Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Minyak pelincir sintetik atau mineral

Minyak pilihan anda,Apakah sintetik atau mineral?

Gambar minyak pelincir

Mengenai minyak pelincir(minyak hitam) Mobil 1 berkata: Pelincir sintetik  sangat halus daripada  minyak asas yang digunakan dalam minyak mineral konvensional, yang menawarkan anda perlindungan unggul dan prestasi. minyak enjin sintetik menyediakan pelbagai manfaat untuk enjin terus berjalan pada prestasi optimum sepanjang tahun.

Jenis-jenis Minyak enjin terdapat dua jenis asas minyak enjin yang ada: minyak mineral konvensional adalah jenis tradisional minyak enjin dan masih paling banyak digunakan. minyak motor sintetik yang semakin berkembang dalam populariti.

Ada juga minyak semi-sintetik, yang campuran minyak sintetik dan minyak mineral konvensional. minyak semi-sintetik juga kadang-kadang dipanggil “campuran”.

Kedua-dua jenis minyak enjin diperbuat daripada minyak mentah yang berasal dari tanah.

perbezaan adalah bahawa minyak motor sintetik menggunakan proses penapisan maju dan kebersihan yang tinggi dan lebih kualiti daripada minyak mineral konvensional atau minyak semi-sintetik.

Ini bukan sahaja membuang lebih kekotoran dari minyak mentah, ia membolehkan molekul individu dalam minyak untuk disesuaikan dengan permintaan enjin moden. Molekul disesuaikan menyediakan tahap perlindungan yang lebih tinggi dan prestasi, walaupun dalam keadaan yang melampau.

 Perbandingan minyak Apa yang begitu baik tentang pelincir sintetik?

Prestasi minyak sintetik, dan khususnya
Mobil 1, adalah lebih kukuh, terutamanya dari segi mengepam pada suhu rendah dan kestabilan suhu yang tinggi dan perlindungan terhadap deposit.

Ciri-ciri yang di maksudkan ini ialah enjin kurang haus, meningkatkan ekonomi bahan api dan hayat enjin lebih lama.

minyak sintetik telah dibangunkan khusus untuk menghadapi keadaan yang melampau ditemui dalam enjin moden. Mereka lebih mengalir bebas daripada minyak mineral tradisional.

Manfaat terbesar adalah akan meningkatkan perlindungan enjin. Apabila enjin bermula, minyak mineral mengambil sedikit masa untuk mengedarkan, membolehkan geseran antara bahagian un-dilincirkan untuk menyebabkan haus.

Sebaliknya, pelincir sintetik bermula beredar lebih cepat, mengurangkan geseran, dan melindungi bahagian yang bergerak dalam enjin.

minyak motor sintetik juga boleh dengan ketara meningkatkan ekonomi bahan api dan mengurangkan penggunaan minyak. Dalam tempoh memanaskan badan untuk perjalanan dengan motorsikal, kereta biasa, minyak mineral lebih tebal dan bergerak perlahan, menjadikan enjin lebih dahaga dan kurang cekap.

Kerana sintetik mendapatkan untuk bekerja lebih cepat, enjin mencapai kecekapan operasi puncak yang lebih awal dan mengurangkan penggunaan minyak. Satu lagi kelebihan perbandingan  minyak sintetik dan minyak mineral dalam  perbahasan adalah bahawa sintetik;

1-mereka lebih bersih dan lebih mesra alam

2- membantu untuk mengurangkan pelepasan enjin berbanding minyak mineral konvensional.

Minyak mineral konvensional juga mengandungi jumlah yang lebih besar  kekotoran, seperti sulfur, hidrokarbon reaktif dan tidak stabil dan bahan cemar lain yang tidak diingini yang tidak boleh dibuang sepenuhnya oleh penapisan konvensional minyak mentah.

Dalam semua aspek penting, pelincir sintetik mudah mengatasi minyak mineral. Sebagai 100% minyak motor sintetik, Mobil 1 menawarkan kelebihan yang ketara berbanding minyak enjin konvensional, seperti:

  •  perlindungan yang cemerlang
  •  Meminimumkan degradasi
  •  minyak pelinciran lebih cepat pada permulaan-warm-up dalam suhu yang rendah
  • perlindungan yang sangat baik pada suhu yang tinggi
  • rintangan yang luar biasa kepada kerosakan haba
  •  kebersihan enjin perlindungan yang cemerlang terhadap kemerosotan berbahaya
  •  enjin berjalan lebih bersih
  • Enjin cekap memberi rintangan yang lebih besar kepada pengoksidaan minyak (penebalan), yang mengurangkan drag enjin
  •  penggunaan minyak yang lebih rendah di bawah keadaan kelajuan tinggi operasi enjin
  •  lebih cekap dalam julat suhu yang lebih luas
  • Mengurangkan geseran dan melindungi bahagian yang bergerak di dalam enjin menghalang karat

Sumber terjemahan;

http://www.mobil1.co.in/academy/what.aspx

Jadi macam mana sekarang,mahukah anda mencuba sesuatu yang baru? Pelincir sintetik atau mineral?

