Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Punca motor tak mahu hidup pada pelbagai situasi

Gambar petcock tutup penyebab motor tak mahu hidup

Masalah motor tak mahu hidup disebabkan oleh 3 perkara seperti habis minyak, tak ada api atau kerosakan pada sistem dalam enjin itu

Bila motor tak mahu hidup antara perkara dibawah ini mungkin telah menimpa anda. Secara teorinya untuk menghidupkan enjin ialah anda perlukan pastikan ada minyak petrol dan ada api(ignition)
Jika kedua-kedua anda pasti benar ada anda perlu check compression untuk pastikan tidak ada kerosakan komponen dalam enjin.

Nampak jelas bukan tapi bagaimana mana bagi seorang bukan mekanik untuk periksa perkara ini

Ya, kalau anda tak ada masa untuk mendalami pemahaman masalah ini dengan membaca setiap link artikel blog ini yang telah diberikan, apa yang perlu anda buat

  1. lihat lampu neutral hijau pada meter adakah sebelum ini menyala sekarang tidak menyala
  2. Test signal kiri kanan, horn jika semua tiba-tiba hilang ini menunjukkan motor anda ada masalah pada sistem wiring kunci, atau bateri
  3. check petrol dalam tangki. tak usah percaya sangat penunjuk meter.

Jika petrol masih lagi penuh, anda perlu buat kerja sedikit iaitu check spark plug motor anda, bagi perempuan sila minta bantuan orang kalau tak tahu buka spark plug.

Pada situasi ini buat pemeriksaan api spark plug seperti yang sudah saya terangkan pada link itu(artikel terdahulu). Jika spark plug diketahui telah rosak sila tukarkan yang baru

Andai kata plug tak ada masalah lakukan langkah ke 3 iaitu check compression seperti video yang telah saya kongsikan. Jika penyetat rasa kosong, tak ada compression tentunya enjin tak boleh hidup

Salah satu perkara di atas pasti dikesan, anda boleh selesaikan sendiri atau terus saja hantar ke bengkel berdekatan

Video

Motor tak mahu hidup selepas parking

Tadi sebelum parking elok saja, sekarang selepas beberapa jam dah tak boleh hidup.

Sila tunduk sikit pada motor, kalau-kalau ada bau petrol berkemungkinan minyak overflow,  wayar petrol pecah atau mungkin juga karburator dah hilang… Alamakk!!

Pastikan juga kalau tutup minyak tu sila buka balik switch dia(fuel tap/petcock)  pada tangki, body motor atau pada carburetor bergantung pada jenis motor yang guna benda ini. Kebanyakkan motor alaf baru tidak lagi menggunakannya jadi sila abaikan.

Kesimpulan

Ini adalah sebagai panduan kejadian secara tiba-tiba kalau pada motor lama baca ini cara hidupkan motor lama

Jarang sekali berlaku secara tiba-tiba saja motor tak mahu hidup kecuali sebelum berlaku ia akan menunjukkan tanda-tanda awal dulu sebagai warning kepada owner yang ia bermasalah

Contohnya enjin menjadi semput-semput semasa berjalan, beberapa kali susah dihidupkan sebelum ini atau mungkin pernah enjin “jem” . Jadi untuk tidak menjadi kesulitan seperti hari ini diharap pada masa depan sila alert apa perubahan berlaku pada motor anda dan buat pemeriksaan segera. Akhir kata share2 pengetahuan untuk yang memerlukan, sekian

Motor tak mau hidup sebab lama simpan

Punca motor tak mahu hidup dan cara mengatasinya

Salam,sungguh memenatkan engkol start berkali-kali tapi tetap motor tak mau hidup.Kalau motor matic (automatic) sampai habis battery lah jawabnya tetap tak mahu hidup jugak.Jadi bagaimana cara untuk menghidupkan motor khasnya motor yang sudah lama tersimpan dihadapan rumah tu.

Baik,saya cuba terangkan satu persatu caranya baik motor gear ataupun motor matic @ skuter dan saya andaikan anda sampai kesini rasanya anda ingin cuba selesaikan sendiri masalah motor anda itu jika tidak tentu sahaja anda telah hantar motor itu ke bengkel pastinya.

Tukar minyak petrol lama

Motor sudah lama simpan dan mahu dicuba hidupkan enjinnya kembali harusnya anda perlu membuang semua petrol lama dan digantikan dengan yang baru kerana petrol lama tak dapat dibakar sebaiknya oleh enjin dan akan menyebabkan enjin sukar dihidupkan.Caranya anda harus bukakan bajunya(cover body) terlebih dahulu  dan cabut keluar wayar petrol ke karburator.Lain jenis motor lain lokasinya pada karburator atau injeksi.

