blok jem

Blok longgar motor tak mahu hidup

Ok hari ini ceritanya saya baiki sebiji motor skuter V100 yang sudah agak lama bertapa depan rumah tuannya.Mungkin timbul rasa mahu pakai balik motor tu jadi tuan empunya menolak motor beliau ke bengkel saya untuk diperbaharui.Jadi seperti biasa langkah untuk menghidupkan motor yang sudah lama tersadai,lalu saya pun periksa lah bahagian enjinnya satu persatu.. Mula-mula …

Blok longgar motor tak mahu hidup Read More »

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian

Blok motor 2 stroke Punca yang menyebabkan kejadian motor jem(kejang blok) Minggu depan nak konvoi..motor ko dah siap belum?”.Soalan lazim yang sering diajukan diantara bikers.Make-up no 2,no 1 mesti tentang enjin samada dari segi kondisi atau prestasi.Kalau prestasi cemerlang tapi jem kat tengah jalan tak guna juga.Jadi biarlah seiring dan sejalan.;artikel hari ini ialah mengenai …

blok motor jem panas sistem penyejuk atau kecuaian Read More »