Review Carburetor Honda Wave125 original berbeza dengan tiruan

Salam, baikimotor.com share skit khas untuk pembaca blog ini sahaja sebuah video review perbezaan carburetor original Honda wave125 sama carburetor tiruan. Semoga dapat memberi manfaat terutamanya kalau mahu beli carburetor baru wave 125 ni.

Ini bukan artikel untuk menggerunkan pembaca tapi sekadar mahu tunjuk kelebihan menggunakan carburetor motor jenama ori/asli dari pengeluar berbanding yang tiruan. Tiruan pun boleh pakai tak lah secantik yang ori, kebanyakkan efek menggunakan carburetor tiruan ni enjin pandai mati sendiri bila tunggu trafik light contohnya, macam carburetor rosak padahal yang baru. Kadang boleh dapat yang ok tapi tengok nasib la kann…

Walaupun harga mahal 2 kali ganda antara keduanya tapi
Carburetor original wave 125 ni betul-betul timing cantik, sekali pasang saja tak perlu buka banyak kali setting mainjet pilot jet.

Kalau tonton video ni anda boleh melihat ciri-ciri perbezaan carburetor ori wave dengan tiruan ni. Sendiri lihat ye

Video 

Update artikel terbaru: review Karburator Honda Wave125 copy original

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Mad Malaysia
6 months ago

Walaikumsalam

Yg macam saya review ni original wave bos
Ori kedai, kalau bos ragu lagi bos boleh buat order terus dengan mana-mana ejen Honda yang sah

ultramantaro7
6 months ago

Assalamualaikum boss. Mana saya nak dapatkan original carburator honda wave 125x?. Payah tul nak cari original dan harga berapa ye.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x