Pelincir SAE 30 lebih baik?

pilih minyak hitam multi-gred 5w 30 atau single SAE 30 untuk motorsikal anda?

SAE 30 ialah contoh minyak pelincir single gred atau minyak mineral yang senang kita temui di mana-mana bengkel motor kat Malaysia ini.Bukan faktor minyak terbaik tetapi kerana  harganya murah,serendah 10 ringgit pun boleh dapat dan terus menjadi pilihan pemilik motosikal.

Ikut standard kod likat pelincir sae 30 nampak sesuai bagi cuaca di Malaysia kerana suhu di Malaysia sekitar 27° agak panas dan mesra minyak hitam.Enjin motor kalau dibiarkan semalaman di parking tak lah sejuk sangat macam peti sejuk.Oleh kerana pelincir enjin tertera label Sae 30 maka bermakna minyak itu tahan panas kerana telah diuji pada kepanasan
SAE-society of automotive engineer.

Maksud tahan panas disini ialah minyak itu masih dapat kekalkan pekatnya pada suhu panas enjin ketika beroperasi.Ini penting untuk sentiasa menyokong bearing-bearing enjin,gelang piston ,klac dan sebagainya di dalam enjin motorsikal itu.

Kod 30 belakang itu ialah kod bagi ukuran kecepatan pelincir mengalir di dalam enjin yang telah mereka rekodkan.boleh cek di
Carta pelincir enjin-viscopedia.com

Minyak 30 sae ni tak bermasalah juga untuk start pada waktu pagi ketika enjin masih sejuk.Lagi besar nombor belakang seperti SAE 40 atau 50 lagi berat lah minyak itu.Apa pun syukur sekali lagi sebab kita tinggal di Malaysia,kualiti minyak sentiasa stabil hanya dengan menggunakan pelincir enjin single gred SAE.

Di Europe mereka lebih teliti tentang pemilihan minyak hitam(pelincir) kerana mereka beriklim sejuk.Pilihan mereka tentunya minyak multi-gred seperti  SAE 5w 30 minyak sintetik dan tentu harganya mahal di tempat kita.

Tetapi untuk mereka yang pentingkan prestasi enjin bolehlah mencuba pelincir sintetik atau semi sintetik.Apa-pun cuma satu saja formulanya..minyak pekat lebih menyelamatkan enjin dari proses penghakisan dalaman.

Carburetor Motor keluar minyak petrol semasa parking

Punca karburator carburetor Motor keluar minyak petrol

Salam,

Ok bos kongsi info pengguna motorsikal lagi,apa punca karburator keluar minyak petrol.Biasa kita sedari hanya semasa parking motor kerana kesan tompokan petrol di bawah motorsikal itu.Punca perkara ini berlaku ialah kerana sedikit gangguan pada karburator itu dan ia memang selalu terjadi dan itulah diantara masalah karburator motor yang kadangkala membuat orang tidak senang dengan sistem karburator dan mula beralih ke Fi.Tapi bukan masalah besar sebenarnya cuma perlukan sedikit ketenangan kerana pasti ada jalan penyelesaiannya.

Minyak petrol selalu melimpah dekat parking,baru petrol kuat itu sebenarnya berpunca masalah kegagalan karburator mengawal kemasukan minyak petrol bermaksud petrol secara terus menerus masuk dan melebihi tangki simpan petrol karburator.Ini akan menyebabkan petrol akan mula melimpah keluar dan berlakulah kejadian yang dinamakan karburator [email protected] keluar dari carburetor.

Gambar carburetor keluar minyak
carburetor

Kotoran seperti habuk-habuk kecil,pasir,pecahan besi halus akan menghalang injap tutup buka di dalam karburator.Petrol mula bertambah dan bertambah walaupun ia tidak digunakan(sepatutnya ditutup)

Penapis minyak petrol amat baik untuk mengatasi masalah ini tapi malangnya jika alat penapis itu rosak..

Ok bos sudah faham sekarang punca minyak keluar dari karburator kan..!

Macam mana pula cara mengatasinya,

Perlu tukar karburator?

Jangan risau tak perlu tukar karburator bos..cuma perlu diserviskan karburator saja dan kos anggaran servis karburator motor adalah dalam RM 15 ke 25 sahaja..kalau motor baru percuma!..pada tarikh ini.

Biasanya hal semacam ini mekanik akan mencuci bersih kotoran dalam karburator yang mengganggu sistem karburator itu..Jadi hanya perlu bertenang sahaja bos boleh pakai balik karburator lama tu setelah diservis nanti.Tapi mungkin harga bayaran servis akan bertambah sedikit sekiranya punca petrol bocor tu di sebabkan kerosakkan komponen dalaman karburator 

Float needle

Gambar float needle

Lagi satu puncanya,
Inilah bendanya yang menyebabkan karburator keluar minyak petrol..float needle

Harganya jauh lebih murah dari harga sebiji karburator baru..:)
Jadi bos hanya perlu buat sedikit tambahan bayaran lagi untuk menggantikan float needle yang rosak itu.Tapi harap-harap hanya masalah kotoran,jimat sedikit belanja..

