Close sidebar

spanar

Jenama sepana mekanik ni memang hebat terbaik tahan lama

Salam, ok hari ini nak bercerita sikit tentang jenama sepana terbaik untuk mekanik, macam saya mekanik motor jadi saiz sepana yang saya pakai kebanyakan adalah lebih kecil dari mekanik kereta, lori dan sebagainya. Mahupun begitu kami adalah sama, mahukan alatan kerja yang berkualiti untuk kerja yang lancar dibengkel. Memandangkan alatan tangan macam spanar, playar, skrudriver …

Jenama sepana mekanik ni memang hebat terbaik tahan lama Read More »

Set alat adjust Tappet motor – membuat Valve clearance

Menjual sepana adjust tappet motor cub Tappet motor dah bunyi tapi macam mana nak adjust kalau tak ada alat dia? Jangan risau disini ada Set lengkap sepana adjust tappet motor yang sesuai untuk adjust tappet pelbagai jenis motor. Tidak susah lagi cari kerana anda boleh membelinya secara online di Shopee(kedai saya) Beli sekarang di kedai …

Set alat adjust Tappet motor – membuat Valve clearance Read More »

Motor skru rosak tak boleh buka

Cara buka Skru rosak | skru loose | skru berkarat Semasa membuat sebarang kerja semestinya kita mengharapkan proses kerja itu berjalan dengan lancar begitu jugalah dalam bidang kerja mekanik motor ini.Dengan sebatang skrudriver diharapkan semua skru sejenisnya dapat dibuka dan dibuang dengan mudah.Realitinya jika tidak dipermudahkanNya maka berpeluhlah kita berjam-jam ¬†menilik menggodek skru yang degilnya …

Motor skru rosak tak boleh buka Read More »

Spanar buka skru enjin motor guna impact

Salam pembaca, APA khabar pembaca CKP,hari ini kepada pemula mekanik motor kita, saya ingin kongsikan asas penggunaan spanar ¬†untuk membuka skru pada enjin motor khasnya kerana bahagian ini mungkin paling rumit untuk anda godekkan. Misalnya hari ini anda terasa boring tak ada kerja nak buat dan terasa pula nak buka enjin motor tapi tahu cara …

Spanar buka skru enjin motor guna impact Read More »

Alat pengukur tekanan angin tayar poket

Salam pembaca, Baikimotor.blogspot.com hari ini ingin kongsi info tentang alat pengukur tekanan angin tayar,boleh digunakan pada motor,kereta,lori kecuali keretapi.Pengukur angin tayar yang saya tunjukkan ini simple je dan harga pun murah untuk dibeli.Alat ni kecil dan mudah simpan dalam poket untuk dibawa kemana saja.lihat gambar dibawah Orang putih cakap pressure gauge_kegunaannya ialah pengukur atau penyukat …

Alat pengukur tekanan angin tayar poket Read More »

You cannot copy content of this page