Punca motor bergetar terhentak bahagian depan

Gambar bahagian depan body motor

Salam pembaca,ya adalah bagus bagi kita semua penunggang motor mempunyai sifat sensitif pada perubahan telah berlaku pada motor kita semasa berjalan.Ini membuat apa masalah yang berlaku dapat diatasi pada peringkat awal lalu menghindari kejadian lebih buruk berlaku pada motor atau pada keselamatan diri sendiri.Contohnya hari ini motor anda dirasakan bergetar pada bahagian depan dan apa yang rosak belum pasti puncanya,mungkinkah pada fork,shock  depan,pada kepala handle atau tayar tapi yang pasti ia terasa hentakan itu datang pada bahagian depan.Kadang ia terasa bila melintasi bonggol jalan,lubang  dan kadang semasa membrek jadi dengan itu kita akan menjejaki punca penyebabnya disini pada hari ini juga.

Steering Fork longgar

Biasanya sering berlaku bila berbunyi semasa motor melintasi bonggol atau lobang lopak dijalan yang menyebabkan ia terhentak.Hentakan itu membuatkan terasa handle  bergoyang (bergerak kedepan dan kebelakang).

Pada bahagian sendi atau leher Steering terdapat bola bearing set yang dinamakan Steering kon.Faktor pemakaian motor yang sudah lama menjadi punca berlaku haus pada bahagian itu lalu mengakibatkan terdapat ‘gap’ yang menjadi punca ia longgar.

‘Ketatkan fork’ itu biasa orang sebut pada cara atasi masalah fork longgar.Ini adalah langkah pertama atau tidak terpaksa dilanjutkan dengan menukar bola Steering kon.

Gambar bearing steering kon motor

Motor bergegar pada bahagian depan

Tahukah anda bagi sesetengah jenis tayar motor ada berlaku bengkak ‘gelembung’ pada bahagian tertentu.Ini menunjukkan tayar itu sudah rosak.Satu punca menyebabkan motor terasa bergegar/bergetar pada bahagian depan atau pada roda belakang.Tukar segera kalau tayar rosak atau ia boleh meletup pecah.

Motor terasa lompat-lompat

Rim bengkok agak berlainan sedikit tanda-tandanya kerana ia bukan hanya dapat dirasakan bila berlaku hentakan tapi sepanjang tayar bergolek di atas jalan anda akan merasai gegaran jika ia teruk terasa lompat-lompat macam naik kuda.Mungkin sesudah pulang ke rumah anda perlu mencari tukang urut kerana terasa sengal seluruh badan..hihi
Rim motor boleh ditukar-ganti bila ini berlaku..jangan risau!

Terasa hentakan semasa membrek

Pada motosikal ada beberapa jenis fork(shock depan) ini,contohnya Fork telescopic yang dilengkapi 2 batang besi dibawah disebut fork tube (batang crome) dan slider (tube luar).Penyebab motor terasa tersentak keras terutamanya ketika membrek atau melanggar bonggol jalan,  terjadi juga kerana masalahan pada fork contohnya bila minyak fork kering,minyak terlebih isi atau fork tube bengkok.Selalunya selain dari kesan motor eksiden fork yang rosak menunjukkan tanda-tanda minyak meleleh keluar (leaking) pada batang fork.

Motor terasa meliar ke kiri kanan

Terakhir sekali ialah berkemungkinan akibat masalah bearing tayar(roda) pecah.Tapi kesannya agak berlainan juga selain bergetar motor juga terasa agak meliar ke kiri atau ke kanan dan lagi ia mengeluarkan bunyi.Cara atasinya ialah gantikan set bearing tayar tersebut.

Ok,itulah antara punca penyebab motor anda terasa bergetar,terhentak bila berjalan dan anda boleh periksa pada bahagian mana satukah bermasalah itu mengikut apa yang saya sebutkan tadi,moga dapat dikesan penyakitnya ya dan kita bertemu lagi di baikimotor.com dengan isu berlainan pula di kesempatan yang lain,wassalam..

Servis motor modenas Elegan 150cc

Gambar Modenas Elegan 150

Salam pembaca – Kalau anda adalah pengguna motor skuter Modenas Elegan ini adalah artikel khas untuk anda.Seperti sebelumnya pasti ada post tentang kerja harian pilihan dari bengkel MarmanWorkshop yang CPM akan kongsikan untuk anda disini dan post hari ini ialah kerja men-servis skuter Elegan 150cc  yang mengalami masalah sempot ketika berjalan.Sempot bukan sikit ya,langsung tak boleh laju..pulas minyak enjin jadi macam ‘letop-letop’.

