Sistem Cdi Tci motor

Mengenai sistem Cdi(Capacitor discharge igniter) memerlukan starter coil sebagai sumber permulaan elektrik bagi menyalakan api di sparkplug pada enjin motor. Tci(Transistor controlled igniter)  pula bermula dengan kuasa bateri, tidak memerlukan starter coil di dalam magnet

Gambar litar cdi motor
Cdi

 

Gambar litar sistem tci motor
Tci

Cara Cdi Tci motor berfungsi

Biasanya pada motor jalanraya pada masa ini ia menggunakan Cdi atau Tci pada sistem nyalaan enjinnya. Kedua-duanya bersifat sebagai pusat pengaturan arus elektrik sebelum dihantar ke spark plug.

Capacitor discharge igniter

Starter coil/charge coil—–>Cdi——>plug coil—–>spark plug
Kapasitor/capasitor dikenakan melalui sambungan langsung dengan voltan dari starter coil atau bateri, atau voltan dinaikkan untuk mengecas kapasitor.  Beban elektrik yang dikumpul dilepaskan sekaligus, menghasilkan voltan tinggi pada bahagian belakang gegelung coil, memulakan pencucuhan dan pembakaran

Transistor controlled igniter

Bateri—–>Tci—–>plug coil——>spark plug
Apabila transistor ON, arus mengalir melalui bahagian utama gegelung plug coil (gegelung selepas ini) dari bateri untuk menyimpan tenaga.  Dan apabila transistor OFF, semasa dimatikan menyebabkan perubahan tiba-tiba dalam arus, menghasilkan voltan tinggi di bahagian kedua gegelung coil(plug coil) dan memulakan penyalaan.
Begitulah serba sedikit tentang apa itu sistem Cdi Tci motor, harap ia membantu anda untuk mengatasi masalah membabitkan hal-hal wiring motor selepas ini

Belajar memperbaiki motor-kunci rosak

Bab 13 – kunci rosak

Pembelajaran memperbaiki motor kita masih pada bab wiring dan sambungan dari post lepas iaitu mengenai cara check motor tak ada api(lektrik) enjin khususnya motor jenis menggunakan sistem Cdi seperti Honda ex5.

Hasil permeriksaan kita pada bab terdahulu menunjukkan coil magnet mengeluarkan api tapi pemeriksaan pada komponen lestrik selepas itu Cdi serta plug coil adalah tidak ada.Jadi sebelum memutuskan untuk menukar Cdi kepada baru atau plug coil baru ada lagi lagi satu ujian perlu kita buat iaitu pada kuncinya (main switch).

Gambar pembelajaran baiki motor

Kunci rosak punca motor tak hidup

Kunci utama motor yang rosak juga menjadi punca penyebab motor tak hidup jadi langkah pemeriksaannya adalah seperti ini;

  • Cabut soket kunci utama
  • Test wayar api keluar dari Cdi
Gambar kunci motor

Katakan setelah sambungan kunci diputuskan hasilnya positif plug mula mengeluarkan api maka disini menunjukkan ada kerosakan pada kunci,boleh tukar kunci baru tetapi jika hasilnya sama tidak ada api,makanya kunci adalah tidak bermasalah Cdi lah harus dicuba tukar terlebih dahulu.

Sekarang keputusan ujian kita akan diperolehi.Jika setelah sambungan kunci diputuskan bermakna api akan mengalir turus bila ditendang penyetat kerana kunci motor berfungsi untuk memutuskan dan menyambung lektrik enjin serta lampu.Oleh itu sebarang  kerosakan pada kunci utama akan menyebabkan gangguan pada sistem operasi enjin.

Lagi tips dalam masa membuat wiring kita perlu teliti pada perkara sampingan lain seperti ada wayar putus,socket longgar atau wayar tersentuh..semua ini juga kebarangkalian punca masalah gangguan api enjin atau api lampu sekalipun.

Ok pembelajaran memperbaiki motor kita akan bersambung pada bab seterusnya dengan tak lain pula dan jangan lupa klik link biru penting pada artikel untuk bacaan lanjutan.Wassalam.

Belajar mekanik motor-plug tak ada api

Cari punca spark plug tak ada api

Setelah sedikit sebanyak mengetahui asas kerja elektrik enjin motor,sekarang kita akan  menajamkan lagi pemahaman kita dengan menyelesai satu masalah iaitu spark plug tak ada api.Sampai disini saya rasa anda sudah mengerti bahwa enjin motor perlukan petrol dan nyalaan api plug untuk dihidupkan.Ada minyak tak ada api..enjin tak boleh hidup,begitu juga sebaliknya.

