Teknik membuka skru rosak pada komponen motor

teknik membuka skru rosak tak boleh buka

Salam. Disini belajar lagi satu skil/teknik mekanik dimana anda akan pelajari cara membuka skru rosak pada mana-mana komponen motor. Dunia nyata mekanik tidak sama seperti kita pelajari dalam buku, dalam kerja seharian membaiki motosikal kita akan jumpa masalah tak diduga yang melambatkan proses kerja kita. Ya kalau dapat baiki motor baru seronok la buat kerja, skru-skru dan komponennya semua masih cantik

Bagaimana pula contoh nak kena tukar tayar saja tapi terbantut bila skrunya tak dapat dibuka, kerja mudah sudah jadi lambat. Oleh itu pelajari sebanyak mungkin skil untuk memudahkan kerja seharian kita.

Teknik punch skru tak boleh di buka

Banyak teknik ada untuk membuka skru rosak/tak boleh buka ia bergantung pada keadaan. Hari ini saya tunjukkan satu teknik buka skru L-key yang kepala dia dah rosak/lus. Saya dah buat satu video supaya anda boleh tonton disini.

video

*jika ralat sila tonton di https://youtu.be/xdvWIOfuYuY

Teknik punch ini sesuai diguna pakai untuk skru yang berada ‘lantai’ keras contohnya pada enjin, body motor. Pada coverset ia tidak sesuai kerana boleh pecahkan coverset. Boleh juga tapi haruslah berhati-hati.

Sepana untuk membuka skru rosak

Dalam kes diatas saya menggunakan teknik ‘punch’ dan sepana yang saya gunakan adalah ‘home-made’ punya. Tapi anda juga boleh beli punch sepana di mana-mana kedai hardware, ada jual juga.

Teknik punch untuk membuka skru rosak saya ada ulas pada post terdahulu secara teks- Cara Buka Skru Rosak,

dan disini anda boleh tonton bagaimana ia dibuat.

Bunga skru rosak boleh pakai lagi ke

Ada banyak jenis ‘bunga’ skru pada bahagian motor. Kita gunakan teknik yang berbeza untuk membuka bila ia tak dapat dibuka dengan sepananya.

baca > cara buka skru patah

Harap pada kali ini anda tak ada masalah lagi bila jumpa skru rosak, anda boleh ‘buang’ dia. Kalau bunga skru rosak tapi sayang nak pakai balik, silakan punch balik saja tapi tak cantik la kan. Ori pun kalau dah rosak kena tukar baru abang…salam jumpa lagi.

Set alat adjust Tappet motor – membuat Valve clearance

Gambar set spanar untuk adjust valve tappet motor

Menjual sepana adjust tappet motor cub

Tappet motor dah bunyi tapi macam mana nak adjust kalau tak ada alat dia? Jangan risau disini ada Set lengkap sepana adjust tappet motor yang sesuai untuk adjust tappet pelbagai jenis motor. Tidak susah lagi cari kerana anda boleh membelinya secara online di Shopee(kedai saya) https://shopee.com.my/product/209378505/3842844964/
3 dalam 1 ialah;
1. 8×9 spanner
2. feeler gauge/ valve clearance blade
3. Tappet spanner

Kegunaan untuk adjust tappet Ex5, Lagenda, Lc135 dll

Untuk tappet Honda C70, EX5 Dream/High Power/Baru, Yamaha Lagenda, Lc135, Y15, Modenas Kriss, Suzuki, scooter dan banyak lagi.

Mengapa saya recommend set spanar ini tidak perlu membeli jenis permanent valve adjuster ialah supaya anda boleh menggunakan ia pada banyak motor cub lama dan baru…
contoh satu motor guna nut tappet saiz 8 dan satu lagi pula pakai nut saiz 9. Jadi disini jikalau pakai permanent spanar tappet anda perlu beli 2 jenis. Oleh itu saya lebih syorkan beli spanar saiz 8×9 dengan tappet spanner untuk lebih jimat dan universal (kalau main banyak jenis enjin la)
Feeler guage pula khas untuk membuat valve clearance pada enjin motor kerana ukuran saiz blade lebih nipis berbanding keperluan kenderaan lain.
Pada set lengkap spanar ini feeler gauge nya memiliki saiz 0.02,0.3,0.5,0.6 – 1.00mm(17 mata pisau) bersesuaian untuk kelegaan tappet motor.

Cara guna sepana

Kepada yang belum tahu cara guna sepana tappet ini ikut langkah dibawah:

1.Buka penutup valve

2.Dapatkan marking Top

3.Longgarkan nut tappet dengan sepana 8/9

4.Pilih saiz mata Feeler guage yang betul

5.Pusing skru tappet sehingga bersentuhan feeler, guna sepana L

6.Pastikan feeler boleh disorong tarik

7.Guna sepana 8/9 sambil tahan skru tappet dengan L, ketatkan

8.Selesai

Kalau tappet masih berbunyi bermakna perlu guna mata pisau lebih nipis
Kalautak faham baca ini cara adjust tappet <—- baca di link ini
 
Ok itu saja pada review produk alatan mekanik pada kali ini. berminat kunjungi kedai saya – terima kasih support-






Cara buka skru (sekrup) patah pada motor

Alatan mekanik dan cara digunakan untuk membuang patahan skru

Baikimotor.com hari ini ingin kongsikan kepada anda khasnya yang mahu belajar mekanik(pemula mekanim)motor iaitu tentang cara membuka/cara membuang skru(sekrup) patah dalam pada bahagian motor seperti pada body atau enjin.Hal ini penting untuk dipelajari ya jika tidak bila ‘terkena’ kes skru patah pasti kerja kita tak dapat disiapkan kerana kita tahu cara membuatnya.