Langsung saja jadi langkah membuat servis motor keluaran Modenas ini bermula pada bahagian karburator

Gambar ketika membuat Servis
Gambar karburator elegan

Proses servis

Semua bahagian dalaman karburator  dileraikan,di cuci bersih,lubang-lubang jetting,injap semua saya ‘kasi tembak’ supaya tak ada yang tersumbat.Maaf tak sempat ambil gambar lah!

Ok,selepas siap servis karburator saya terus pula servis air filter.Agak kotor juga bahagian ini semasa dibuka,pastinya owner banyak guna laluan berdebu.Sepatutnya air filter perlu digantikan apabila tersumbat dan memandangkan alatganti Elegan kehabisan stok ditambah kesuntukan masa untuk mencarinya jadi saya bersihkan saja dan pasang balik.

Gambar air filter elegan 150cc

Tugasan terakhir servis ialah tukar minyak enjin dan minyak gearnya.Minyak enjin saya guna Castrol Skuter Activ supaya memenuhi kehendak enjin motor jenis skuter ini.Plug baru dan masih berkeadaan baik jadi saya tak tukar ya!

Selesai sudah semua proses servis Elegan yang sempot ni tapi belum siap satu lagi perkara tambahan iaitu masalah leaking pada bahagian enjin sebelah magnet dia.Bocor minyak hitam disebabkan gasket pecah jadi perlu membuat penukaran gasket baru.

Gambar tukar gasket magnet elegan

Masa yang diambil kira-kira setengah hari juga untuk melakukan semua proses servis.Setelah siap langkah terakhirnya ialah uji cuba dan masalah yang dihadapi Modenas Elegan ini sudah tiada lagi,kembali bertenaga..laju juga juga ya motor ni..rasanya kalah kebanyakan skuter 125cc yang popular kat Malaysia ni 😉

Apa punca sebenarnya jadi semput ialah berkenaan sistem karburator yang gagal berfungsi dengan baik berikutan ada injap-injap dalaman karburator yang tersumbat kesan dari perjalanan harian jadi membuat servis adalah cara pemulihannya.Kepada anda pemilik skuter Modenas Elegan harap dapat sedikit info pada post kali ini dan kita bertemu lagi dikesempatan pada masa akan datang dengan tajuk berlainan pula..wassalam.

Motor 135 lc One Way bearing pecah lagi

Salam,

Kongsi tentang kerja dibengkel hari ini_Lagi kes motor Yamaha lc135 One Way bearing pecah selepas hari tu sudah ‘terkena’ sebiji.Bearing clutch One Way ini kalau pecah kesannya motor mati bila masuk gear atau jadi macam ‘clutch kaki’ dan kadang jadi masalah penyetat tersekat-sekat ‘lus’.

Gambar auto clutch Yamaha lc135

First,customer suruh check masalah penyetat loose dan memang owner sudah pakai sudah beberapa bulan motor dia ini dalam keadaan ‘clutch kaki’ semulajadi..tanpa perlu buat..haha

Tapi selepas datang lagi satu masalah padanya iaitu starting loose barulah rasa tak boleh tahan..terpaksa buka clutch juga hari ini !

Dibukakan semua barang clutch jadi nampaklah kesan-kesan kerosakannya clutch motor Lc135 itu.Bearing One Way hancur pecah lagi..

Gambar bearing one-way Lc 135

Clutch kaki

Jadi saya tukar gantikan dengan yang baru langsung saja pasang balik kesemuanya dan start.

Tapi malangnya masalah penyetat kaki masih loose..skru adjust clutch luar tu setting ok

Terpaksa buka lagi untuk kali kedua..target saya tentunya ada masalah pada clutch plate walaupun tadi semasa pasang nampak clutch plate baru lagi.
Selesai semua selepas itu pemasangan clutch Yamaha lc untuk kali kedua dengan sedikit adjustments pada clutch plate akhirnya berhasil.
Penyetat tak lagi loose,enjin pun tak mati lagi lepas masuk gear (clutch kaki).