Oleh itu lazimnya bila motor tak boleh hidup kita selalu periksa minyak petrol terlebih dahulu,jika minyak ada kita terus kena buka spark plug untuk check api.Sekarang ini punca motor tak mahu hidup kita sudah dapat jejak iaitu masalah pengapian (nyalaan) kerana plug tak keluar percikan api bila diuji cuba.Apa perlu kita buat setelah itu? Tukar plug?

Biasanya kalau warna plug hitam tu boleh saja terus tukar plug dan cuba hidupkan enjin.Malangnya walaupun sudah pasang plug baru tapi motor masih tak dapat hidup,jadi bagaimana sekarang ya?

Disitu nampak kita terpaksa buat kerja dua kali,terpaksa buka plug lagi sekali untuk check api.Cara ini adalah tidak tepat,ada aturannya perlu diikuti dan itulah yang akan anda pelajari pada bab belajar mekanik hari ini.Sebelum mulakan,ingat ini untuk motor yang menggunakan sistem Cdi ya dan langkah berbeza untuk sistem Tci dan ini teknik “kung-fu” ya tanpa menggunakan multimeter

 Coil rosak

Gambar coil plug motor plug tak ada api
Coil plug

Langkah pertama kita lewatkan sikit memasang spark plug untuk kita periksa api plug coil dulu.Cabut kepala plug dan test kabel coil plug ke body.Kepala plug juga kadang memberi masalah jadi perlu buang dia terlebih dahulu untuk test coil.

Masih tak ada api? Lihat wayar pada coil plug,cabut dan test wayar hidup tu.Kalau  wayar/kabel tu ada keluar api maka bermakna coil plug rosak dan jika masih tak ada api maka lanjutkan kerja kita buat untuk mencari punca plug tak ada api ini.

Trik untuk mempercepatkan kerja wiring motor ni kita perlu pandai ‘shot cut’ tapi semestinya kita perlu faham benar sistem lektrik motor itu.Seperti yang saya tulis pada post lepas itu,api enjin bermula setelah on switch ialah  dari coil magnet –> cdi –> plug coil
–> spark plug

Kita patut short-cut bila sekirannya  kedudukan komponen lestrik itu agak terkedalam supaya kerja kita lebih cepat siap.Customer tak mahu tunggu lama-lama tuan..haha
Jangan lupa tu..!

Ok,kita berada di plug coil sekarang ini yang mana wayar kepadanya masih tak ada api jadi sudah tentu ke komponen lebih bawah dari plug coil iaitu cdi.nampak?

Tapi kedudukan cdi adalah sedikit tersorok kedalam cover body jadi boleh terus lompat saja ke komponen terakhir iaitu coil magnet yang lebih terkeluar kedudukannya.Bila sudah kenal pasti mana satu wayar hidup coil magnet ke Cdi unit,terus saja cabut soket wayar tu dan test api.

Satu-satunya komponen lektrik motor yang boleh kita test tanpa on switch ialah coil magnet.

Gambar wayar dari coil magnet

Wayar hitam+merah(honda) tak ada api setelah diuji maka jadinya tugas pencarian telah berakhir di mana punca plug tak keluar api ialah kerana coil magnet yang rosak.

Video

Sama macam coil magnet kriss 1

Jadi bolehlah ditukar baru start coil nya. Bagi model ex5 dream, wave, coil magnetnya dalam bentuk fuel coil ya jadi perlu tukar 1 set sama juga macam Modenas kriss 1 punya macam gambar dibawah

Gambar coil magnet kriss 1

Ok andai kata bukan berpunca coil magnet rosak jadinya kita kena berlamaan lagilah dengan motor itu.Kali ini mahu tak mahu terpaksalah membuka cover motor tu cari dimana letaknya cdi.Cdi rosak la jawapannya…?

Belum lagi..! ada hal tersembunyi lagi penyebab masalah api tak ada ni.Sikit lagi ya..teruskan

Api keluar dari coil magnet,wayar ke coil plug tak ada api…yang ditengah-tengahnya ialah Cdi tapi belum boleh terus pergi beli Cdi baru dan tukar,perlu check lagi.

Jangan lupa pulser coil..

