Cara ketatkan rantai motor yang kendur

Gambar rantai motor

Belajar tarik rantai motor

CPm kembali berkongsi lagi ilmu mekanik untuk anda pada kali ini tentang perkara asas seorang mekanik yang mesti tahu melakukannya iaitu mengetatkan rantai motor atau bahasa lain kita sebut ‘tarik rantai’.Terlebih dahulu terima kasih kepada anda yang setia bersama kami dan jika anda baru CPM adalah blog tempat belajar mekanik motor online percuma.

Saya akan berkongsi serba sedikit ilmu yang saya ada moga bermanfaat untuk anda yang ingin kerja sebagai mekanik atau sekadar menjadi mekanik motor sendiri anda telah datang ketempat yang tepat saya berharap.Seperti post yang telah diterbitkan terdahulu saya mengulas setiap tajuk tutorial bersama gambar dan kadang berserta dengan video sekali- hanya di baikimotor.com.

Gift cara tarik rantai ex5
Step tarik rantai motor Ex5

Ok langsung saja bagaimana cara ketatkan rantai motor MLE Xtm 200 yang sudah kendur supaya menjadi regang.

Ini adalah diy cara ketatkan rantai motor sendiri bagi yang rajin buat sendiri tapi kalau rasa diri tu malas main sepana beli saja alat penegang rantai automatik macam gambar kat bawah ni, ada jual kat mana kedai sparepart motor, beli online pun boleh sekarang ya… Ehemm tapi berat la sikit motornya
Gambar alat penegang rantai automatik

Ok lanjut, Pertama sekali anda perlu pergi ke roda belakang dan berkenalan dengan sebiji skru atau lebih tepat nut roda pada swing arm.

Nut ini fungsinya ialah untuk kunci roda supaya tidak bergerak kedudukannya pada swing arm dan kaedah rekaannya adalah kebanyakannya berbeza bagi setiap jenis motor,ada menggunakan satu nut seperti motor yang boleh anda lihat pada tutorial ini iaitu model MLE xtm 200 dan ada pula guna  1 lagi nat pengikat sprocket  seperti motor Honda c70 ataupun Ex5.

Langkah meregangkan rantai motor

Sebagaimana kerja kita disini ialah untuk mengetatkan rantai makanya kedua-dua nut pada ‘shaft tayar’ itu kita perlu Longgarkan supaya roda dapat digerakkan.

Apabila roda digerakan ke belakang bererti rantai akan menjadi regang secara automatisnya.Jadi kita Longgarkan semua nut yang bersangkut-paut dengan roda supaya roda boleh kedepan dan kebelakang.Sudah faham mari kita mulakan.

Gambar nut roda tayar belakang motor

Pertama sekali nut roda perlu longgarkan,longgar sahaja tak perlu buka dan lihat pula pada nut pelaras rantai yang terdapat pada hujung kedua-dua belah lengan ayun itu (swing arm).Buka dengan sepana dan longgarkan habis sampai ke hujungnya..kedua-dua side yaa..

Gambar nat pelaras rantai
Nut/nat pelaras rantai

Langkah-langkahnya;

  1. 1-ketatkan nut pelaras secara sama rata kedua-belah sehingga anda melihat rantai menjadi regang.
    2-Rasa untuk periksa regangan rantai dengan jari anda supaya ia benar regang.
    3-Longgarkan kembali kedua nut pelaras tadi sedikit sahaja,juga sama rata (balance) sehingga apabila anda check rantai sekali lagi ia boleh ditolak keatas atau kebawah dengan jarak anggaran 1 inci – jarak kelegaan.
Gambar cara periksa regangan rantai

4-Jika anda perolehi seperti itu sekarang bolehlah ketatkan nut roda tayar kembali,diikuti nut pelaras rantai.
5-Periksa kali penghabisan regangan rantai kembali untuk memastikan ia sempurna tidak terlalu tegang atau terlalu kendur.Jika ia meleset silalah ulangi langkah meregangkan rantai seperti sebelumnya.

Rantai kendur sangat

Penghabisan ialah check balance roda tayar lihat dari belakang untuk memastikan kedudukan roda sama rata dilihat kiri-kanan.Ini adalah teknik digunakan untuk melihat balance roda yang membantu kerana kadang-kala ‘mark’ pada pelaras rantai ‘lari’.

Gambar penanda aras rantai motor
Lihat garis-garis mark atau
Penanda aras rantai

Ingat! Pastikan tidak terlalu ketat atau terlalu longgar.Rantai motor  terlalu longgar/kendur boleh mengakibatkan insiden jatuh rantai nanti jadinya macam zaman naik basikal pula,asyik-asyik masuķan rantai jatuh..haha
Ketat sangat pun tak boleh juga nanti jalan berbunyi..krak!..krak!..parah lagi kalau putus..jadi berhati-hati ya.

