Halaman

Review Carburetor Honda Wave125 original berbeza dengan tiruan



Salam, baikimotor.com share skit khas untuk pembaca blog ini sahaja sebuah video review perbezaan carburetor original Honda wave125 sama carburetor tiruan. Semoga dapat memberi manfaat terutamanya kalau mahu beli carburetor baru wave 125 ni.

Ini bukan artikel untuk menggerunkan pembaca tapi sekadar mahu tunjuk kelebihan menggunakan carburetor motor jenama ori/asli dari pengeluar berbanding yang tiruan. Tiruan pun boleh pakai tak lah secantik yang ori, kebanyakkan efek menggunakan carburetor tiruan ni enjin pandai mati sendiri bila tunggu trafik light contohnya, macam carburetor rosak padahal yang baru. Kadang boleh dapat yang ok tapi tengok nasib la kann...

Walaupun harga mahal 2 kali ganda antara keduanya tapi
Carburetor original wave 125 ni betul-betul timing cantik, sekali pasang saja tak perlu buka banyak kali setting mainjet pilot jet.

Kalau tonton video ni anda boleh melihat ciri-ciri perbezaan carburetor ori wave dengan tiruan ni. Sendiri lihat ye

Video 


sponsored links
Selamat datang ke blog peribadi saya khusus untuk anda yang minat belajar mekanik motosikal,belajar mekanik secara online.Belajar asas mekanik motor dari mula melalui pemahaman mudah..terus ke sini untuk bermula..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Salam pembaca,

Silakan berkomentar dengan bijak untuk manfaat diri anda dan semua orang.komen yang ada unsur negatif dan tidak relevan dengan tajuk artikel terpaksa di alih keluar.maaf kerana kesulitan itu.
Jika ada sebarang pertanyaan lain sila lihat halaman 'contact saya'

Jika soalan anda sukar diterjemahkan dengan tulisan anda boleh hantar video kepada kami,baca link dibawah ini

https://www.baikimotor.com/2018/04/motor-ayam-channel-video-permotoran.html?m=1


Sekian,terima kasih.