Tayar Michelin Pilot Street 2 Untuk Motor Cub, Skuter

Gambar tayar Michelin Pilot Street 2

Salam. Pemberitahuan kepada anda, kami sudah membawa masuk satu lagi jenis tayar motor iaitu tayar Michelin Pilot Street 2 yang sesuai digunakan untuk motor cub dan skuter. Jika anda berminat akan tayar berkualiti kelas A ini boleh didapati di kedai online kami.

Tayar baru jenama Michelin Pilot

Kami mengutamakan kualiti, kerana itu tayar kami jual adalah tayar baru atau keluaran terkini. Seperti Michelin Pilot ini untuk pasaran tahun 2020 kami jual tayar keluaran tahun 2020 juga, untuk tahun depan 2021,2022 akan diusahakan anda mendapat keluaran terkini juga. Boleh baca dulu cara check tayar lama atau baru

Tayar motor tubeless Michelin Pilot saiz 70/90-17,14|80/90-17,14

Buat masa sekarang kami masukkan dulu tayar saiz seperti dibawah;

A.70/90-17

B.80/90-17

C.70/90-14

D.80/90-14

Bagi motor cub seperti Lc, Y15, Lagenda atau mana-mana yang pakai rim 17 inci pilihan anda adalah tayar A dan B, dan untuk motor skuter/scooter seperti Ego atau yang menggunakan rim 14 pilihan anda adalah C dan D.

Semua saiz tayar Michelin Pilot Street 2 ini adalah tayar tubeless(tanpa tiub), bermakna khasnya untuk motor yang pakai sport-rim. Kena bagitahu ya jikalau anda seorang yang baru pakai motor.

*sila check stok terkini untuk lain-lain saiz dikedai kami.

Gambar tayar motor jenama Michelin Pilot saiz 70/80-17,80/90-17

Latarbelakang Tayar Jenama Michelin

Michelin adalah satu jenama besar bagi pengeluar tayar kenderaan termasuk motor kereta, berkelas A seperti jenama Brigestone,Pirelli, dan Dunlop.

Telah ditubuhkan agak lama, pada tahun 1888 oleh saudara Michelin, André (1853–1931) dan Édouard (1859–1940), syarikat ini mengeluarkan tayar untuk basikal dan kereta kuda sebelum memperkenalkan tayar pneumatik untuk kenderaan pada tahun 1890-an.

Pemandu kenderaan dan pelumba akan bersetuju bahawa Michelin adalah jenama tayar premium yang paling berkesan, tetapi begitu juga Bridgestone! Bridgestone melayani pengguna kenderaan harian, terutamanya.

Michelin sebagai pembekal tayar untuk sukan lumba Motogp

DORNA Sport TELAH MENGESAHKAN BAHAWA MICHELIN AKAN TERUS MENJADI PEMBEKAL TAYAR RASMI KEPADA DUNIA MOTOGPTM UNTUK LIMA MUSIM TAMBAHAN DI ATAS PENGATURAN YANG Sedia Ada. PERBELANJAAN KONTRAK SEHINGGA 2023 TELAH DIUMUMKAN HARI INI PADA MINGGU MICHELIN AUSTRALIAN MOTORCYCLE GRAND PRIX PRESENCE MICHELIN MOTORSPORT DIRECTOR PASCAL COUASNON DAN CARMELO EZPELETA, CEO EZPELETA

video review

Cara mengetahui usia tayar kereta motor anda

Cara Menentukan Umur Berpandukan Kod Tayar

Dalam memahami asas tayar seperti tekanan angin, kedalaman tapak, dan jenis tayar, anda harus mengetahui usia tayar kereta motor anda.

Sama seperti faktor haus dan prestasi tayar yang lain, usia boleh dan akan mempengaruhi prestasi tayar, bermakna mempengaruhi juga keselamatan dan keupayaan kenderaan secara keseluruhan.

Tidak pasti berapa lama tayar anda sekarang? Jangan risau, saya menunjukkan kepada awak cara mencari tahu dengan mudah.

Kod Tahun Tayar Michelin Dibuat

“Dicap” pada dinding sisi luar setiap tayar adalah tarikh lahirnya dalam format minggu / tahun yang mudah.

Imbas dinding sisi ban dengan corak mengikut arah jam dan cari kod tayar/ huruf “DOT” (yang menandakan kepatuhan tayar dengan undang-undang & peraturan Jabatan Pengangkutan A.S.).

Di sebelah kanan “DOT” (mengikut arah jam) terdapat sebilangan huruf dan angka, diikuti oleh sekumpulan empat nombor yang dilingkari dengan jarak dekat – ini adalah nombor yang anda perlukan.