Ok,rasanya tidaklah begitu susah untuk anda melakukannya berpandukan langkah-langkah yang diberi.Tapi bagaimana pula jika rantai tidak boleh diregangkan lagi-maksudnya nut pelaras sudah ‘diikat’ habis tetapi rantai motor anda masih lagi kendur.Ikutilah pembelajaran kedua selepas ini iaitu cara memotong rantai.
Salam jumpa lagi wassalam.

Syarat minta kerja jadi mekanik motor

Salam apa kabar anda? Hari ini saya mahu bercerita tentang cara minta kerja jadi mekanik motor,syarat kelayakan apa yang perlu ada pada diri anda untuk menjadi mekanik.Ok,jika anda berniat untuk itu saya akan bagi sikit tip serta penjelasan serba sedikit yang mungkin dapat membantu niat anda itu.

Bagi saya kerja mekanik  adalah paling mudah dapat berbanding kerja lain sebabnya anda tak perlu ada sijil apa-apa untuk mula diterima bekerja di bengkel motor.Tak ada kelayakan yang tetap agar diterima,jika niat anda yang ingin mencari rezeki halal dan tak kisah gaji berapa pun hari ini anda berpeluang cerah mendapat kerja walaupun anda tak tahu apa-apa tentang mekanik.Biasanya yang menjadi yang menjadi halangan adalah diri kita sendiri,contohnya kita mahukan gaji yang tinggi sedangkan kita tak tahu apa-apa..mana boleh !..

Sebagai permulaan elok terima saja berapa bayaran yang ditawarkan oleh taukey bengkel itu asalkan anda dapat mula bekerja disitu.Jujur saya cakap gaji mekanik motor (pomen motor) tidaklah besar,kalau anda mula dari kosong 40- RM50 biasanya dapat diperolehi.

Selepas beberapa bulan kemudian iaitu setelah anda sudah tahu  buat kerja sedikit seperti tukar minyak enjin,tukar tiub tayar,buka pasang coverset (perkara asa) saya pasti gaji anda akan dinaikan.Tapi kerja mesti mau cantik aa..customer tak bising,hari-hari datang kerja,datang awal seperti itu.

Beberapa bulan kemudian,kemahiran mekanik anda semakin bertambah anda sudah kuasai semua bahagian luaran motor,tambahan lagi anda sudah tahu buat servis karburator,servis head blok (top overhaul),buka clutch yaitu anda sudah ada 60% kemahiran mekanik saya katakan adalah layak taukey tu bagi gaji anda dalam 60-80 satu hari..okey kaa?..

Berapa gaji mekanik berpengalaman

Ok tadi kita cerita tentang gaji permulaan bagi mekanik yang bermula dari kosong (mekanik pemula).Kini katakanlah anda sudah lama berkerja dan kini anda dikatakan sudah ada hampir 100% kemahiran mekanik,bermaksud diri anda sudah tahu buat semua kerja luaran,Servis,overhaul enjin,ejas jari rim,pendek kata kalau taukey tinggal bengkel satu hari pada anda untuk diuruskan..anda tak ada masalah,boleh buat buat semua (kira wang bini taukey la) saya yakin kalau anda kerja area-area Kuala Lumpur adalah senang-senang dibayar $1800 ke atas gaji sebulan.lebih tinggi jika anda bagus dengan customer,buat kerja pun cepat dan cantik,harga barang pun tahu..” lu mau berapa?”..

Selalunya mekanik yang ada pengalaman macam tu taukey sayang.Gaji mahu lebih taukey kasi..cakap saja..haha
Sebabnya mereka ini dikira sudah setaraf taukey dan sudah layak buka bengkel sendiri,jadi saya katakan mana-mana bengkel motor sedia tawarkan kerja untuk mereka.

Mekanik bersijil

Satu kelebihan lagi jika hari ini anda sudah memiliki sekeping sijil hasil dari kursus mekanik yang telah tamatkan dimana-mana instutusi kemahiran IKBM contohnya.Kedai motor yang besar-besar(banyak cawangan) ataupun bengkel Superbike mereka lebih membuka peluang kerja kepada anda.Mereka suka ambil pelatih macam ni,macam saya pomen yang tak bersijil ni susah sikit diterima walaupun sudah lama kerja..tak apalah sudah ada bengkel sendiri pun..:)

Tips minta kerja mekanik

Kalau mahu kerja jadi mekanik motor tak perlu tunggu ada lowongan kerja/tawaran kerja yang selalu seperti yang kita tengok ada tampal kat dinding bangunan tu..
WANTED! Pomen Racing..
Dah macam penjenayah filem Cowboy daa..tak perlu tunggu itu,tips mahu mohon dapat kerja cepat,nampak saja ada bengkel motor terus saja berhenti tanya dan kalau boleh cari yang sesak dengan costumer(banyak motor repair).

