Close sidebar

Blok

Block racing 57mm tanam slip 65 lagenda srl 110

Saya sedia menerima tempahan untuk membuat block racing motor lagenda srl 110cc atau jual blok yang sudah siap(tak perlu post block). Tempoh masa siap adalah 1-2 minggu dari tarikh tempahan (tak ada kerja cepat siap). Disini adalah contoh block yang sudah siap buat modifikasi – tanam slip atau jeck 2k atau block sarung saiz 65mm …

Block racing 57mm tanam slip 65 lagenda srl 110 Read More »

Blok longgar motor tak mahu hidup

Ok hari ini ceritanya saya baiki sebiji motor skuter V100 yang sudah agak lama bertapa depan rumah tuannya.Mungkin timbul rasa mahu pakai balik motor tu jadi tuan empunya menolak motor beliau ke bengkel saya untuk diperbaharui.Jadi seperti biasa langkah untuk menghidupkan motor yang sudah lama tersadai,lalu saya pun periksa lah bahagian enjinnya satu persatu.. Mula-mula …

Blok longgar motor tak mahu hidup Read More »

Erti korek potong blok motor

Salam, kita sembang ringan-ringan saja sebagai pengetahuan umum dunia motor kita hari ini.Selalukah dengar orang sebut 2 perkataan ini—>korek blok dan potong blok? Ya,2 perkataan bahasa pasar yang si pengguna motor selalu sebut merujuk kepada kerja yang dilakukan pada komponen enjin motor yang kita sebut ‘blok‘ atau block atau mat saleh cakap cylinder block. Kalau …

Erti korek potong blok motor Read More »

Berapa CC motor lepas tukar block racing

Salam, Cc (cubic centimetre ) ialah nilai yang digunakan untuk menyatakan jumlah isipadu dalam block cylinder yang terpasang pada sesebuah enjin motor atau kereta.Lebih besar cc bermakna lebih banyak bahan bakar boleh tersimpan dalam block sebelum dibakar untuk menjana kuasa enjin yang lebih besar. Seperti selalu yang perlu dibuat untuk meningkat kuasa enjin supaya motor …

Berapa CC motor lepas tukar block racing Read More »

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian

Blok motor 2 stroke Punca yang menyebabkan kejadian motor jem(kejang blok) Minggu depan nak konvoi..motor ko dah siap belum?”.Soalan lazim yang sering diajukan diantara bikers.Make-up no 2,no 1 mesti tentang enjin samada dari segi kondisi atau prestasi.Kalau prestasi cemerlang tapi jem kat tengah jalan tak guna juga.Jadi biarlah seiring dan sejalan. ;artikel hari ini ialah …

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian Read More »

You cannot copy content of this page