Gambar clutch plate Lc 135

Dengan share kali ini harap dapat memberi anda tentang pengetahuan tentang pemasalahan bila bearing auto clutch/bearing One Way pecah supaya memudahkan kerja anda membaikpulihnya selepas itu.Ok sekian saja kongsian ini,jangan lupa tunggu kemunculan posting baru Cakap Pomen Motor selepas ini.wassalam.

Motor Yamaha lc pulas minyak tak jalan

Gambar Yamaha lc135

Salam Ramadan,

Baikimotor.com-Kes pilihan untuk dikongsikan pada minggu ini ialah berkenaan masalah motor Yamaha lc135  pulas minyak tapi tak mahu jalan.Ya..enjin boleh hidup tapi masuk gear pulas minyak tak bergerak langsung roda belakang sama seperti selalu jadi dalam kes Drive Belt putus pada motor skuter.

Biasanya bila motor pulas minyak tak jalan macam ini target pertama kita pasti ia berkenaan sprocket depan loose tapi bila diperiksa ia masih berkeadaan baik dan shaft sprocket pun tak bermasalah.Jadi langkah keduanya untuk mencari punca masalah ini saya terus saja pergi pada bahagian clutch.

Clutch rosak teruk

Penyebab masalah motor lc ini akhirnya kelihatan setelah saya meleraikan beberapa komponen clutchnya.

Gambar bahagian clutch Lc
Bahagian clutch setelah
dikosongkan
Gambar auto clutch Lc
Auto clutch rosak

Memang clutch rosak teruk tapi agak pelik dan dikira bernasib baik bagi owner Lc ini sebab motor beliau masih boleh start tatkala One Way Bearing pun sudah pecah.Bila bearing One Way pecah kesannya akan menyebabkan enjin tak boleh start..starter kick akan jadi loose..betul-betul bernasib baik la owner..:)

Punca utama kes Yamaha lc135 hari ini ialah kerosakan pada auto clutch dia..lihat gambar dibawah..gigi sudah licin dan spring putus berterabur semua..Bila ini terjadi maka auto clutch Lc ini tak dapat berfungsi sebaiknya seperti yang sepatutnya ia untuk memberi cengkaman supaya motor boleh bergerak apabila throttle dipulas.

Gambar one-way-bearing Lc
One-way-bearing

Berapa kos untuk repair masalah clutch rosak macam ini?

Kos gantikan clutch auto,One-Way-bearing campur minyak hitam dan gasket semuanya saya caj tak sampai RM150..tak mahal sangat la sebabnya alat ganti pun guna yang biasa saja atas kemahuan owner dia.

Ok,sampai disini sahaja kongsian pada kali ini tentang kerosakan clutch yang menyebabkan motor Yamaha lc135 jadi pulas minyak tapi tak jalan dan kita bertemu dikesempatan lain dengan isu lain pula..wassalam.

Motor bunyi Connecting Rod longgar

Gambar connecting rod lc135
Connecting Rod

Salam Ramadan,

Lagi bab enjin motor berbunyi dan kali ini cuba dengar pula bunyi yang keluar pada enjin motor Yamaha lc135 pada Video khas baikimotor.com dibawah.

Video
Durasi 0:20

Ok,bagaimana? Mungkin ada tidak punyai data internet hari ini jadi saya terangkan sikit apa yang berlaku dalam video di atas.

Kedengaran ada gabungan bunyi pada motor lc itu ya..pertama bunyi ketik-ketik halus dan kedua bunyi semacam hentakan kuat.Bunyi pertama tu saya katakan adalah bunyi tepet dan kedua pula ialah samada bunyi klac atau bunyi Connecting Rod(lengan ayun) longgar.

Cara repair bunyi

Jadi cara repair motor lc ini saya akan membuat Top Overhaul terlebih dahulu kerana kedengaran ada 2 bunyi pada bahagian Top Overhaul Yamaha Lc itu dan ia perlu kita check jika benar Rod bunyi makanya kos yang agak besar ditanggung bagi membuat full Overhaul.

Motor enjin berbunyi pastinya menunjukkan ada sesuatu yang tak kena pada enjin itu.Biasanya pemilik yang ‘alert’ akan dapat dengari perubahan bunyi yang berlaku dari awal lagi kerana jarang berlaku kes enjin motor berbunyi bising secara tiba-tiba melainkan dimulai dengan bunyi yang kecil sebelum ia merebak.