Ayatnya macam ni ” taukey mau pakai pomen ka? “..itu saja,kalau dijawab ” mahu lo..”..
Nah kira ini peluang anda adalah 80% untuk diterima.Dengan tenang anda perlu menanti soalan kedua pasti menyusul bunyinya lebih kurang macam ni..”lu apa tahu bikin haa..overhaul tahu?”..

Disinilah anda perlu jujur,kalau tak tahu apa cakap saja “saya tahu apa tapi saya mahu kerja”
Jangan cakap “saya semua tahu..tukar tayar,servis karburator,buka enjin overhaul saya tak tahu..” haha baru jadi macam mat bangla aritu (pengalaman)

Gambar mekanik motor syarat kerja jadi mekanik
“Ok maaa..”

Alasannya bila kita menipu nanti bila 2 minggu kerja (proses permerhatian) dia dapat kesan,teruklah anda kena tiu,gaji pun automatik down gred.Tipsnya cakap saja yang benar..

Taukey bengkel ni selalunya dia pun mekanik dan sudah masak dalam dunia mekanik ni,tak boleh mahu tipu ” lu pegang sepana pun gua sudah tahu,lu tahu ka tak tau buat kerja” macam itulah lebih kurang.

Okey harapan saya dengan sedikit penerangan ini harap anda dapat diterima berkerja sebagai mekanik motor dengan mudah..moga ada rezeki anda..pakaian pergi mintak kerja mekanik? Pakai tai,boot kilat maa..ha..ha..

Akhir kata sesiapa yang mahu beriklan jawatan kosong kerja mekanik motor boleh tulis diruangan komen tulis tarikh berakhir tawaran dan contact anda,begitu juga kepada ingin jadi mekanik sila tulis keterangan anda supaya nanti ada taukey sampai ke sini boleh hubungi anda dan jangan lupa share artikel ini supaya diketahui ramai,baik terima kasih-wassalam-

Belajar mekanik motor-plug tak ada api

Cari punca spark plug tak ada api

Setelah sedikit sebanyak mengetahui asas kerja elektrik enjin motor,sekarang kita akan  menajamkan lagi pemahaman kita dengan menyelesai satu masalah iaitu spark plug tak ada api.Sampai disini saya rasa anda sudah mengerti bahwa enjin motor perlukan petrol dan nyalaan api plug untuk dihidupkan.Ada minyak tak ada api..enjin tak boleh hidup,begitu juga sebaliknya.

Oleh itu lazimnya bila motor tak boleh hidup kita selalu periksa minyak petrol terlebih dahulu,jika minyak ada kita terus kena buka spark plug untuk check api.Sekarang ini punca motor tak mahu hidup kita sudah dapat jejak iaitu masalah pengapian (nyalaan) kerana plug tak keluar percikan api bila diuji cuba.Apa perlu kita buat setelah itu? Tukar plug?

Biasanya kalau warna plug hitam tu boleh saja terus tukar plug dan cuba hidupkan enjin.Malangnya walaupun sudah pasang plug baru tapi motor masih tak dapat hidup,jadi bagaimana sekarang ya?

Disitu nampak kita terpaksa buat kerja dua kali,terpaksa buka plug lagi sekali untuk check api.Cara ini adalah tidak tepat,ada aturannya perlu diikuti dan itulah yang akan anda pelajari pada bab belajar mekanik hari ini.Sebelum mulakan,ingat ini untuk motor yang menggunakan sistem Cdi ya dan langkah berbeza untuk sistem Tci dan ini teknik “kung-fu” ya tanpa menggunakan multimeter

 Coil rosak

Gambar coil plug motor plug tak ada api
Coil plug

Langkah pertama kita lewatkan sikit memasang spark plug untuk kita periksa api plug coil dulu.Cabut kepala plug dan test kabel coil plug ke body.Kepala plug juga kadang memberi masalah jadi perlu buang dia terlebih dahulu untuk test coil.

Masih tak ada api? Lihat wayar pada coil plug,cabut dan test wayar hidup tu.Kalau  wayar/kabel tu ada keluar api maka bermakna coil plug rosak dan jika masih tak ada api maka lanjutkan kerja kita buat untuk mencari punca plug tak ada api ini.

