Cara membuka,memasang clutch Yamaha Lagenda 110

Belajar mekanik motor untuk pemula | bahagian clutch Yamaha Lagenda 110

Sambungan dari post terdahulu pada bahagian gearbox kini kita belajar pula pemasangan komponen-komponen pada bahagian clutch motor Yamaha Lagenda 110.

Sebenarnya langkah-langkah membuka dan memasang clutch Yamaha Lagendaini sudah lama diterbitkan dalam video di channel YouTube Motor Ayam. Oleh itu supaya follower belajar mekanik melalui blog CPM tidak ketinggalan saya bawa pula ia ke sini. Satu hal yang perlu anda tahu bahwa kadang-kadang saya “unlisted” video saya di YouTube bertujuan untuk anda tonton di blog ini sahaja, jadi pastikan follow kedua-duanya untuk tidak ketinggalan. (widget follower blog pada bahagian bawah sekali blog ini)

Membuka clutch Lagenda 110

Bismillah

Hal yang pertama perlu dilakukan seperti biasa buka komponen-komponen luar yang berkaitan seperti tongkat, ekzos serta penyetat kaki.

Gambar cover clutch lagenda 110

Selanjutnya bukalah skru-skru ikat cover clutch tersebut.

Gambar menunjukkan skru luar kulit klac lagenda

Setelah boleh di buka keluar cover, bagi yang tidak ada pengalaman membuka clutch mana-mana motor sebelum ini – biasanya cover clutch tu melekat kuat pada enjin tengah jadi perlu digoncang sedikit untuk membukanya atau boleh juga menggunakan hammer plastik yaa..
Nah sekarang inilah penglihatan bahagian dalaman clutch Yamaha lagenda 110

Gambar menunjukkan spring clutch lagenda

Selanjutnya bukalah 4 biji skru spring clutch itu.

Sekarang proses agak rumit juga bagi anda yang tak menggunakan compressor, terpaksalah membuka 2 biji nut pada housing clutch plate dan auto clutch itu dengan teknik pahat nut itu, guna impact atau apa saja “kung-fu” yang anda tahu untuk membukanya.

Gambar menunjukkan nut mangkuk clutch lagenda

Langkah memasang komponen clutch

Setelah kedua-dua nut telah berjaya dikeluarkan, leraikanlah semua komponen klac motor itu jika tujuannya adalah untuk overhaul enjin tapi jika hanya ingin menukar clutch plate sendiri cukuplah dengan membuka 4 biji skru spring clutch sahaja. Oleh kerana penerangan secara teks agak rumit untuk difahami jadi saya lampirkan langkah memasang balik komponen-komponen tadi di dalam 2 video berasingan di bawah ini untuk ditonton

Konten di dalam video dibawah:

  1. Memasang axle starter kick
  2. Memasang special clutch, plate clutch
  3. Memasang clutch rotary
  4. Memasang auto clutch

Part-1
https://youtu.be/xXGY1dzM4E0

Video 1

Part-2
https://youtu.be/zIr3H3DrTfw

Video 2

Part clutch

Seperti biasa saya cuba mencari sumber part clutch Lagenda 110 lengkap dari Yamaha, alhamdulillah berhasil untuk dikongsikan bersama. Ehem!  Bukan apa takut nanti siap pasang terlebih barang pulak… Haha
Gambr part clutch lengkap Yamaha lagenda

Ok sampai di sini sahaja post cara-cara membuka clutch motor Yamaha lagenda 110 untuk kali kita akan bersambung pada hal yang lain pula untuk pembelajaran mekanik kita selepas ini. Ops! Jika ada kesulitan pada pemasangan one-way-bearing <— lihat di post ini.

Video cara pasang clutch one-way motor

Belajar memasang Clutch One way motor Yamaha Lagenda SRL

Salam pembaca Cakap Pomen Motor terutamanya anda para pelajar mekanik motor pemula mengikuti setiap post mengenai belajar mekanik motor di blog ini,hari ini lagi lanjutan pelajaran dalam bab klac (clutch) motor Cub.Post hari ini mengajar anda tentang cara pemasangan Clutch One-way-bearing pada motor Yamaha SRL Lagenda 110.

