalui blog ini sahaja.

Didalam video di atas saya menunjukkan bahagian akhir memasang karburator ini.

Kandungan:

  1. Ikat skru
  2. Test minyak petrol masuk
  3. Start enjin

modifikasi Honda EX5 tukar karburator saja boleh laju ke?

Jangan salah faham ya abang kita disini adalah untuk belajar asas mekanik motor untuk tujuan “cari makan” esok-esok boleh jadi mekanik, tak fokus modifikasi motor bagi laju, itu sendiri punya mahu kena cari sendiri.

Berbalik pada soalan boleh buat laju ke motor tukar karburator saja. Jawapannya..laju sikit ja kalau pandai ejas minyak lagi jimat daripada karburator standard. dan pick up bertambah sikit, nak cantik adjust sprocket sekali.

Selesai sudah pelajaran bab tukar pasang karburator motor

Selesai sudah pelajaran dalam bab tukar pasang karburator motor Honda EX5 pada kali ini. Saya syorkan anda praktik sendiri dirumah, tengok saja tak pandai bang..

Ya untuk membuat praktikal anda kena beli satu karburator baru Honda Wave 125 baru <<— dikedai Shopee saya ada kalau nak beli. Itu pun kalau nak support kami baikimotor.com, tak paksa pun.

Ok harap anda berjaya buat kerja modifikasi motor Honda EX5 100cc dengan menukar dengan sebiji karburator lain padanya…modified la tu namanya ya 😛 jumpa lagi.