Dua nombor pertama mewakili minggu pembuatan, dua nombor terakhir menunjukkan tahun.

Pada tayar Michelin ini, kod tarikhnya adalah “1320.” Yang menunjukkan tayar tersebut dihasilkan pada minggu ke-13 tahun ini. Angka “20” mewakili tahun 2020.

gambar menunjukkan usia tayar kereta motor anda

Mengapa usia tayar penting?

Tayar dibina dari banyak bahan organik dan semula jadi. Seperti bahan organik lain, sebatian getah pada tayar merosot seiring berjalannya waktu. Pendedahan terhadap pengoksidaan persekitaran, sinar matahari, cuaca, “unsur-unsur”, semuanya menyumbang kepada kemerosotan yang tak dapat dielakkan pada bahan tayar anda dibuat itu.

Berapakah umur dan jangka-hayat tayar?

Peraturan umum ialah tayar mempunyai jangka hayat tayar maksimum sekitar sepuluh tahun. Bermula pada lima tahun, tayar hendaklah diperiksa setiap tahun untuk mengetahui keadaan dan tanda-tanda penurunan usia tayar kereta motor anda.

“Sekiranya tayar belum diganti 10 tahun selepas tarikh pembuatannya, sebagai langkah berjaga-jaga, Michelin mengesyorkan menggantinya dengan tayar baru. Walaupun ia kelihatan dalam keadaan boleh digunakan dan tidak haus pada penunjuk haus tapak. Ini juga dituntun pada tayar ganti/spare tayar(kereta). ” – MichelinMan.com

Apa yang berlaku apabila tayar terlalu lama? Adakah terdapat tanda-tanda visual?

Ya, boleh ada. Kerosakan mereput dan keretakan biasa berlaku pada tayar yang sudah berusia. Semasa bahan tayar merosot, mereka menunjukkan tanda-tanda visual tayar rosak ini.

Periksa dinding sisi dan tapak tayar untuk sebarang lubang, perubahan warna (pencerahan warna yang berkaitan dengan pengeringan) atau pecahan / retak.

Ya kesan tayar rosak kepada pengguna tentunya merbayakan keselamatan, tayar boleh tergelincir semasa diselekoh, pancit tiba-tiba, pecah, brek tak makan, membuang dan sebagainya.

Teknik membuka skru rosak pada komponen motor

teknik membuka skru rosak tak boleh buka

Salam. Disini belajar lagi satu skil/teknik mekanik dimana anda akan pelajari cara membuka skru rosak pada mana-mana komponen motor. Dunia nyata mekanik tidak sama seperti kita pelajari dalam buku, dalam kerja seharian membaiki motosikal kita akan jumpa masalah tak diduga yang melambatkan proses kerja kita. Ya kalau dapat baiki motor baru seronok la buat kerja, skru-skru dan komponennya semua masih cantik

Bagaimana pula contoh nak kena tukar tayar saja tapi terbantut bila skrunya tak dapat dibuka, kerja mudah sudah jadi lambat. Oleh itu pelajari sebanyak mungkin skil untuk memudahkan kerja seharian kita.

Teknik punch skru tak boleh di buka

Banyak teknik ada untuk membuka skru rosak/tak boleh buka ia bergantung pada keadaan. Hari ini saya tunjukkan satu teknik buka skru L-key yang kepala dia dah rosak/lus. Saya dah buat satu video supaya anda boleh tonton disini.

video

*jika ralat sila tonton di https://youtu.be/xdvWIOfuYuY

Teknik punch ini sesuai diguna pakai untuk skru yang berada ‘lantai’ keras contohnya pada enjin, body motor. Pada coverset ia tidak sesuai kerana boleh pecahkan coverset. Boleh juga tapi haruslah berhati-hati.

Sepana untuk membuka skru rosak

Dalam kes diatas saya menggunakan teknik ‘punch’ dan sepana yang saya gunakan adalah ‘home-made’ punya. Tapi anda juga boleh beli punch sepana di mana-mana kedai hardware, ada jual juga.

Teknik punch untuk membuka skru rosak saya ada ulas pada post terdahulu secara teks- Cara Buka Skru Rosak,

dan disini anda boleh tonton bagaimana ia dibuat.

Bunga skru rosak boleh pakai lagi ke

Ada banyak jenis ‘bunga’ skru pada bahagian motor. Kita gunakan teknik yang berbeza untuk membuka bila ia tak dapat dibuka dengan sepananya.

baca > cara buka skru patah

Harap pada kali ini anda tak ada masalah lagi bila jumpa skru rosak, anda boleh ‘buang’ dia. Kalau bunga skru rosak tapi sayang nak pakai balik, silakan punch balik saja tapi tak cantik la kan. Ori pun kalau dah rosak kena tukar baru abang…salam jumpa lagi.

