Block racing 57mm tanam slip 65 lagenda srl 110

Saya sedia menerima tempahan untuk membuat block racing motor lagenda srl 110cc atau jual blok yang sudah siap(tak perlu post block). Tempoh masa siap adalah 1-2 minggu dari tarikh tempahan (tak ada kerja cepat siap).

Disini adalah contoh block yang sudah siap buat modifikasi – tanam slip atau jeck 2k atau block sarung saiz 65mm dengan bore piston saiz 57mm. Block racing dengan slip yang tebal mempunyai lebih ketahanan dari block racing beli dekat kedai dan boleh up bore lebih banyak.

Gambar block racing Lagenda
Gambar ukuran saiz blok racing Lagenda srl 110cc

Jual block racing motor Yamaha Lagenda 110

Bagi yang berdekatan boleh hantar terus block standard motor anda ke bengkel marmanworkshop dan pada mereka tinggal jauh bolehlah post block atau boleh beli sahaja block yang sudah siap dengan saya (akan dikirimkan kepada anda melalui post).

Ok, jika berminat dengan block racing 57 Yamaha lagenda 110 ini boleh hubungi saya dengan no telefon tersedia di page marmanworkshop 
-sekian terima kasih-

Blok longgar motor tak mahu hidup

Ok hari ini ceritanya saya baiki sebiji motor skuter V100 yang sudah agak lama bertapa depan rumah tuannya.Mungkin timbul rasa mahu pakai balik motor tu jadi tuan empunya menolak motor beliau ke bengkel saya untuk diperbaharui.Jadi seperti biasa langkah untuk menghidupkan motor yang sudah lama tersadai,lalu saya pun periksa lah bahagian enjinnya satu persatu..

Mula-mula check api,buka plug tengok..api tak ada.Kemudian check coil dan dapat kesan yang coil magnet tak keluar api.Jadi satu barang perlu diganti untuk permulaan kerja menghidupkan semula motor retro yang sudah lama tersadai ini.

Setelah pergi beli,siap pasang dan masa untuk cuba start hidupkan enjin.Satu kali start tak mahu hidup,dua kali tak hidup juga akhirnya sampai berpeluh dan macam-macam cara keluar barulah hidup Suzuki v100 lama itu.Ok lah lega sikit rasa hati sebab motor sudah hidup walaupun asap berkepul macam orang sembur nyamuk..haha

‘Kusangkan panas sampai ke petang tapi rupanya hujan ditengah hari’..ibarat pepatah melayu.Bila enjin dimatikan balik,sekali lagi mahu hidupkannya..sudahh..tak mahu hidup dah..lagi sekali kena kerah tenaga..

Hidup lagi..mati lagi..macam itu juga jadinya sampai berulang kali.

Sebenarnya di awal lagi sudah dapat kesan yang enjinnya tak ada compression tapi mahu cuba dulu..dan terpaksa lah akhirnya mengaku kalah lalu si mekanik ini terpaksalah membuka keluar bahagian Top Overhaul skuter V100 ini untuk periksa apakah penyebab enjin ini hilang compress.

Sudah siap buka semua head blok dan nampaklah ada kesan-kesan jammed pada bloknya.Tak begitu parah tapi ada kesan jammed..

Gambar Blok longgar
Gap ring piston terlampau luas

Teliti punya teliti saya berpendapat blok motor skuter ini perlu di rebore walaupun kesan calar pada blok tak begitu serius tapi nampaknya blok tu sudah longgar.Tambah lagi kos baiki si empunya..

Ok,blok sudah rebore pasang balik..preng..peng..peng..peng…3 kali penyetat kaki,hidup cantik enjin motor v100 ini.Timing pun cantik..

Mahu dengar suara enjinnya,tonton video ini..

Video ini hanya di baikimotor.com

Cuba matikan balik enjinnya,start balik..alhamdulillah..sudah ok!
Selesailah masalah tadi dan v100 lama tersadai sudah boleh ditunggang balik kesana kemari..wassalam

Erti korek potong blok motor

Salam, kita sembang ringan-ringan saja sebagai pengetahuan umum dunia motor kita hari ini.Selalukah dengar orang sebut 2 perkataan ini—>korek blok dan potong blok?

Ya,2 perkataan bahasa pasar yang si pengguna motor selalu sebut merujuk kepada kerja yang dilakukan pada komponen enjin motor yang kita sebut ‘blok‘ atau block atau mat saleh cakap cylinder block.

