Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Servis motor modenas Elegan 150cc

Gambar Modenas Elegan 150

Salam pembaca – Kalau anda adalah pengguna motor skuter Modenas Elegan ini adalah artikel khas untuk anda.Seperti sebelumnya pasti ada post tentang kerja harian pilihan dari bengkel MarmanWorkshop yang CPM akan kongsikan untuk anda disini dan post hari ini ialah kerja men-servis skuter Elegan 150cc  yang mengalami masalah sempot ketika berjalan.Sempot bukan sikit ya,langsung tak boleh laju..pulas minyak enjin jadi macam ‘letop-letop’.

Langsung saja jadi langkah membuat servis motor keluaran Modenas ini bermula pada bahagian karburator

Gambar ketika membuat Servis
Gambar karburator elegan

Proses servis

Semua bahagian dalaman karburator  dileraikan,di cuci bersih,lubang-lubang jetting,injap semua saya ‘kasi tembak’ supaya tak ada yang tersumbat.Maaf tak sempat ambil gambar lah!

Ok,selepas siap servis karburator saya terus pula servis air filter.Agak kotor juga bahagian ini semasa dibuka,pastinya owner banyak guna laluan berdebu.Sepatutnya air filter perlu digantikan apabila tersumbat dan memandangkan alatganti Elegan kehabisan stok ditambah kesuntukan masa untuk mencarinya jadi saya bersihkan saja dan pasang balik.

Gambar air filter elegan 150cc

Tugasan terakhir servis ialah tukar minyak enjin dan minyak gearnya.Minyak enjin saya guna Castrol Skuter Activ supaya memenuhi kehendak enjin motor jenis skuter ini.Plug baru dan masih berkeadaan baik jadi saya tak tukar ya!

Selesai sudah semua proses servis Elegan yang sempot ni tapi belum siap satu lagi perkara tambahan iaitu masalah leaking pada bahagian enjin sebelah magnet dia.Bocor minyak hitam disebabkan gasket pecah jadi perlu membuat penukaran gasket baru.

Gambar tukar gasket magnet elegan

Masa yang diambil kira-kira setengah hari juga untuk melakukan semua proses servis.Setelah siap langkah terakhirnya ialah uji cuba dan masalah yang dihadapi Modenas Elegan ini sudah tiada lagi,kembali bertenaga..laju juga juga ya motor ni..rasanya kalah kebanyakan skuter 125cc yang popular kat Malaysia ni 😉

Apa punca sebenarnya jadi semput ialah berkenaan sistem karburator yang gagal berfungsi dengan baik berikutan ada injap-injap dalaman karburator yang tersumbat kesan dari perjalanan harian jadi membuat servis adalah cara pemulihannya.Kepada anda pemilik skuter Modenas Elegan harap dapat sedikit info pada post kali ini dan kita bertemu lagi dikesempatan pada masa akan datang dengan tajuk berlainan pula..wassalam.

Motor Yamaha lc pulas minyak tak jalan

Gambar Yamaha lc135

Salam Ramadan,

Baikimotor.com-Kes pilihan untuk dikongsikan pada minggu ini ialah berkenaan masalah motor Yamaha lc135  pulas minyak tapi tak mahu jalan.Ya..enjin boleh hidup tapi masuk gear pulas minyak tak bergerak langsung roda belakang sama seperti selalu jadi dalam kes Drive Belt putus pada motor skuter.

Biasanya bila motor pulas minyak tak jalan macam ini target pertama kita pasti ia berkenaan sprocket depan loose tapi bila diperiksa ia masih berkeadaan baik dan shaft sprocket pun tak bermasalah.Jadi langkah keduanya untuk mencari punca masalah ini saya terus saja pergi pada bahagian clutch.

Clutch rosak teruk

Penyebab masalah motor lc ini akhirnya kelihatan setelah saya meleraikan beberapa komponen clutchnya.

