4 tanda tayar motor anda sudah tiba waktu untuk ditukar

Bila waktu perlu tukar tayar motor anda?

Sekiranya anda sudah tahu bahwa jangkahayat tayar motor adalah sukar diramal kerana bukan sahaja dipengaruhi oleh kualiti pembuatan tetapi juga di atas faktor penggunaan itu sendiri seperti laluan yang selalu gunakan, gaya tunggangan kerap membrek atau sentiasa jalan jauh, perubahan cuaca, isian angin tayar dan beberapa lagi.

Petanda paling umum bila tayar motor anda perlu ditukar ialah apabila tayar kelihatan botak. Tayar botak dikira stage akhir yang menuntut penukaran baru dengan segera. Bukan itu saja sebenarnya ada beberapa lagi dan saya akan memberikan disini 4 contoh tanda-tanda tayar anda sudah tidak [email protected] rosak

1. Bahaya tayar botak tengah

Jika anda ingat semasa tayar baru digunakan, permukaan tayar terdapat lorekan dari tengah sampai ketepi. Corak lorekan pula berbeza -beza mengikut rekaan pengeluar bertujuan untuk penyesuaian permukaan jalan ketika musim panas atau hujan. la direka sebegitu rupa supaya tayar anda terus melekat pada permukaan jalan semasa bergerak.

Sekiranya hujan, diusahakan supaya ia dapat membuang air ketepi secara cepat melalui rekaan lorekan itu supaya tayar tidak terapung diatas air yang boleh mengakibatkan kegelinciran.

Gambar tayar motor botak yang perlu ditukar

Tentu sahaja rekaan corak bunga tayar adalah berbeza-beza berdasarkan laluan yang bakal ditempuhi yakni lain-lain kegunaan seperti jalan rata, berbatu, berpasir, lopak air, jenis tar trek perlumbaan atau salji sekalipun.

Apabila tayar mulai botak bermakna anda sudah kehilangan jaminan tadi dan merbahayakan keselamatan sendiri.

Hilang cengkaman semasa membrek bermakna juga akan hilang kawalan yang boleh membawa kepada malepetaka. Ketika hujan apabila melintasi lopakan air tayar menjadi licin kerana bunga sudah botak, pastinya motor terus membuang ketepi atau skill Velentino Rossi yang anda ada saja mungkin dapat menyelamatkan anda pada situasi ini.

Tayar sudah botak menyatakan ketebalan tayar motor itu sudah berkurang dan begitu mudah berlaku pancit nanti

2.kembung, bengkak-bengkak

Pada suatu masa ketika melalui selekoh terutamanya, terasa motor membuang ketepi, disini eloklah anda berhenti sekejap untuk lihat keadaan tayar motor anda. Dari jauh seakan tak ada masalah pada tayar, cuba anda perhatikan dengan lebih dekat lagi.

Tayar kelihatan kembung atau berbonjol-bonjol/bengkak jika dilihat dari sisi memberi petanda ia perlu ditukar segera. Saya cadangkan sila bertukar ke jenama tayar lain bila masalah ini berlaku.

Tayar bengkak

3.Retak atau rekah

Ada 2 jenis keretakan pada tayar, 1 boleh jelas dilihat dengan mata dan 1 lagi ia tersembunyi, biasanya pada sebelah tepi tayar. Jika mahu pasti sila picit tayar adakah mempunyai ciri seperti dalam gambar ini

retak tepi

Tayar retak atau merekah menunjukkan anda sudah tak ada waktu lagi untuk menangguh sila lah tukar segera kerana boleh pecah pada bila-blla masa sahaja. Jika anda menggunakan tayar tubeless ini adalah punca tayar anda pancit.

4.Tayar motor selalu pancit

Tayar selalu pancit tanpa kesan biasanya berpunca kerana tayar sudah menipis atau permukaan dalam tayar sudah keras, atau terdapat dawai tayar sudah terkeluar pada bahagian dalam tayar. Hal ini boleh dipastikan oleh mekanik berpengalaman.

bahagian dalam tayar

Cakap pomen motor ” jangka-hayat tayar bergantung cara kita pakai”

Catatan ini bagi rujukan anda yang menggunakan motor kecil dan ringan. Penangguhan waktu tukar tayar tidak dilihat begitu kritikal tapi bagi pengguna motor berkuasa tinggi, superbike adalah perlu anda perlu memberikan perhatian penuh pada kondisi tayar motor anda