Motor tak boleh start ke takbleh hidup

motor tak boleh start
Piston jem

Salam.Saya nak bantu anda dalam masalah ini tapi saya nak betul faham dulu masalah motor anda hadapi sekarang ini. Motor tak boleh start ke tak boleh hidup, persoalan membawa 2 makna berbeza disini bagi mekanik.

Saya bagi beberapa contoh di bawah

Tak boleh start sebab penyetat tak berfungsi

  1. Penyetat kaki keras
  2. Penyetat kaki lus
  3. Penyetat kaki kosong
  4. Starter elektrik tak berfungsi/tak bunyi

4 contoh masalah biasa ‘kena’ pada pengguna motor menyebabkan enjin tak dapat dihidupkan. Jadi Inikah makna anda kata tak boleh start?

Ok, punca ia berlaku merujuk urutan di atas adalah seperti ini;

  1. Biasanya penyetat keras terjadi kerana enjin jammed- Kalau terjadi semasa menunggang tiba-tiba enjin mati/jammed, kerosakannya ialah pada piston,rod ataupun bearing enjin. Enjin perlu dibuka(overhaul atau top overhaul)
  2. Masalah clutch adalah penyebab utama penyetat lus/loose. Perlu ditukar ganti beberapa komponen clutch sahaja untuk atasinya. Ada bebarapa kes lus berpunca dari masalah starter engkol dan gear dalam enjin.
  3. Penyetat kaki kosong(tak lekat) tandanya berkemungkinan seperti jawapan no 2. Tetapi jika berlaku semasa enjin bergerak adalah kerana kerosakan komponen dalaman enjin seperti piston, oil seal(2-stroke) atau pada valve(4-stroke)
  4. Berkaitan penyetat elektrik/electric starter pula selalunya berpunca dari bateri lemah,check horn,signal seperti biasa atau tak. Tekan button starter enjin berbunyi tapi enjin tak hidup, kita lanjut dibawah

Motor skuter tak boleh start

Ok, motor skuter ia berbeza sedikit dari motor gear manual seperti Honda Ex5,Yamaha Lagenda,Lc,125z dan banyak lagi, ini kerana motor skuter menggunakan system transmisi automatic pendek kata ia tidak menggunakan clutch plate. Jadi bila motor skuter tak boleh start bermakna ia tidak berpunca dari masalah klac. Selalunya penyetat kaki keras atau lus adalah kerana masalah gear starter rosak( disebelah belting).

Boleh start tapi enjin tak boleh hidup

Sampai disini saya harap anda dah faham perbezaan motor tak boleh start atau tak boleh hidup. Enijin tak hidup banyak perkara perlu disiasat periksa.

Yang paling utama ialah berkenaan system nyalaan enjin seperti spark plug, cdi, coil sepertinya perlu diperiksa. Didahulukan adalah periksa minyak petrol. Dipastikan 2 pakara itu tiada masalah anda perlu lanjutkan ke bahagian karburator/fuel injection dengan membuat servis. Harap anda sudah temui jawapannya disini, jika perlu bolehlah rujuk post saya yang lepas pada link di bawah atau telah diberikan di atas.

1.Tak hidup sebab lama simpan

2.Tak hidup waktu pagi dan situasi lain

Pasang carburetor motor Honda Wave125 ke EX5

Belajar mekanik- pasang carburetor motor Honda Wave125

Pasang carburetor motor Honda ex5

Ok kita selesai bab proses membuka disini anda belajar pula cara pasang carburetor motor Honda Wave125 ke EX5 Dream itu. Langkah memasang ada saya tunjukkan dalam video di bawah.

Disaat memasang carburetor ini apa yang perlu diambil perhatian ialah pada cable minyak dia. Tidak kira karburator apa sekali pun yang anda pakai ketika memasang perhatikan atau test float carburetor samada ia turun habis atau tak.

Masalah Float carburetor tak turun

Float carburetor tak turun habis disebabkan cable/tali minyak pendek saja. Jadi cara atasi dia kena tukar satu cable baru yang panjang contoh bila tukar carburetor Wave125 pasang ke EX5 100 kita kena pakai cable minyak Wave125.

Kalau tak tukar akan jadi motor tak hidup lepas tukar carburetor. Kalau enjin hidup pasti meraung macam kes “tali minyak lekat”.

Ok itu saja mari tonton video di bawah cara pasang carburetor motor Wave125 ke Ex5 Dream. Video ini hanya boleh di tonton di blog ini sahaja kerana video Youtube ini adalah unlist bukan public video.

video durasi hampi 4 minit