Gambar bahagian clutch Lc
Bahagian clutch setelah
dikosongkan
Gambar auto clutch Lc
Auto clutch rosak

Memang clutch rosak teruk tapi agak pelik dan dikira bernasib baik bagi owner Lc ini sebab motor beliau masih boleh start tatkala One Way Bearing pun sudah pecah.Bila bearing One Way pecah kesannya akan menyebabkan enjin tak boleh start..starter kick akan jadi loose..betul-betul bernasib baik la owner..:)

Punca utama kes Yamaha lc135 hari ini ialah kerosakan pada auto clutch dia..lihat gambar dibawah..gigi sudah licin dan spring putus berterabur semua..Bila ini terjadi maka auto clutch Lc ini tak dapat berfungsi sebaiknya seperti yang sepatutnya ia untuk memberi cengkaman supaya motor boleh bergerak apabila throttle dipulas.

Gambar one-way-bearing Lc
One-way-bearing

Berapa kos untuk repair masalah clutch rosak macam ini?

Kos gantikan clutch auto,One-Way-bearing campur minyak hitam dan gasket semuanya saya caj tak sampai RM150..tak mahal sangat la sebabnya alat ganti pun guna yang biasa saja atas kemahuan owner dia.

Ok,sampai disini sahaja kongsian pada kali ini tentang kerosakan clutch yang menyebabkan motor Yamaha lc135 jadi pulas minyak tapi tak jalan dan kita bertemu dikesempatan lain dengan isu lain pula..wassalam.

Motor bunyi Connecting Rod longgar

Gambar connecting rod lc135
Connecting Rod

Salam Ramadan,

Lagi bab enjin motor berbunyi dan kali ini cuba dengar pula bunyi yang keluar pada enjin motor Yamaha lc135 pada Video khas baikimotor.com dibawah.

Video
Durasi 0:20

Ok,bagaimana? Mungkin ada tidak punyai data internet hari ini jadi saya terangkan sikit apa yang berlaku dalam video di atas.

Kedengaran ada gabungan bunyi pada motor lc itu ya..pertama bunyi ketik-ketik halus dan kedua bunyi semacam hentakan kuat.Bunyi pertama tu saya katakan adalah bunyi tepet dan kedua pula ialah samada bunyi klac atau bunyi Connecting Rod(lengan ayun) longgar.

Cara repair bunyi

Jadi cara repair motor lc ini saya akan membuat Top Overhaul terlebih dahulu kerana kedengaran ada 2 bunyi pada bahagian Top Overhaul Yamaha Lc itu dan ia perlu kita check jika benar Rod bunyi makanya kos yang agak besar ditanggung bagi membuat full Overhaul.

Motor enjin berbunyi pastinya menunjukkan ada sesuatu yang tak kena pada enjin itu.Biasanya pemilik yang ‘alert’ akan dapat dengari perubahan bunyi yang berlaku dari awal lagi kerana jarang berlaku kes enjin motor berbunyi bising secara tiba-tiba melainkan dimulai dengan bunyi yang kecil sebelum ia merebak.

Lihat ni Gearbox motor pecah

Salam,

Sedap sangat main sentap,henjut gear motor tapi tahu tak kesannya? Belum tahu?.. hari ini boleh lihat sendiri keadaan gearbox pecah yang selalu disebut-sebut tu..

Gambar gear pecah

Sekarang gear speed sebiji tu sudah rosak dan perlu digantikan baru dan semestinya enjin perlu di buat overhaul untuk menukarnya.Tak sikit budget akan dikeluarkan ya..

Petanda gearbox pecah

Gearbox(kotak gear) bermakna keseluruhan komponen bahagian gear iaitu terdiri dari beberapa bilangan gear speed dan sebiji drum gear, tapi  bukan bererti semua itu pecah,biasanya terjadi pada gear tertentu sahaja contohnya gear 2.Jadi ringkasan percakapan kita sebut gearbox pecah itulah sebenarnya istilah itu.

Tanda-tanda menunjukkan gear pecah ialah kedengaran bunyi bising pada gear tertentu semasa berjalan.Berbeza dengan masalah enjin bising yang lain yang bunyi secara terus-menerus selagi enjin hidup,bila gear pecah ia akan hilang bila kita tukar kepada gear lebih bawah atau lebih atas.Itulah petanda gearbox motor pecah.

Kepada anda belum pernah kena lagi masalah ini harap beringat sikit ya bila main gear macam pelumba motogp,sebabnya motor kita ini sekadar motor jalanraya biasa dan kualiti buatan pun biasa-biasa saja tak mampu tangani terjahan extreme ala Valentino Rossi.