Rata-rata, tayar depan pada sportbike biasa harus bertahan sejauh kira-kira 6000km sebaliknya tayar belakang akan bertahan sekitar 3000 sebelum anda perlu menukarnya. Sudah tentu, man-mana tayar motor hanya akan bertahan lama sekiranya anda tidak “asal langgar saja”

Gambar menunjukkan bunga tayar

Pada setiap masa cuba “alert” dengan gegaran yang terasa semasa jalan lurus dan rata. Pastikan angin tayar sentiasa cukup kerana ia juga antara punca tayar tidak tahan lama. Cakap pomen motor ” motor kecil atau motor besar, silalah pastikan tayar motor anda pada kondisi terbaik…tak kan tunggu nampak benang kot baru tukar derr… “

Tips membeli motor second hand ringkas

tips ringkas cara beli motor [email protected] hand supaya tidak rugi

Sempena musim hujan ini baikimotor.com akan terbitkan lebih sikit artikel jadi yang tak boleh keluar tu takut basah bolehla rileks baca berkenaan Tips Membeli Motor Second [email protected] lama yang terpakai.
 
Artikel pendek ini ditujukan khas buat anda yang berhajat membeli sebuah motor dari kawan ke atau dari orang lain.Mahu tanya sebelum saya bagi tips..,Apa yang anda lihat jika mahu beli motor second ni,dari segi apa yang dilihat?
Gambar motor lama vespa
Saya pasti yang pertamanya tawaran harga yang mampu dibeli,nombor 2 apa ya..?
Saya sarankan beli motor yang boleh jalan.Tapi boleh di abaikan jika motor yang bakal dibeli tu motor idaman sejak dulu lagi..tak ada stock dah..beli saja jika sudah bekenan..enjin tak boleh hidup tak kisah bukan boleh hantar repair nanti..ya,terserah jika sudah berkenan
Bagaimana jika kita bertujuan untuk buat pergi balik kerja saja dan tak kisah jenis motor apa pun..’bajet’ pun kurang dan apa caranya supaya kita tak ‘terkena’ nanti..beli motor second tapi harga jadi macam beli motor baru

Ciri yang dilihat pada motor lama yang bakal dibeli supaya tidak merugikan

Baikimotor.com memberi sedikit tips yang mungkin agak berguna untuk anda supaya anda tidak membuat pembelian yang merugikan.
*Artikel ini diterbitkan kerana pertanyaan dari beberapa sahabat dan mungkin juga solusi yang dicari anda sebelum membeli motor [email protected] hand
1.Motor ada geran
2.Body motor tak bengkok.Body/suspensis ini saya letak yang utama,sebabnya enjin ‘best’ macam mana pun kalau body bengkok..habis.
Bawa nanti tak sedap dan bahaya ketika di selekoh atau semasa menunggang laju..bahaya jangan dicari
Macam mana cara melihat body motor ok ke tak?..ringkas saja,yang pertama lihat dengan mata sendiri pastikan tayar belakang nampak lurus dengan tayar depan..luruskan tayar depan dulu..
Ke-2 cuba sendiri naik adakah rasa motor tu macam ketam jalan..
3…mahu cuba motor mesti enjin boleh hidup dulu,itulah yang saya sebutkan diawalan tadi..belilah motor lama enjin hidup,biar bunyi ‘gerabak keretapi’ pun tak mengapa asal boleh jalan dulu
Jika mahu diperhalusi pula faktor pemilihan dari segi enjin ini ialah kena tahu dulu ciri-ciri motor rosak ..baca dulu tu
Ok,sudah tahu bukan,jadi bolehlah buat kira-kira dengan harga motor second yang ditawarkan itu dengan kos buat Overhaul enjin..rugi atau untung? Itu saja..kalau rosak sikit-sikit tu boleh dipertimbangkan,nanti repair..bulan depan sikit lain bulan sikit..apa macam?
Cakap Pomen Motor ” ..sekian dulu untuk tips membeli motor second hand ini,selanjutnya jika kekurangan sila lah komen untuk padatkan info artikel ini..terima kasih,jumpa lagi..tunggang cermat”.

Cara buat klac maksimum power

Gambar motor klac power

Borak-borak tentang cara buat klac motor untuk mendapat maksimum power

Hari ni borak-borak pasal cara buat klac motor bagi power.Panaskan enjin sikit hari ini,asyik timing je mengantuk juga rasanya.Hah, mari  kita meng-upgrade  klac motor kita.Klac power bermaksud cengkaman klac kuat lagi maksimum.Macamana cara untuk mendapat cengkaman klac yang maksimum?

