Clutch plate Yamaha 125z terbaik

Gambar bahagian clutch Yamaha 125z

Salam-Antara punca masalah motor hilang kuasa ialah berkaitan hilang cengkaman clutch.Diatas faktor pemakaian yang lama atau kegunaan yang lasak akan menyebabkan clutch/kopling haus.Haus pada permukaan plate fiber mengakibat clutch licin tidak dapat memegang kuasa sehingga rpm tertinggi dan kedengaran suara enjin yang membesar tapi motor tak ‘pegi’
Itulah antara tanda-tanda clutch habis dan perlu di tukar

Seperti kes hari ini berlaku pada Yamaha 125z yang clutch gagal mencengkam disebabkan hanya sekeping clutch lama dipasang pada enjinnya.

Clutch plate original Yamaha

Saya telah menggantikannya dengan clutch plate baru original Yamaha dan ia adalah clutch plate Yamaha 125z terbaik.

Saya lebih memilih alat ganti motor original untuk dipadankan pada enjin-enjin motor khasnya yang sudah buat modifikasi seperti ini.Ia lebih terpercaya.

Hasil uji clutch

Setelah pemasangan siap dan membuat pandu uji hasilnya positif,enjin pergi laju tanpa mengerang kesakitan semasa menggunakan clutch plate lama tadi.Hanya sekeping yang bermasalah telah memberi kesan kepada prestasi enjin.

Menjual clutch plate original

Gambar clutch plate Yamaha 125z terbaik

Ok jika anda menhadapi masalah yang sama pada motor 125z anda dan kesulitan alat ganti ini boleh dibeli secara online bersama MarmanWorkshop.Kami menjual clutch plate original 2018 dengan harga rm18 sekeping.

Cakap Pomen Motor “clutch  atau barangan lain..lebih suka sparepart original dari yang menggunakan label “racing”..pandu cermat jiwa selamat..wassalam”

Cerita clutch plate terbaik untuk motosikal

Clutch plate motorsikal harus diganti bila mana motor hilang prestasi/tidak bertenaga seperti keadaan asal lagi, naik bukit pun tak larat, jalan meleret. Itu adalah tanda clutch plate dah haus/habis perlu dibuka clutch dan digantikan dengan yang baru. Dan bila nak tukar clutch/klac pastinya mahu pasang clutch plate terbaik sekali yang ada dipasaran.

Yang dikatakan terbaik kita ambil kira dengan faktor prestasi dan ketahanan melalui cara tunggangan biasa(×lumba)
Jangan lupa juga faktor harga..

Harga clutch plate motosikal dan kualitinya

Yang biasa_menjadi pilihan utama customer yang nak save duit tentunya kerana harganya murah contoh motor ex5/Honda c70 harganya antara RM 15-25 satu set(tak termasuk upah pasang)
Performance: rendah
Ketahanan:kurang(3-6 bln)

Yang original_kurang ada peminat kerana harganya mahal kecuali yang mengetahuinya sahaja
Harga sekeping clutch bagi Yamaha 125z /rxz diantara RM 12-25
Prestasi: tinggi
Ketahanan: terbaik (lebih 1 thn)

Yang racing pula_tak tahu la,tak pernah jumpa lagi yang sepadan dengan namanya melainkan nama hanya samaran
Info:motosikal racing menggunakan clutch original dari kilang pengeluar

*sekarang nak check harga orang check kat Shopee ja

clutch plate terbaik motor set
Ada di kedai Shopee saya


Cakap pomen; mahal tak mengapa asal terbaik”
Diantara ketiga-tiga jenis clutch plate ini aku sarankan jenis original kepada customer
Jadi clutch plate yang terbaik untuk motosikal anda boleh menentukan..