Mungkin juga kunci..

Kita bersambung lagi pembelajaran ini di post seterusnya,kunci rosak

Asas elektrik motosikal

Gambar coil asas elektrik motor

Belajar mekanik motor bab 9-pengenalan komponen  asas wiring

Baikimotor.com hari ini melanjutkan pelajaran mekanik motor ke bahagian elektrik atau wiring setelah post terdahulu post mengenai membuat overhaul diterbitkan.Kita di sini akan mengenal beberapa komponen asas elektrik serta cara kerja ia pada motosikal.

Kuasa elektrik pada motosikal terbahagi kepada 2 bahagian iaitu untuk nyalaan enjin dan nyalaan lampu.Nyalaan enjin hanya 1 iaitu untuk menyalakan api spark plug dan nyalaan lampu adalah untuk nyalakan lampu depan,belakang signal,lampu kecil meter panel,signal,horn dan beberapa lagi.

Nyalaan enjin hanya satu kegunaan iaitu untuk menghidupkan spark plug.Andaikata berlaku masalah spark plug tak ada api ini merujuk kepada kerosakan atau kegagalan pada mana-mana membabitkan komponen nyalaan .3 komponen berkenaan penyebab spark plug tak ada api

sponsored links

Starter Coil

Stater coil ditempatkan di dalam megneto/flywheel pada tapaknya.Elektrik untuk nyalaan enjin bermula di sini bagi sistem Cdi.

Stater coil ialah sebiji komponen elektrik yang direka dengan beribu kali lilitan wayar tembaga halus padanya.Dengan hasilkan 12v untuk permulaan pada starter arus elektrik sekitar 20000v terhasil pada spark plug.

Cdi

Gambar cdi elektrik motosikal

Unit pengawal api (elektrik) bagi memastikan spark plug keluar api pada masa di tetapkan mengikut kitaran enjin samada 2 lejang atau 4 lejang.Kebanyakan motosikal baru telah beralih kepada sistem Tci.

Plug Coil

Gambar plug coil

Inilah tempat dimana arus elektrik dilepaskan menjadi beribu volt pada spark plug.Plug coil adalah unit komponen elektrik terakhir untuk nyalaan enjin sebelum spark plug.

Rumusnya cara kerjanya seperti ini

Starter coil–>cdi—>plug coil–>
spark plug

Bermakna setelah mengetahui cara kerja elektrik enjin kita dapat mencari punca spark plug tak ada api dengan membuat pemeriksaan mengikut turutan rumus di atas.

Terlerai sudah bahagian nyalaan enjin,kini kita belajar pula tentang nyalaan lampu.Walaupun pada body(-) yang sama,elektrik yang dihasilkan oleh sistem nyalaan lampu motosikal adalah tiada kaitan dengan nyalaan enjin kerana ia berlainan punca.Andainya motor tak ada lampu depan adalah disebabkan mentol terbakar,jika menukar mentol tidak berhasil kita perlu memeriksa pada suis handle dan tetap belum selesai maka perlulah membuat pemeriksaan pada komponen  ini;

Lamp Coil

Ini permulaan elektrik untuk nyalaan lampu.lamp coil terletak bersebelahan dengan starter coil.Seakan starter coil tapi dengan gegelung wayar yang lebih kasar.Arus elektrik dihasilkan ialah 6v atau 12v bergantung kepada jenis motosikal itu.Tenaga elektrik dihasilkan dari lamp coil ialah untuk nyalakan lampu besar dan juga sebagai pengecas bateri melalui katab.

Bateri

Fungsi Bateri untuk motosikal ialah untuk hidupkan lampu kecil,lampu signal,brek,horn kecuali lampu besar depan dan lampu belakang.Walaupun bateri menghasilkan arus elektriknya sendiri tapi ia perlukan elektrik dari lamp coil sebagai pengecas balik supaya ia kekal bertenaga.

Rectifier / katab

Gambar rectifier

Rectifier ataupun sering disebut “katab” berfungsi sebagai alat kawalan arus elektrik atau cut off supaya volt dihasilkan lebih stabil untuk  nyalaan lampu.

Rectifier mempunyai 2 fungsi pertama ialah untuk menukar arus elektrik AC dari starter coil ke kuasa DC supaya ia boleh mengecas bateri. Lagi tentang AC – DC

Kedua ialah supaya memastikan bahawa voltan disampaikan dalam had tertentu, untuk tidak merosakkan bateri,mentol etc.