Perlunya anda belajar memasang bearing one-way ini ialah untuk menyelesaikan masalah penyetat jadi lus (loose) pada motor yang menggunakan clutch automatic ini.Kerosakan ini sering berlaku pada model-model motor Yamaha yang sepertinya dan perlu menggantikannya dengan alatan baru agar ia berfungsi seperti sediakala.

Menyelesaikan masalah penyetat kaki lus

Pemasangan klac one-way Lagenda 110 ini dapat dibuat dengan mudah melainkan sedikit penelitian dan cara memasangnya ke housing auto clutch.Ini kerana terdapat 3 spring kecil yang perlu dipasang dengan betul agar one-way bearing dapat berkerja dengan betul.

Gambar menunjukkan kedudukan spring one way
Kedudukan spring kecil
Gambar clutch one way Yamaha Lagenda 110
Clutch One-Way

Kesilapan disini juga menjadi punca penyetat kaki motor terasa lus/tidak melekat apabila ditendang untuk menghidupkan enjin.Ok,cara memasangnya boleh anda lihat didalam video yang saya buat khas untuk pembaca blog baikimotor.com

Clutch plate Yamaha 125z terbaik

Gambar bahagian clutch Yamaha 125z

Salam-Antara punca masalah motor hilang kuasa ialah berkaitan hilang cengkaman clutch.Diatas faktor pemakaian yang lama atau kegunaan yang lasak akan menyebabkan clutch/kopling haus.Haus pada permukaan plate fiber mengakibat clutch licin tidak dapat memegang kuasa sehingga rpm tertinggi dan kedengaran suara enjin yang membesar tapi motor tak ‘pegi’
Itulah antara tanda-tanda clutch habis dan perlu di tukar

Seperti kes hari ini berlaku pada Yamaha 125z yang clutch gagal mencengkam disebabkan hanya sekeping clutch lama dipasang pada enjinnya.

Clutch plate original Yamaha

Saya telah menggantikannya dengan clutch plate baru original Yamaha dan ia adalah clutch plate Yamaha 125z terbaik.

Saya lebih memilih alat ganti motor original untuk dipadankan pada enjin-enjin motor khasnya yang sudah buat modifikasi seperti ini.Ia lebih terpercaya.

Hasil uji clutch

Setelah pemasangan siap dan membuat pandu uji hasilnya positif,enjin pergi laju tanpa mengerang kesakitan semasa menggunakan clutch plate lama tadi.Hanya sekeping yang bermasalah telah memberi kesan kepada prestasi enjin.

Menjual clutch plate original

Gambar clutch plate Yamaha 125z terbaik

Ok jika anda menhadapi masalah yang sama pada motor 125z anda dan kesulitan alat ganti ini boleh dibeli secara online bersama MarmanWorkshop.Kami menjual clutch plate original 2018 dengan harga rm18 sekeping.

Cakap Pomen Motor “clutch  atau barangan lain..lebih suka sparepart original dari yang menggunakan label “racing”..pandu cermat jiwa selamat..wassalam”

Motor 135 lc One Way bearing pecah lagi

Salam,

Kongsi tentang kerja dibengkel hari ini_Lagi kes motor Yamaha lc135 One Way bearing pecah selepas hari tu sudah ‘terkena’ sebiji.Bearing clutch One Way ini kalau pecah kesannya motor mati bila masuk gear atau jadi macam ‘clutch kaki’ dan kadang jadi masalah penyetat tersekat-sekat ‘lus’.

Gambar auto clutch Yamaha lc135

First,customer suruh check masalah penyetat loose dan memang owner sudah pakai sudah beberapa bulan motor dia ini dalam keadaan ‘clutch kaki’ semulajadi..tanpa perlu buat..haha

Tapi selepas datang lagi satu masalah padanya iaitu starting loose barulah rasa tak boleh tahan..terpaksa buka clutch juga hari ini !