Pada umumnya penggunaan klac bagi sesebuah motosikal adalah pada standard kegunaan harian dan diselaras untuk memberi ketahanan jangka hayat yang lama.Untuk tambahan keseronokan menunggang ada cara untuk memaksimumkan penggunaan klac bagi sesebuah motosikal.Tetapi untuk melakukan hal ini terpaksalah kalian korbankan sedikit jangka hayat klac motor kalian.Setuju! Ok mari mulakan..

Fungsi klac pada penulisan lepas sudah kalian fahami,sekarang kita melangkah hal itu kepada setting klac yang lebih advance.

Untuk mendapat kuasa enjin sepenuhnya cengkaman klac yang jitu diperlukan.Cengkaman maksimum akan memberikan kita mendapat  power wheelie pada pick-up motor kita.Itu yang kita akan cuba cari.Bagaimana nak dapatkan power wheelie yang tulen?

Mari letak ‘toyol’ dalam klac

Buka klac dahulu,leraikan semua kompenon klac.Yang pertama kita perlu pastikan plate geseran berada dalam keadaan baik,kalau kompromi tukar klac yang lama kepada baru.Cari klac original, no racing no cap ayam..Beli dan pasang cantik-cantik.Dah selesai? sekarang adalah masa letak ‘toyol‘..haha
Toyol melantun..Spring klac racing.
Ya,tukar spring standard kepada spring racing.Sekarang rasa boleh tarik ke tak lever clutch kalian.Berat? haha berat lagi bahu memikul..

Dah siap pasang semua mula masukkan minyak hitam pilihan kalian dan hidupkan enjin seketika bagi minyak hitam running sekejap.Hah,dah 2 minit..apa lagi test laa..

Perh! 1,2,3 lompat..terbaik yob.Jika kurang power,setting sprocket pula sehingga terasa ringan,tayar depan terangkat.

Itu saja borak-borak kali ini mengenai cara memaksimumkan penggunaan klac motor.Semoga berjaya mencuba!.

Tips beli motor baru dari pomen

Pandangan saya tentang cara membeli sesebuah motosikal baru agar anda berpuas hati setelah motor dibeli

Cakap pomen motor hari ini ialah mengenai tips beli motor baru.Jika anda mahu menerima pandangan saya tentang motor baru,saya ada beberapa hal yang hendak diperkatakan. Membeli motor baru saya mempunyai sedikit pengalaman bekerja di bengkel jual motor baru.Tugas saya ialah memasang aksesori kelengkapan motor baru seperti pasang bakul,pasang cermin sisi,no pendaftaran sehinggalah kerja hidupkan enjin motor baru.Kadangkala tugas saya menghantar pelbagai jenis motor baru ke kedai lain atau ke sesuatu destinasi lain yang dipinta.Hmm,memang seronok dapat melenjan  motor baru sepanjang highway. Motor baru la katakan..tapi itulah pengalaman

Gambar motor baru

Cara pilih motor baru

Bagaimana pemilihan sesebuah motor baru yang bakal dibeli..?
Untuk pertanyaan ini separuh saya tidak dapat menjawab kerana ia terpulang kepada anda sebagai pembeli.Ini seperti hal-hal bersangkutan dengan minat dan harga,itu terserah kepada anda.Apa-apa pun membeli secara cash lebih memberi keuntungan jangka panjang.

Tips yang boleh saya berikan ialah mengenai perkara didalam lingkungan tugas saya sahaja seperti dari segi kebaikan dan keburukan enjin pada sesuatu jenis motosikal baru serta sistem yang tawarkan kepada penunggang

Motor baru dilengkapi sistem keselamat terkini diutamakan.Ciri-ciri keselamatan baru seperti sistem brek cakra(disc),lampu neon yang terang depan belakang,begitu juga signal dan cermin sisi yang jelas untuk pandang belakang.Perhati juga panel meternya,mempunyai pelbagai petunjuk adalah satu kebaikan seperti petunjuk minyak,signal,high beam dan yang terkini ialah petunjuk suhu enjin.

Keselesaan penunggang sering diutama bagi pengeluar yang perihatin.Cuba anda duduk diatas motor baru yang anda pilih dalam posisi menunggang.Adakah tempat duduknya empuk selesa,bagaimana pula kedudukan badan anda sambil memegang handle.Adakah ia selesa? .Semestinya posisi menunggang adalah penting untuk perjalanan jauh.

Pilih enjin motor baru

Enjin ialah nadi motosikal.kuasa,penggunaan bahan api,kelancaran perjalanan semua tertakluk di sini.

Pilihlah motor baru yang memberi keseronokan menunggang disamping keselamatan kita ke distinasi yang dituju.Penjimatan kos bahan api juga penting supaya lancar perjalanan kita.Takut nanti tak putus-putus asyik berhenti tambah minyak saja,terbantut perjalanan kita.