Kesan apabila rectifier rosak ialah menyebabkan mentol cepat terbakar atau lampu malap.

Rumus bagi nyalaan lampu ialah

Lamp coil–>rectifier–>bateri–>
suis–>lampu

Gambar switch handle




Tambahan di atas ialah suis kiri-kanan pada bar handle adalah alat pengagih elektrik kepada bahagian tertentu.

Di atas adalah komponen asas dalam sistem elektrik motosikal,lain-lain tambahan pada sistem nyalaan adalah alat sampingan sahaja seperti kondensor untuk kelipkan signal.

Cakap Pomen Motor ” tidak sukar membuat wiring motosikal jika mengetahui cara kerja serta susun aturnya,jangan lupa On switch yaa..ok,kita bersambung lagi pada BAB SETERUSNYA  lampu depan tak nyala ..”

Tukar mentol lampu motor depan belakang

Kita telah melepasi bab 3 belajar baiki motor iaitu cara cat motor kini bermula pula bab 4 dengan tajuk


Cara Tukar mentol lampu motor Honda ex5 depan belakang

Belajar lagi perkara asas dalam kerja mekanik motor iaitu cara tukar mentol lampu motor ex5.Oleh kerana perkara ini agak ‘simple’ jadi saya bawakan kepada anda dalam bentuk sketsa.Ok,mari kita perlajari cara menukar mentol lampu untuk gantikan mentol mati atau yang dah bakar tu.

Taukey: ‘ pomen kau tukar mentol lampu  motor ex5 tu depan belakang boleh?’

Pomen:’ macamana cara tukar mentol chief?’

Taukey:’ begini teknik dia..nak tukar lampu depan kau ambil skru driver dan kau buka 2 biji skru tepi lampu tu.hah,buka dulu aku nak tengok’.

Gambar lampu depan ex5

Pomen:’ OK chief, saya cuba buat’.

Krek..krek..krek..hampir  5 minit pomen aku belum berjaya lagi buka lampu depan motor ex5 tu.

Taukey:’ ada masalah ke pomen?’

Pomen:’ tak boleh bukalah Chief,ketat sangat skru ni ha’

Taukey:’ mari aku tengok..skru lampu depan ex5 ni memang selalu bermasalah..kau perlu berhati-hati,kalau tak guna spana yang baik boleh ‘lus’ skru ni tau..’

Pomen:’ jadi macamana nak buka skru yang ketat ni Chief?’

Taukey:’ begini caranya..gunakan spana T 8′ dengan mata impact driver yang halus tajam.Cuba kau buat..Nanti! Ketuk sikit mata tu bagi dia rapat sikit kalau tak lus nanti’

Gambar spanar
Mata impact dan spanar T 8′
Pomen:’ cantik spanar chief,beli kat mana spanar ni Chief?’
Taukey:’ he he..mesti la barang baik kalau kau nak boleh beli spanar murah online << dekat sini’


Dalam kurang 3 saat pomen telah berjaya membuka lampu depan ex5 tu

Gambar cara buka lampu ex5

Pomen:’ OK chief ,langkah selanjutnya Chief?’

Taukey:’ apa lagi bukalah socket mentol ni..kau tekan dulu dan kau pusing socket arah lawan jam.nanti masa nak pasang menthol kau buat macam ni jua cuma pusing ikut jam’ 

Gambar buka lampu motor

Setelah dicabut mentol dan ditukar dengan baru sekarang tibalah masa nak pasang mentol baru

Pomen:’ chief ,mentol ni masuk macam ni kan?’

Gambar mentol

Taukey:’ ya,betul la tu.lepas kau pasang socket mentol tu cuba hidupkan enjin test lampu menyala atau tak’

Pomen:’ OK chief. Lampu menyala terang atas bawah chief . Dah boleh tutup balik kan chief ‘

Taukey:’ ya..lepas tu tukar mentol lampu belakang pulak.sama juga caranya’

Gambar lampu belakang
Lampu belakang ex5

Pomen:’ i..i.. Chief’

Gambar lampu belakang
Perbezaan mentol depan dan belakang

Selesai sudah kerja tukar lampu motor Honda ex5.Sekian belajar baiki motor untuk kali ini Tukar Mentol Lampu Motor Depan Belakang..bersambung kita bab akan datang dengan tajuk baru..insyallah