Ok bos,dah tahu punca karburator keluar minyak petrol kat parking motor tu,sekarang bolehlah terus ke bengkel.Lagi satu pesan,kalau petrol keluar banyak jangan start dan naik motor tu,sila tolak..bahaya petrol!! Ok bos jumpa lagi..

servis motorsikal?tak usah repot!

Di antara perkara paling mustahak semasa buat servis motor

Sahabat..Berapa lama sekali servis motor kapcai sahabat,1 bulan sekali,2 bulan sekali,3 atau lebih baru buat sekali?.Takpe la kot janji servis jangan tak servis sudah.Kalau ikut buku panduan motor,pengeluar cakap waktu servis motor ialah 16000km perjalan pada odometer atau lebih kerap jika laluan yang digunakan berdebu,lembap atau bawa motor secara pendikit penuh(pulas minyak habis).

Akan tetapi saya disini hari ini tak mahu repot-repot untuk tulis berkenaan jadual waktu servis motor,servis berkala dan sebagainya disebut disini hanya nak kongsikan kepada sahabat tentang perkara apa yang paling mustahak perlu dibuat semasa kerja kerja servis motorsikal ni.

Perkara apa yang mustahak ketika servis motor?.Ya,kalau nak diikuti semua komponen motor perlu diservis dari hujung throttle hinggalah ke hujung roda semuanya perlu di-servis.Akan tetapi perkara utama dan paling mustahak dilakukan ketika men-servis motor yang akan saya kongsikan kepada sahabat adalah seperti dibawah.

Perkara servis paling mustahak

1-minyak hitam
2-brake depan belakang
3-tayar dan angin tayar
4-penapis udara
5-rantai spoket(sprocket)
6-bateri

 Cek minyak hitam

gambar dipstik
Menggunakan dipstik

Cek/periksa minyak hitam sebelum memulakan perjalanan.Ini adalah baik sebagai langkah berjaga jaga  dengan perkara diluar jangkaan seperti kebocoran minyak hitam atau minyak hitam kering.2 cara periksa minyak hitam yang mudah dilakukan iaitu dengan melihat pada cermin kecil penanda aras/level minyak hitam(ikut jenis motor) atau menggunakan penyukat dipstik.Kekerapan waktu tukar minyak hitam bergantung jarak perjalanan motor dan juga jenis minyak hitam yang digunakan.

Cek brake depan belakang

Tentang cara periksa cek brek motor depan dan belakang telah saya ulas pada postingan lepas boleh klik link diatas untuk baca.

Cek tayar dan angin tayar

gambar tayar botak
Jangan pakai tayar yang dah botak

Jangan terus gunakan tayar motor yang dah haus,retak atau botak kerana ia merbahaya.Bunga tayar haus menyebabkan tiada lagi cengkaman ketika membrek juga amat merbahaya dengan keadaan jalan yang berbatu.tayar boleh pecah atau pancit.Untuk keselesaan dan keselamatan sentiasa cek tekanan angin tayar dan tukar tayar yang sudah botak kepada baru.Jangan lupa juga cek tekanan angin tayar setiap kali memulakan perjalanan.

Cek regangan rantai

gambar cek air bateri
Regangkan rantai yang dah kendur ini

Rantai motor jatuh kerana rantai kendur atau gigi spoket rosak.Jadi untuk elakkan rantai jatuh sila periksa regangan rantai dan minyakkan jika perlu.Bergantung juga pada kualiti,sahabat boleh tukar rantai spoket set baru pada jarak 3000km.

Cek air bateri

gambar cek air bateri
Pastikan air bateri barada pada level ini

Yang terakhir tentang perkara paling penting ketika servis motor ialah cek air bateri.Cek paras air bateri seminggu sekali dan jika kurang tambahkan air.bateri sel kering  tidak boleh ditambahkan air sebaliknya perlu di-charge semula sekiranya ia lemah.Dengan berbuat demikian sahabat sebenarnya telah menjaga sistem elektrik motor sahabat iaitu membabitkan lampu lampu dan horn.

Selain 6 perkara utama didalam kerja servis motor diatas,banyak lagi benda yang perlu di buat masa servis motorsikal.Tapi tak usah dirunsingkan perkara itu serahkan saja kepada mekanik untuk mengesan masalah dengan teknik menguji cuba motor sahabat.

Nah,mudah bukan! Ingat 6 perkara saja dan berikan perhatian selalu.Perkara perkara ini adalah kewajipan dan tanggungjawab…sahabat.Mekanik hanya membantu,manager-nya ialah sahabat.Oh ya,jika sahabat suka untuk buat servis sendiri sahabat boleh mendapatkan sedikit tips dan skil baiki motor di blog saya lagi satu.klik link diatas! Ok la sahabat sekian saja bual saya mengenai perkara paling mustahak dalam kerja servis motosikal.Harap berjumpa lagi di masa akan datang dengan isu lebih menarik..insyallah

Sponsored links