Enjin motor baru terkini dilengkapi dengan sistem injeksi mengganti sistem karburator.Penggunaan bahan api lebih optimum dan lebih lancar dengan sistem injeksi.

Kuasa enjin juga penting dalam memilih motor baru.Beli motor yang ber-cc besar bukan bermakna mencari kelajuan.Motor laju lebih rendah risiko kerosakan,kerana apa?
Contoh motor berkuasa 100 cc,kelajuan maksimum pada kondisi standard adalah diantara 100-110 per jam.Rata-rata saya tengok kelajuan motor orang bawa ketempat kerja ialah antara 80-100kmh.Ini bermakna 80 sehingga 100% tenaga motosikal dikerah setiap hari.Enjin tak ada rehat semestinya risiko kerosakan lagi tinggi tambahan pula pada jenis enjin yang kurang ketahanan.

Lalu hari anda boleh buat penilaian melalui tips yang saya berikan dalam memilih motor baru untuk dibeli.Seperti yang saya katakan diawal perbicaraan kita,minat dan harga adalah hak anda.Anda yang membayar jadi boleh abai saja tips yang saya berikan jika mahu.

Tapi satu persoalan yang kurang orang bertanya ketika membeli motor baru ;’ Bolehkah motor ini di klaim kerosakan dalam tempoh warranty,adakah ia free sepenuhnya?’..kepada pembaca yang pernah melakukannya dialu-alukan untuk komen kongsi bersama pembaca yang lain yang bakal keluarkan motor baru agar manfaat..terima kasih.

-sekian-

Tips beli motosikal baru

Salam pembaca,


Nak beli motor baru? Jangan beli motor baru lama..


Motor baru atau motor keluaran baru bermakna sebuah model baru motosikal yang dikeluarkan oleh pihak pengeluar motosikal.Contohnya Yamaha tahun ni keluarkan model apa,Honda pula apa,Suzuki,kawasaki,ducati,
Modenas dan begitulah seterusnya.

Ada 2 jenis ciri-ciri motor model baru yang perlu diketahui.

  • Motor model lanjutan atau duplicate
  • Motor model baru keseluruhan

Motosikal model lanjutan/duplicate ialah motor yang diperbaruhi keluaran lama kemudian dikeluarkan lagi,Kali ini dengan penambahan sedikit aksesori baru,perubahan tampilan stiker,warna tetapi masih mengekalkan enjin lama contohnya.Untuk menjayakan lagi model ini,mereka turut merubah nama model,contoh  125z kepada 125zr. Penambahan ‘R’ di belakang menandakan ada perbezaan diantara kedua-dua model motosikal tersebut setelah di upgrade,tapi enjin tak tukar kekal sama.

Model baru keseluruhan ialah model sulung bagi sesebuah keluaran.Contoh tahun 2015  Kawasaki telah melancarkan model baru superbike,kawasaki H2r 1000cc supercharger enjin.Tidak ada model keluaran kawasaki sepertinya sebelum ini dari segi rupa,nama mahupun enjin,semuanya serba baru.Inilah yang dimaksudkan motor model baru sepenuhnya

 

Gambar motor Kawasaki baru
Kawasaki
Gambar motosikal baru
H2r


Tips beli motor baru

Nak beli motor baru ini adalah tipsnya.

Beli motor yang dikeluaran oleh nama-nama besar pengeluar motosikal yang terbukti kualiti pembuatannya. Ya lah kompeni yang berpengalaman mestilah produk berkualiti dan bagus.

Rasa rugi jika beli motor keluaran pengeluar yang suka copy model motor orang dan lekatkan namanya sahaja.

Bagi saya ,saya lebih pentingkan enjin dari benda lain.Bosan kalau motor kulit je tukar baru tapi enjin model lama.Kurang seronok bila naik motor tu,rasa macam motor lama juga. Contoh dulu rekaan enjin 1 cylinder mendatar nak la pula 2 in line ke atau V-twin ke. Jalan lagi lembut power pun hmm.

lagi satu posisi penunggang juga penting,kalau rasa tak sesuai jangan beli.Penat nanti..

Masa beli tu duduk dulu atas motor lama-lama, letak tangan kat handle, rasa bongkok sangat ke tak, ke kedepan sangat macam tu.

Kesimpulan

Belilah motor baru yang sesuai untuk citarasa kita kerana akan rasa puas hati semasa menunggang..jangan hutang lama-lama,harga lagi mahal nanti..
sekian,assalamualaikum.