Kalau anda belum tahu ertinya dan mahu tahu pengertiannya perkataan itu anda perlu tahu ini dulu

Apa itu blok silinder

Gambar blok motor
Merah=blok
Biru=head

Blok ialah komponen enjin yang terletak dibawah head silinder(komponen yang terletaknya spark plug).Sebenarnya blok adalah perumah bagi piston atau dilebih faham lagi dalam blok tu ada piston yang berkerja secara turun naik semasa enjin hidup.

Oleh kerana didalam blok terdapat satu lubang silinder tempat turun naiknya piston maka ia dinamakan blok silinder/cylinder block. Memang itu saja benda yang berada dalam blok bagi motor 4-stroke tapi berlainan dengan blok motor 2-stroke yang terdapat liang atau lubang udara didalam blok.Cukup disini anda sudah faham mengenai blok motor dan kita berbalik pada 2 persoalan pertama kita

Korek blok motor

Korek blok maksud tepatnya bagi mekanik ialah kerja mengorek lubang udara didalam blok motor 2-lejang sebagai langkah modifikasi untuk buat motor lebih laju.

Kerja membesarkan lubang angin minyak,ekzos ialah memanupulasikan aruhan udara melaluinya.Kadang dengan memperbesarkan ruangan lubang tempat laluan petrol lebih membuatkan pembakaran enjin lebih cekap seterusnya dapat mempertingkatkan kelajuan motor itu.Jadi itu yang dimaksudkan dengan istilah korek blok motor,tapi ingat kadang ada juga mekanik sebut perkataan korek blok pada enjin 4-stroke ia adalah bermaksud kerja memperbesarkan lubang silinder atau rebore blok yang akan dibincangkan nanti.Jadi maksud akan berubah bergantung pada jenis enjin motor itu.

Gambar blok 2-stroke
Dalam blok 2-stroke

Potong blok atau rebore blok

Ha..perkataan ini tak lari ertinya samada pada blok 4-stroke atau blok 2-stroke.Bila pomen cakap potong blok maksudnya ia adalah merujuk pada kerja membesarkan lubang silinder,bertujuan untuk menggunakan piston baru dengan saiz lebih besar,alasan atau tujuan piston ditukar mungkin piston lama sudah rosak,piston jammed dan sebagainya .Lubang silinder akan dipotong mengikut saiz piston yang akan digunakan nanti.Boleh dikatakan juga kerja potong blok @ rebore dibuat hanya untuk menukar piston sahaja.

Ok,itulah lebih kurang penerangan yang boleh saya ulas mengenai erti potong blok dan korek blok motor.Harap selepas ini tak ada lagi kekeliruan jika bila orang bercakap tentang hal tadi.
Wassalam.

Berapa CC motor lepas tukar block racing

Gambar ukur block racing 56mm
Salam,
Cc (cubic centimetre ) ialah nilai yang digunakan untuk menyatakan jumlah isipadu dalam block cylinder yang terpasang pada sesebuah enjin motor atau kereta.Lebih besar cc bermakna lebih banyak bahan bakar boleh tersimpan dalam block sebelum dibakar untuk menjana kuasa enjin yang lebih besar.
Seperti selalu yang perlu dibuat untuk meningkat kuasa enjin supaya motor lebih laju ialah dengan menggunakan block dengan bore lebih besar dari standard dikenali dengan nama blok racing,contohnya blok racing 53mm untuk motor Honda ex5 atau block racing 62mm Yamaha lc135, block 57 lagenda atau lain-lain lagi


Kerja modifikasi ini akan merubah cc asal motor masing-masing contoh dari 100cc menjadi 110cc atau lebih lagi.Peningkatan cc berlaku apabila lubang blok (bore) dibesarkan atau lagi panjang jarak pergerakkan piston dari atas (t.d.c) ke bawah (b.d.c) dalam cylinder block itu.