Gambar cara buka skru patah

Insiden skru patah sering terjadi bila kita mengikat skru dengan daya terlalu kuat.Jika patahnya masih tertinggal sisa yang banyak ia mungkin mudah diambil keluar dan bagaimana pula jika patahnya sama rata dengan lantai atau lagi teruk bila lebih terkedalam.
Kod dalam article

Skru patah tak boleh buka

Sebelum ini saya telah kongsikan satu cara keluarkan skru lus yang belum baca boleh klik link di atas dan tambahan lagi kemahiran  mekanik kita hari ini dengan 6 cara membuang bahagian skru patah yang tinggal didalam.

Teknik yang dikongsikan ini diambil dari satu video dari YouTube  yang yang saya jumpai dan saya fikirkan ia adalah menarik dan bagus untuk sama-sama kita pelajari..terima kasih kepada penerbitnya.Ok mari kita lihat langkah-langkah dan metod yang dengan menggunakan alatan mekanik seperti di bawah;

Langkah 1-Pengetuk sama pemutar skru (obeng)

Gambar buka sekrup menggunakan obeng

Bersihkan permukaan atas skru terlebih dari kotoran

Gunakan minyak pengakis seperti WD40,berikan pada patahan sekrup tadi atau dengan cara membakar.

Gambar welding sekrup

Ketuk bahagian sisi patahan yang sedikit terkeluar dari lantai itu dengan pengetuk (hammer) dan pemutar skru perlahan-lahan mengikut arah membuka skru sehingga mula bergerak dan terkeluar.

Gambar buang skru dengan pemutar skru

Langkah 2 – pengetuk dan pahat

Gambar pengetuk dan pahat

Sama juga seperti metod 1 iaitu mengetuk bahagian sisinya patahan skru.Gunakan pemahat yang tumpul ya jika ia tajam pemahat akan langsung membuang ‘daging’ skru itu.

Gambar cara memahat skru

Langkah 3 – Pengetuk dengan PointerGambar pointer dan pengetuk

Sama seperti metod 1 dan 2.Patahan sekrup diketuk perlahan-lahan pada sebelah atas dengan alat yang dinamakan Pointer.

Kod dalam article

Langkah 4 – Welding Nut

Gamabar welding dan nut

Langkah kali ini agak berbeza ya dan ini digunakan bilamana patahan skru lebih terkedalam bermakna kita tidak ada peluang untuk gunakan metod 1,2,3 di atas.Nut diletakkan di atas patahan dan di welding (pateri) pada sebelah dalam.

Gambar cara welding patahan

Saiz lubang nut haruslah lebih kecil dari patahan jika tidak welding akan mengena lantai.

Setelah di welding,Nut tadi dapatlah dipusing keluar bersama dengan skru patah itu menggunakan sepana mengikut saiznya.

Gambar buka nut dengan sepana

Langkah 5 – Gunakan skru extractor

Gamabar alat special extractor

Cara menggunakan extractor ni ialah dengan membuat lubang terlebih dahulu pada patahan tersebut.

Pertama,ketuk pointer pada tengah patahan untuk memudahkan proses drill lubang yang akan dibuat.Patahan akan ditebuk terus menggunakan mata drill yang sepadan dengan saiz special extractor tersebut.

Gambar cara guna pointer
Gambar cara drilan patahan skru
Gambar guna special extractor

Setelah itu dimasukkan alat extractor di tengahnya dan diputar naik.Extractor di gunakan untuk memaksa baki patahan naik ke atas.

Langkah 6 – Drill terus

Gambar drill dan mata

Langkah terakhir dikongsikan mengenai cara membuka skru patah pada motor ini ialah dengan cara menggunakan Drill terus.

Maksudnya Drill terus ialah kita menebuk lubang menggunakan mata mesin Drill secara terus sehingga tembusnya patahan tadi.

Ukuran saiz mata Drill yang digunakan ialah lebih kecil sedikit dari saiz patahan skru itu.Bermula dengan mata yang kecil sehingga mata saiz yang dikhendaki.

Kemudian kita perlu membuat thread(benang skru) baru menggunakan alat khas pembuat thread.

Gambat alat buat thread

Video

Ok,itulah 6 cara buka skru patah dalam  yang dapat diberi ulasan dari terbitan sebuah video yang menarik dari YouTube rakan kita itu,moga ia dapat memberi manfaat kepada kita semua.wassalam.