Gambar filter karburator
Wayar minyak yang perlu
dibuka keluar

Servis karburator

Servis karburator.Jika menggunakan sistem karburator perlulah ia diservis cuci komponen dalamanya.Biasanya takungan petrol lama didalam karburator akan mengakibatkan keladak seperti ketulan yang akan menyebabkan lubang-lubang dalam karburator jadi terkambus.Inilah punca kegagalan karburator berkerja.

Gambar komponen dalam karburator
Komponen dalam karburator y125z

Dibuka keluar dan dicuci semua komponen dalam karburator motor itu termasuk jettingnya pilot dan mainjet agar semua lubangnya nampak tembus tidak tersumbat lagi.Setelah itu pasanglah dengan berhati-hati supaya tiada bocor minyak nanti.

Gambar pilot jet karburator
Pilot jet selalu tersumbat

Caj battery

Sementara anda mencuci karburator itu apa kata anda buka dulu battery dan dihantar caj dibengkel.Jika ia tak boleh pakai [email protected] kong silalah gantikan ia dengan yang baru.Kemudian nanti sudah siap servis bahagian lain ambil battery dan pasang balik pada motor.

Gantikan sebiji spark plug

Motor anda pakai satu spark plug gantikan satu spark plug baru kerana kita mahu api yang kuat bila mau hidupkan enjinnya.Sebaiknya gantilah spark plug sebaik saja anda sudah pasang battery,ini tipsnya.Semasa spark plug sudah dikeluarkan luangkan sikit waktu lagi buat uji cuba pengapian coil plug.Buang kepala plug,dekatkan cable coil ke permukaan enjin/body,buka suis dan tendang penyetat lihat sama ada akan ada api terhasil atau tidak, jika keputusan positif makanya pasanglah plug baru itu.

Tukar minyak hitam

Ini tidak wajib tapi sebagai pelengkap dan persedian untuk menggunakan terus motor itu jika ia berjaya dihidupkan.Tapi andainya motor itu tak begitu lama disimpan dan minyak hitam pun masih baru ditukar sebelum ini maka tak perlulah menukar minyak hitam itu.Tapi jangan lupa check paras minyak hitam juga kerana enjin berjalan dengan minyak hitam kurang boleh mengakibatkan kerosakan komponen dalam enjin.

Ok,siap 5 perkara di atas anda bolehlah juga tendang engkol bagi motor gear atau picit butang starter bagi motor matic untuk hidupkan enjinnya.

Tambahan lain:jika motor 2-stroke perhatikan pada minyak 2t nya,pasti masih ada atau lebih baik tukar kepada 2t baru.Periksa juga pump 2t harap tidak bermasalah,baik alirannya.

Jika tidak ada masalah lain insyallah enjin akan hidup dalam beberapa tendangan/starter sahaja.

Sesudah hidup biarkan beberapa minit dalam keadaan idle supaya minyak hitam mengalir ke semua bahagian dalam enjin itu.Akhir sekali sebelum berjalan eloklah diperiksa brek,angin tayar,regangan rantai dan juga lampu-lampu supaya perjalanan anda selamat dan selesa.sekian.

Motor tak mahu hidup pertama kali

Masalah motor tak mahu hidup kali pertama

Rileks dulu,memang penat kalau motor tak mahu hidup ni..selepas baca nanti boleh cuba lagi ‘start’ motor tu tengok boleh hidup ke tak.

Ini adalah berkenaan masalah motor tiba-tiba tak hidup buat pertama kali ya,maksudnya semalam motor ok saja,senang saja hidup dan tiba-tiba saja dia meragam hari ini.

Hal pertama ialah pastikan tiada perubahan berlaku pada meter penal atau benda-benda lain seperti horn atau signal semuanya seperti sediakala ya..

Jika semuanya tak ada masalah bolehlah lanjutkan percubaan untuk menghidupkannya.

Cara menghidupkan motor

Ini adalah ikhtiar anda sementara hantar motor terus ke bengkel.Apa yang diperlukan di sini ialah hanya sebatang skrudriver leper(slot )
kerana anda diperlukan untuk membuat sedikit setingan pada karburator.

Kalau sudah jumpa karburator tu terus saja ke bahagian ini

Gambar karburator motor tak mahu hidup

Sudah jumpa skru yang ditunjukan seperti dalam gambar di atas silalah longgarkan atau buka terus skru tersebut.Jika karburator motor berkeadaan baik pastinya akan ada minyak keluar dari karburator itu melalui hos kecilnya.