Formula kira cc

Cara kira cc enjin

Sebenarnya adalah lebih seronok seandainya kita tahu berapakah cc motor dapat ditingkatkan dengan menukar sebiji blok racing.Pengiraan atau cara kira cc enjin motor dengan satu piston/satu selinder dikira dengan satu formula seperti dibawah.
Pi ÷ 4 x bore x bore x stroke ÷ 1000
Pi = 3.141593
Itulah formula yang digunakan untuk mengira cc enjin,untuk lebih jelas baik kita lihat satu situasi ini.
Motor saya ialah Honda ex5 100 cc dan saya mahu buat motor saya lebih laju jadi saya mengambil keputusan untuk menukar block asal ke block racing 56mm.Setelah mengukur diameter bore dan panjang stroke block itu hasilnya adalah seperti ini
Bore=56.5mm
Stroke=51mm
Jadi langkah pengiraan untuk mengetahui cc motor saya sekarang adalah;
3.141593÷4×56.5×56.5×51
÷1000
Calculator
Hasil= 127.8665657417
Bundarkan ke angka terdekat
Hasil=128cc
Nah,sekarang saya telah dapat keputusannya iaitu 128cc dan bermakna 28cc dapat saya tingkatkan cc motor ex5 saya dari 100cc.

Tonton video ini
Cakap pomen motor ” semudah itu saja cara mengira cc enjin motor,berharap anda juga dapat mengetahui cc motor anda sekarang setelah menukar block racing.ok,setakat itu saja sharing artikel kali ini kita bertemu pada kesempatan lain pula..
 Wassalam “.

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian

gambar blok
Blok motor 2 stroke

Punca yang menyebabkan kejadian motor jem(kejang blok)

Minggu depan nak konvoi..motor ko dah siap belum?”.Soalan lazim yang sering diajukan diantara bikers.Make-up no 2,no 1 mesti tentang enjin samada dari segi kondisi atau prestasi.Kalau prestasi cemerlang tapi jem kat tengah jalan tak guna juga.Jadi biarlah seiring dan sejalan.
;artikel hari ini ialah mengenai masalah motor blok jem sistem penyejuk atau kecuaian

Jadi hari ini ‘cakap pomen’ nak mencari punca blok jem panas dengan harapan dapat menambahkan info tentang motor kepada anda yang baru terlibat didalam bidang motor atau mekanik ini.Apa kata kita mulakan sekarang dengan apa itu ‘blok’ motor dan fungsinya

Blok-Atau ‘cylinder block ‘ boleh dikatakan perumah bagi piston(omboh).kedudukannya adalah setelah Head pada enjin motor .Rupa bentuk luarannya adalah berbeza mengikut jenis motor pastinya dan juga ada perubahan statik kerana pengaruh sistem penyejuk enjin.

Suhu panas overheat blok jem

Apabila enjin itu dijana oleh sejukan udara( iaitu sejukan semula jadi diperolehi dari aliran udara/angin semasa motor bergerak) bentuk blok itu dikenal pasti dengan adanya sirip penyejuk padanya,dan bilamana jenis motor menggunakan sistem sejukan cecair(coolant) makanya ia tidak mempunyai sirip penyejuk.

Point yang boleh kita dapati disini ialah sebagai perumah piston yang kita sedia maklum piston bergerak dari 0 sehingga 12000 atau lebih putaran per minit,tentunya suhu blok boleh menjadi teramat panas.Terlampau panas boleh menyebabkan blok piston jem.Kalau tak mana mungkin diciptakan 2 sistem penyejuk pada motosikal seawal kejadiannya :0

Sekarang kita ketahui bahwa blok perlu disejukan dari panas lampau(overheat)  supaya ia tak kejang/jem
namun jangan lupa juga bahan sokongan untuk sejukan enjin iaitu pelincir 4t atau 2t.

kesan minyak perlincir kurang support

Pengaruh pelincir, kalau perlincir tak support memang jem la enjin walaupun motor tu ada water coolant.

pengalaman saya pernah jumpa motor yang pada sirip blok-nya tertimbus dengan tanah,debu lama,hampir menutup seluruh sirip/sisik tu tapi enjinnya masih hidup dapat bertahan tapi bunyi mungkin ‘out station’.

Ini contoh pada motor 4 stroke c70 yang biasa ramai saksi kejadian sebegini.Tapi cuba minyak hitam kering habis..berapa lama?? Walaupun c70 pegang rekod motor paling lasak didunia, paling tinggi pun jangkamasanya saya letak kurang 1 hari saja boleh  boleh naik tanpa isian minyak 4 t sebelum piston atau rod jem.

kesan tak isi minyak hitam

Perkara ni membuatkan saya tersenyum teringatkan masa zaman kerja ramai-ramai dulu kat KL.Member tukar minyak hitam dan repair benda lain sikit la motor sorang customer ni,dah tu lupa isi balik minyak hitam tu..customer terus jalan tak tahu ingat motor dah siap.

