Set alat adjust Tappet motor – membuat Valve clearance

Menjual sepana adjust tappet motor cub Tappet motor dah bunyi tapi macam mana nak adjust kalau tak ada alat dia? Jangan risau disini ada Set lengkap sepana adjust tappet motor yang sesuai untuk adjust tappet pelbagai jenis motor. Tidak susah lagi cari kerana anda boleh membelinya secara online di Shopee(kedai saya) https://shopee.com.my/product/209378505/3842844964/ 3 dalam 1 … Read more

Motor skru rosak tak boleh buka

Cara buka Skru rosak | skru loose | skru berkarat Semasa membuat sebarang kerja semestinya kita mengharapkan proses kerja itu berjalan dengan lancar begitu jugalah dalam bidang kerja mekanik motor ini.Dengan sebatang skrudriver diharapkan semua skru sejenisnya dapat dibuka dan dibuang dengan mudah.Realitinya jika tidak dipermudahkanNya maka berpeluhlah kita berjam-jam  menilik menggodek skru yang degilnya … Read more

Spanar buka skru enjin motor guna impact

Salam pembaca, APA khabar pembaca CKP,hari ini kepada pemula mekanik motor kita, saya ingin kongsikan asas penggunaan spanar  untuk membuka skru pada enjin motor khasnya kerana bahagian ini mungkin paling rumit untuk anda godekkan. Misalnya hari ini anda terasa boring tak ada kerja nak buat dan terasa pula nak buka enjin motor tapi tahu cara … Read more

Alat pengukur tekanan angin tayar poket

Salam pembaca, Baikimotor.blogspot.com hari ini ingin kongsi info tentang alat pengukur tekanan angin tayar,boleh digunakan pada motor,kereta,lori kecuali keretapi.Pengukur angin tayar yang saya tunjukkan ini simple je dan harga pun murah untuk dibeli.Alat ni kecil dan mudah simpan dalam poket untuk dibawa kemana saja.lihat gambar dibawah Orang putih cakap pressure gauge_kegunaannya ialah pengukur atau penyukat … Read more

Pengenalan sepanar motor

Sepana-sepana yang digunakan dalam kerja baiki motor yang perlu anda kenal Perkara utama dalam kerja baiki motor ialah sepana(spanner).Maka adalah lebih baik kita kenal sepanar utama dahulu untuk mula baiki motor sendiri atau buka bengkel sekalipun. Sepana untuk bidang automotif khususnya disini untuk mekanik motor saya panggil sepanar motor – adalah sederhana saiznya tak perlu yang … Read more

You cannot copy content of this page