Biarkan beberapa ketika untuk membuang minyak kotor di dalam karburator itu selesai,anggaran dalam 60ml petrol sudah dibuang kemudian tutup kembali skrunya.

Gunakan sepana yang sepadan supaya skru dan dibuka tanpa loose.

Ke-2 ganti spark plug

Selalunya penyebab motor tak hidup seterusnya ialah Spark-Plug.Berkemungkinan spark telah rosak adalah besar,silalah gantikan kepada spark plug yang baru.Anda boleh periksa ‘api plug‘ jika tahu semasa menukar plug itu.

Gambar spark plug

Harap motor boleh hidup

Itulah 2 langkah awal yang boleh anda lakukan untuk cuba hidupkan motor yang tak mahu hidup secara tiba-tiba pertama kali berlaku.Harapan saya tentunya motor boleh hidup dengan cara ini.Jika dicuba sebaiknya tidak berhasil silalah ke bengkel berdekatan.

Motosikal mati secara tiba-tiba

 motor mati secara tiba-tiba/mendadak di tengah jalan
apakah punca dan apa yang perlu dilakukan..

Gambar motor
Sedang anda menunggang,secara tiba-tiba motor mati sendiri ditengah jalan..highway yang panjang dan tak sanggup untuk menolak..tapi pada masa yang sangat suntuk dan anda mahu cepat terpaksa juga menolak ke bengkel motor..
Tapi tunggu!
sebelum ditolak motosikal sedara/sedari ke bengkel motor yang agak jauh saya rasakan,disini ada beberapa perkara yang anda boleh buat untuk mencari punca seterusnya mengatasi masalah motor 
mati mengejut ini.Mungkin ini talian hayat untuk anda dan mungkin dapat membantu anda untuk meneruskan perjalanan kembali.Untuk mencari penyebab motor tiba-tiba mati sendiri ada 3 perkara perlu dilakukan
  • Cek petrol
  • Cek api
  • Cek karburator

Cara mencari punca motor mati tiba-tiba


Buka penutup tangki minyak motosikal dan lihat aras minyak  petrol anda benar-benar ada ataupun sudah kering.Jangan terlalu pandukan pada meter motosikal kerana kemungkinan masalah meter rosak boleh berlaku tanpa kita sedari_meter rosak menunjukkan tanda aras yang salah.

Jika minyak masih ada atau kejadian ini berlaku setelah anda baru sahaja selesai isi minyak ada lebih baik anda cuba pastikan yang ia benar-benar petrol atau diesel. Anda boleh bau atau rasa guna jari.

bau petrol sedikit memeritkan hidung berbanding diesel dan apabila disentuh diesel dirasakan licin seperti air sabun.Petrol dirasakan sejuk pada kulit,tidak pada diesel.kesan atau tanda-tanda dari kesilapan ini ialah ekzos berasap banyak

Periksa nyalaan motosikal  pada spark plug dan lihat samada kondisi plug masih baik atau sudah rosak.Tanda-tanda plug rosak yang mudah untuk dilihat ialah mengenai rupa pada bahagian tengah elektrodnya .warna hitam memungkinkan kerosakan plug.

Jika anda tidak tahu cara test spark plug ada lebih baik terus tukar plug baru dan setelah itu cuba hidupkan enjin kembali.Itu jika anda mempunyai alatganti atau boleh minta orang belikan_Plug atau palam pencucuh adalah alatganti motosikal yang paling penting dan wajib ada bagi sesebuah motosikal

Bagi sesetengah motor pada bahagian karburator ada alat yang dinamakan petcock minyak iaitu bahagian yang mana berfungsi sebagai buka dan tutup kemasukan minyak ke karburator.

Pastikan ia berada pada keadaan buka.Tutup bermakna minyak tidak dibekalkan dan enjin motosikal tidak boleh hidup tanpa minyak sebagai bahan api.

Yang kedua apa patut anda lakukan ialah periksa petrol pada kaburator.Kemungkinan berlaku masalah karburator masuk air,kotor atau karburator tersumbat.

*baca mengenai enjin tak mahu hidup

Tidak ada apa yang boleh dilakukan ditepi jalan melainkan anda mempunyai kelengkapan yang cukup dan sedikit teknik baiki motosikal untuk menyelesaikan masalah motosikal mati tiba-tiba ditepi jalan
Dengan itu pastikan kita menyediakan kelengkapan spanar dan alatganti untuk memudahkan disaat kejadian sebegini
Semoga berjaya!