Trik untuk mempercepatkan kerja wiring motor ni kita perlu pandai ‘shot cut’ tapi semestinya kita perlu faham benar sistem lektrik motor itu.Seperti yang saya tulis pada post lepas itu,api enjin bermula setelah on switch ialah  dari coil magnet –> cdi –> plug coil
–> spark plug

Kita patut short-cut bila sekirannya  kedudukan komponen lestrik itu agak terkedalam supaya kerja kita lebih cepat siap.Customer tak mahu tunggu lama-lama tuan..haha
Jangan lupa tu..!

Ok,kita berada di plug coil sekarang ini yang mana wayar kepadanya masih tak ada api jadi sudah tentu ke komponen lebih bawah dari plug coil iaitu cdi.nampak?

Tapi kedudukan cdi adalah sedikit tersorok kedalam cover body jadi boleh terus lompat saja ke komponen terakhir iaitu coil magnet yang lebih terkeluar kedudukannya.Bila sudah kenal pasti mana satu wayar hidup coil magnet ke Cdi unit,terus saja cabut soket wayar tu dan test api.

Satu-satunya komponen lektrik motor yang boleh kita test tanpa on switch ialah coil magnet.

Gambar wayar dari coil magnet

Wayar hitam+merah(honda) tak ada api setelah diuji maka jadinya tugas pencarian telah berakhir di mana punca plug tak keluar api ialah kerana coil magnet yang rosak.

Video

Sama macam coil magnet kriss 1

Jadi bolehlah ditukar baru start coil nya. Bagi model ex5 dream, wave, coil magnetnya dalam bentuk fuel coil ya jadi perlu tukar 1 set sama juga macam Modenas kriss 1 punya macam gambar dibawah

Gambar coil magnet kriss 1

Ok andai kata bukan berpunca coil magnet rosak jadinya kita kena berlamaan lagilah dengan motor itu.Kali ini mahu tak mahu terpaksalah membuka cover motor tu cari dimana letaknya cdi.Cdi rosak la jawapannya…?

Belum lagi..! ada hal tersembunyi lagi penyebab masalah api tak ada ni.Sikit lagi ya..teruskan

Api keluar dari coil magnet,wayar ke coil plug tak ada api…yang ditengah-tengahnya ialah Cdi tapi belum boleh terus pergi beli Cdi baru dan tukar,perlu check lagi.

Jangan lupa pulser coil..

Mungkin juga kunci..

Kita bersambung lagi pembelajaran ini di post seterusnya,kunci rosak

Belajar mekanik-wiring switch handle motor

belajar mekanik wiring switch handle motor

Bab 11 belajar mekanik motor-menyelesaikan masalah wayar switch handle tak ada api untuk nyalakan lampu dan beberapa komponen wiring lain

Salam,ok sambungan dari bab lepas yang mana soket tak sampai api (current) perlulah anda check wayar dari switch handle kepada soket lampu depan.2 wayar ke hidup ke soket (atas/bawah) tidak ada api juga,nah! Kali ini anda perlu lanjutkan pemeriksaan/check switch untuk pastikan ia masih elok atau bermasalah.Caranya seperti ini;

Dapatkan wayar hidup penghantar (wayar bawah) ke switch handle,check seperti yang saya ajar sebelum ini.Jika hasilnya positif iaitu wayar bawah ada api bermakna switch bermasalah/rosak.Biasanya di bengkel
yang sesak mekanik akan terus tukar switch kepada baru saja,tapi anda yang belajar mekanik ini perlu tahu cara kerja wiring-nya (cara jalan current).Pemahaman mudah saya tunjukan kepada anda;

Cara kerja lektrik switch handle

Switch pada handle motor sebelah kiri ini berkerja sebagai pengagih kuasa lektrik/api/current kepada lampu depan belakang,lampu signal dan juga horn (ping..ping..).

Gambar diagram wiring motor

Saya lukis sikit gambaran supaya anda lebih faham,maaf diagram wiring switch handle motor agak buruk 😀
Keterangan;

A=soket mentol
B1=lampu tinggi (depan)
B2=lampu rendah (depan)
B3=lampu belakang
C=lampu brek (belakang)
D1=lampu signal (kanan)
D2=lampu signal (kiri)
E=horn

*litar itu menunjukkan semua wayar hidup.

Kuasa lektrik/listrik yang diambil oleh switch ialah
1.kuasa coil
2.kuasa bateri

Apapun semuanya mula bekerja setelah kunci mula ON sahaja.Ini saya sudah terangkan dalam bab asas wiring lagi..sila baca ya..:)
Ok,lanjutan selepas ini iaitu wayar bawah tak ada api..