Petang jap gi telepon tokey kitorang,motor jem kat tengah jalan.Apa lagi kena ‘tiuu-tiuu’ dengan tokey la member tu..haha..rasakan,minyak pun lupa isi..apa daa..
Itu lah satu bahana kecuaian yang kita semua tak ingini kann! Semoga di jadikan satu tauladan.

Ok,Satu lagi contoh yang menyebelahi pelincir adalah lebih berpengaruh dari sistem penyejuk motor_Yamaha tzm150 2 stroke enjin,sistem sejukan cecair setalah minyak 2t kering maksimum motor tu boleh jalan ialah tak sampai 2 km sebelum enjin jem.Sistem coolant-nya amat memberi kesan untuk perjalanan jarak jauh namun motor tzm coolant tak jalan(berfungsi) masih boleh bertahan untuk ke kedai Gemok untuk beberapa minggu walaupun kaki terasa bahang enjin overheating.

Tapi sebenarnya pelincir juga sebahagian daripada sistem penyejuk enjin cuma namanya saja minyak pelincir

Penyebab cyllinder blok jem panas diantaranya ialah modifikasi dan kecuaian

gambar api
Katanya;suhu kepanasan normal
bagi operasi sebuah enjin motor
ialah lingkungan 212°F

Motor 4 lejang(stroke) jem blok

Bagi saya motor 4 stroke ni susah nak jem panas sebenarnya melainkan adanya modifikasi pada enjin atau kecuaian saja.Ye dok? Ok,kita tengok modifield motor pakai blok racing tak  pun masuk slip gedabak besar contohnya pada ex5 dream standard yang saiz asal blok-nya ialah 50mm( lubang bore) di upgrade kepada 55 atau 59mm.Piston besar,dah piston besar dah tentunya rpm meningkat dan kepanasan pun turut meningkat ye tak! Jadi cukup ke sistem sejukan asal nak support..he he,lu  pikir lah sendiri..kata Nabil
Situasi lain pula,motor Lc 135 pakai blok 65mm ceramic,tak jem panas ke? Kita tahu yang motor lc enjin-nya didinginkan oleh water coolant..so berikan kami sedikit info di ruangan komen ya..kitaorang nak tahu juga..terima kasih.

2 stroke selalu jem akibat kecuaian

Ha,ini paling top motor prenggg!! 2 stroker,selalu dan selalu jem panas.Apa puncanya? The master of ‘jem’.pantang 2t tak cukup terus piston sangkut.Motor 2 tak ni tak boleh nak sayang minyak 2t.Ejas 2t buka besar sikit time nak jalan jauh dan tambahkan sikit ke dalam tank tu 2,3 tudung..baru selamat.No 2 ialah setting karburator tu nak kene cantik bagi basah-basah sikit jangan kering sangat lebih-lebih lagi blok yang dah potong besar tu..orait!

Tapi pada pendapat saya motor 2 lejang ini,pemilihan ekzos perlu sesuai la..Elok pakai ekzos standard,sejuk..kurang power sikit apa ada hal motor buat naik jalan-jalan ja,bukan buat lumba.

Tonton video buang angin 2t

https://youtu.be/khhDvK7VpEk

gambar piston
Piston calar

 

Tanda menunjukkan motor nak jem

Keadaannya begini; sedang kita bawa motor kebiasaannya laju laa,tiba-tiba terasa enjin berat mengejut..jangan fikir banyak tarik saja klac atau tekan gear(motor klac auto) dan jangan lepas tengok apa jadi..ini kebiasaanya menandakan motor nak jem.Kalau betul enjin motor jem semestinya lepas tu penyetat keras,tak boleh start..punoh!!.
Satu teknik nak pastikan samada motor jem panas atau jem terus(total) ialah anda perlu biarkan enjin sejuk selama 10 minit.Lepas tu boleh la cuba-cuba hidupkan enjin balik tengok.Tak boleh juga?..tolak kedai,buka blok..

Blok calar,apa solusinya?

Jadi bila dah jem tu mestilah kesannya blok calar kan..jika sikit-sikit calar boleh lah di polish-kan,tapi jika sudah dalam sangat calarnya solusinya ialah ‘rebore blok’.Kesan blok jem ialah enjin hilang kuasa.
Ok,setakat itu sahaja cakap pomen motor untuk kali ini iaitu mengenai punca motor blok jem panas sistem penyejuk atau kecuaian.Semoga info kali ini anda dapat apa yang dicari..kita sambung di kesempatan yang lain pula dengan tajuk berlainan..terima kasih,assalamualaikum.