Dibukakan semua barang clutch jadi nampaklah kesan-kesan kerosakannya clutch motor Lc135 itu.Bearing One Way hancur pecah lagi..

Gambar bearing one-way Lc 135

Clutch kaki

Jadi saya tukar gantikan dengan yang baru langsung saja pasang balik kesemuanya dan start.

Tapi malangnya masalah penyetat kaki masih loose..skru adjust clutch luar tu setting ok

Terpaksa buka lagi untuk kali kedua..target saya tentunya ada masalah pada clutch plate walaupun tadi semasa pasang nampak clutch plate baru lagi.
Selesai semua selepas itu pemasangan clutch Yamaha lc untuk kali kedua dengan sedikit adjustments pada clutch plate akhirnya berhasil.
Penyetat tak lagi loose,enjin pun tak mati lagi lepas masuk gear (clutch kaki).

Gambar clutch plate Lc 135

Dengan share kali ini harap dapat memberi anda tentang pengetahuan tentang pemasalahan bila bearing auto clutch/bearing One Way pecah supaya memudahkan kerja anda membaikpulihnya selepas itu.Ok sekian saja kongsian ini,jangan lupa tunggu kemunculan posting baru Cakap Pomen Motor selepas ini.wassalam.

Cara buat klac maksimum power

Gambar motor klac power

Borak-borak tentang cara buat klac motor untuk mendapat maksimum power

Hari ni borak-borak pasal cara buat klac motor bagi power.Panaskan enjin sikit hari ini,asyik timing je mengantuk juga rasanya.Hah, mari  kita meng-upgrade  klac motor kita.Klac power bermaksud cengkaman klac kuat lagi maksimum.Macamana cara untuk mendapat cengkaman klac yang maksimum?

Pada umumnya penggunaan klac bagi sesebuah motosikal adalah pada standard kegunaan harian dan diselaras untuk memberi ketahanan jangka hayat yang lama.Untuk tambahan keseronokan menunggang ada cara untuk memaksimumkan penggunaan klac bagi sesebuah motosikal.Tetapi untuk melakukan hal ini terpaksalah kalian korbankan sedikit jangka hayat klac motor kalian.Setuju! Ok mari mulakan..

Fungsi klac pada penulisan lepas sudah kalian fahami,sekarang kita melangkah hal itu kepada setting klac yang lebih advance.

Untuk mendapat kuasa enjin sepenuhnya cengkaman klac yang jitu diperlukan.Cengkaman maksimum akan memberikan kita mendapat  power wheelie pada pick-up motor kita.Itu yang kita akan cuba cari.Bagaimana nak dapatkan power wheelie yang tulen?

Mari letak ‘toyol’ dalam klac

Buka klac dahulu,leraikan semua kompenon klac.Yang pertama kita perlu pastikan plate geseran berada dalam keadaan baik,kalau kompromi tukar klac yang lama kepada baru.Cari klac original, no racing no cap ayam..Beli dan pasang cantik-cantik.Dah selesai? sekarang adalah masa letak ‘toyol‘..haha
Toyol melantun..Spring klac racing.
Ya,tukar spring standard kepada spring racing.Sekarang rasa boleh tarik ke tak lever clutch kalian.Berat? haha berat lagi bahu memikul..

Dah siap pasang semua mula masukkan minyak hitam pilihan kalian dan hidupkan enjin seketika bagi minyak hitam running sekejap.Hah,dah 2 minit..apa lagi test laa..

Perh! 1,2,3 lompat..terbaik yob.Jika kurang power,setting sprocket pula sehingga terasa ringan,tayar depan terangkat.

Itu saja borak-borak kali ini mengenai cara memaksimumkan penggunaan klac motor.Semoga berjaya mencuba!.