Gambar coil magnet lampu

Wayar bawah tak supply current

Wayar bawah sebelum switch handle itu datang daripada 2 punca iaitu dari bateri dan coil lampu.Tapi sebelum terus kepada switch terdapat beberapa komponen wiring lagi yang perlu direntasi oleh punca kuasa lektrik itu.

Contoh;wayar kuning dari bawah sebelum switch tak ada api.Dalam gambarajah di atas anda dapat lihat wayar kuning itu tidak melalui kunci untuk ke switch.Hanya terdapat rectifier setelah coil lampu,jadi berkemungkinan rectifier rosak atau lamp coil dalam magnet itu yang rosak.

Sememangnya kita mahu hasil yang cepat dalam membuat kerja jadi tekniknya kita buat ‘short cut’ saja.TERUS TEST WAYAR DARI LAMP COIL..jika hasil positif maka bererti ada masalah pada rectifier dan jika hasilnya negatif maka kerosakan pada coil dalam magnet itu.Mudah bukan..?

Contoh 2: lampu signal,lampu brek belakang mati(tak nyala).Di atas anda dapat lihat current dari bateri akan mengalir merentasi rectifier–>kunci–>switch handle.Nampak? Current tak terus supply ke switch,jadi di antara 2 komponen adalah penyebab current tak sampai ke switch.

Cakap Pomen Motor:”
Ok,rasanya sudah faham cara kerja wiring motor bahagian lampu ini.Selepas ini kita akan pelajari bab wiring api enjin pula tapi sebelum saya akan ulas tentang beberapa komponen sokongan yang belum disebut di sini.Kita jumpa di bab seterusnya..plug tak ada api

Punca lampu depan motor tak menyala

Gambar lampu depan motor ex5

Belajar Mekanik motor bab 10- punca lampu depan tak menyala

Sebelum ini saya ada ulas sikit tentang cara tukar mentol lampu besar motor ex5,hari ini anda akan pelajari lebih lanjut pada bab wiring motor ini iaitu cara atasi masalah mentol lampu depan tak menyala walaupun sudah tukar mentol tapi tetap tak mahu hidup.

Sebelum kita teruskan pelajaran mekanik motor kita kali ini,diharap anda sudah pun tahu bab asas wiring yang telah saya terbitkan,lanjutan hal membabitkan cara kerja wiring untuk lampu (bukan nyalaan enjin) adalah seperti yang saya gambarkan di bawah;

Gambar cara kerja wiring lampu

Penjelasan: lampu coil dalam magnet adalah permulaan segalanya untuk nyalaan lampu,selepas enjin dihidupkan   api (elektrik) akan dialihkan kepada Rectifier untuk diseimbangkan volt-nya agar tidak terlalu besar yang boleh mengakibatkan mentol ‘bakar’.Kemudian hasilnya cukup untuk membuat mentol 12v menyala dengan terang tanpa terbakar.

Soket lampu rosak

Gambar soket lampu motor

Pertama sekali lepas mentol tak menyala kita pergi ke soket lampu.Biasanya penyebab mentol tak menyala ialah pada bahagian soket ini berkemungkinan ada wayar putus,karat pada tapak mentol atau mungkin pada bahagian sambungan wayar soket ke wayar utama tercabut.

Normalnya pada motor ex5 atau motor cub lain ada 3 wayar pada soket.2 wayar hidup untuk lampu tinggi dan bawah dan satu lagi ialah wayar bumi (-).

Cara buat uji cuba current

Jadi untuk soket lampu yang tak ada masalah pasti ada ‘current’ jika kita membuat uji cuba pada soket itu.Cara buat uji cuba samada soket tu boleh guna atau tak adalah mudah saja,kita boleh gunakan 2 kaedah;

  • Kaedah ‘kuno’
  • Guna Multimeter

Saya bagi contoh kaedah kuno yang selalu saya buat atau bagi kebanyakan mekanik motor yang lain ialah;

  • Hidupkan enjin
  • 1 urat wayar untuk ‘taster’

Bab belajar mekanik

‘Shot’ kan wayar hidup pada wayar bumi/body motor dengan menggunakan seurat wayar tadi.Jika ‘spark’ terhasil bermakna soket masih berada dalam keadaan baik,jika tidak perlulah menukar kepada socket baru.

Malangnya jika uji cuba yang kita buat tidak menunjukkan hasil positif,lampu tidak menyala jadi langkah selanjutnya diperlukan.Kita akan pergi ke bahagian lebih bawah pula switch handle selepas ini.sekian.