motosikal 2t campur petrol


gambar 2t


Jumlah  campuran minyak 2t kepada petrol untuk motosikal dua lejang


Kepada pengguna motosikal 2 lejang standard jalanan bolehlah rujuk kepada pengeluar tentang sukatan  campuran minyak 2t.Jumlah  campur 2t kepada petrol yang ideal ialah 32:1 atau 40:1.

32:1 bermaksud 32 ml minyak 2t untuk 1 liter petrol lebih kering dari  40:1.

Tiba-tiba saja 2t pump rosak mahu digantikan baru,harga pun boleh tahan mahal..jadi penyelesaiannya untuk sementara waktu terpaksalah tambah terus kedalam tangki minyak petrol (2t bancuh).Akan tetapi tak boleh sesuka hati campur kedalam tangki perlu tahu juga sukatan yang betul kalau tidak mendatangkan masalah motor pula.

Sebenarnya jumlah 2t yang perlu diisi untuk 1 liter petrol bergantung kepada keperluan sesebuah enjin,jika motor anda masih dalam ketagori standard,30:1 atau 40:1 adalah pilihan.


Cara tunggangan anda  juga akan membawa kesan,Jika anda sentiasa bawa motor pada kelajuan tinggi maka campuran yang lebih diperlukan dan kalau masa tunggangan anda banyak dihabiskan di laluan trafik sesak eloklah dikurangkan campurannya supaya lebih memberi penjimatan penggunaan 2t selain ia lebih elok untuk jangkahayat spark plug.Jangan lupa kesian juga orang kat belakang anda semasa di traffic light..:)


Langkahnya sebelum anda campur 2t dengan petrol didalam bekas bancuhan lihat dulu kesan 2t kurang atau 2t besar kepada enjin motor kita.Ini pengetahuan asas yang saya kongsikan..


Motor 2t (dua  lejang) ekzos mesti berasap kalau tak berasap itu petanda minyak 2t kurang,habis atau ada masalah lain.Pertama sekali sebelum jalan kepada sesiapa yang menggunakan motor 2 lejang ialah perhatikan ada asap keluar dari ekzos.Secara normalnya enjin sejuk asap lebih banyak kelihatan dan selepas enjin mula panas ia mula berkurangan.

Ingat! risiko berjalan jika ekzosnya tak berasap ialah 'motor jem'.Ini terjadi disebabkan 2t terlalu sedikit sampai kedalam enjin atau langsung tak ada.Bearing,rod,piston tidak mempunyai pelincir untuk perlindungan suhu panas enjin.

Keadaan pula berbeza berlaku apabila minyak 2t terlampau besar,walaupun tidak membawa kerosakan yang besar ia turut memberi ganguan kepada enjin motosikal itu.

Motosikal jadi 'bobok' , kurang power seterusnya kepada masalah 'plug basah'.Akhirnya anda terpaksa tolak motor ketepi jalan.

kesan tukar minyak 2t


Minyak 2t dari pengeluar berbeza semestinya juga ada kelainan dari segi bahan pembuatannya.Contoh sebelum ini kita menggunakan 2t mineral  dari pengeluar A dan disebabkan hal tertentu kita telah menukar kepada 2t mineral  pengeluar B.

Jangan terkejut tiba-tiba motor kita berasap lebih banyak hari ini,ini adalah kemungkinan besar berlaku.

Bertukar spec minyak juga sama halnya.Setelah beralih kepada 2t sintetik kini asap kelihatan berkurangan..perlukah dibesarkan nisbah 2t?

'low smoke' 2t oli seperti 2t semi-sintetik atau full-synthetic oil memberi kelebihan untuk prestasi enjin. Ejin dapat bergerak lancar dan kuasa enjin pun terus dapat dipertingkatkan  kerana 2t dapat digunakan lebih banyak tanpa membawa masalah plug..walaupun belanja lebih besar..:)

Setting= petrol+2t+udara lebih 'rich' baik untuk piston-ring.Gas bahan bakar kurang lolos dari kebuk pembakaran.

Cara besar kecilkan 2t motor standard


Ok,terlanjur bercakap tentang 2t saya mahu tunjukkan cara besarkan atau kecilkan(melaras) 2t motor 2 lejang standard.

Perkara pertama pastikan di mana lokasi 2t pump motor itu terlebih dahulu.Saya ambil contoh motor Yamaha 125z;

lokasinya ialah disebelah engine clutch cover,atas.Cari kabel 2tnya terlebih dahulu..sudah jumpa seperti dalam gambar dibawah



gambar  Cara besar kecilkan 2t motor standard


Gunakan 2 spanar bersesuaian mengikut saiz nut itu dan longgarkan.

gambar cara melaras minyak 2t

Sekarang pulas naik nut ke atas beberapa laras untuk besarkan 2t yang dikhendaki dan kunci balik sebagaimana asal nut tadi.Maknanya gabungkan 2 nut tadi balik pada kedudukan yang dilaras tadi dan kunci.Semudah itu saja.

lihat video bawah jika tersedia


video

Sekarang anda sudah besarkan 2t motor anda dengan beberapa langkah saja.Lihat asap yang keluar pasti akan lebih banyak..:)

Sekian dulu artikel tentang motosikal 2t campur petrol pada kali ini.Cakap Pomen Motor akan kembali bersama anda pada isu pengguna motor yang berlainan pula pada kesempatan lain..insyallah.















13 ulasan:

Muhammad Hanif Abdul Aziz berkata...

Tuan... Btul ke kalau set 2t lebih sngt.. Punca moto nak start susah sikit... Org kata 2t lebih dkt head.. Lagi satu 2t lebih ni ad kaitan dgn semput bila low rpm tak. Moto tupai

Repair Motor berkata...

Masalah susah start tu tak ada la tuan cuma terlebih sangat die jadi macam moto overflow,start pulas minyak ..kalau selalu berlama low rpm elok guna set 2t standard..untuk jalan higway atau selalu laju bagus besarkan sikit 2tnya

razlan ghazali berkata...

Mana video yer tuan ?

Repair Motor berkata...

Sori hampir dilupakan,terima kasih kerana ingatkan nanti saya usahakan buat videonya

Muhammad Khusariy berkata...

Maaf bertanya kalau termasuk minyak enjin kat tempat 2t ade kesah ape2 x

Mad Malaysia berkata...

Tangkap plug la jawabnya

Mad Malaysia berkata...

Video cara besarkan 2t sudah diterbitkan ya..hanya untuk pengunjung Cakap Pomen Motor
:)

Mohd Farid Ahmad berkata...

Kalau nak masukkan 2t kedalam motor ex5 boleh ke?

Sufawi Husin berkata...

blm pernah pakai moto 2lejang, baru2 ni pakai yamaha 100 sport, nak tanya :
- myk 2T & myk pelincir sama yer?
- tangki myk pelincir pun isi myk 2T?
- panel metwr, lampu amaran merah menyala, yg bawahnya ada gambar myk pelincir, agak2 kenapa?

t.kasih

Anwar Abd Rahman berkata...

Salam tuan. Sekadar bertanya. 2t shell vsx memang low smoke ke? Baru kena piston dengan blok calar, suspect 2t kering . Check hos dengan pam 2t memang nampak sedut minyak 2t. Macam mana nak tau pam 2t problem? Asap memang keluar tapi kurang. Kejap ada kejap tak ada. *2t memang dah buka habis

Unknown berkata...

Asalamualaikum abg2 saya nak tanya cable dekat pum 2t tu kendur mcm mne nak tau set buka besar ke kecil

Fitri Fitri berkata...

Bos mcm mana kalau motor 125 xstart dah lama 2 tahun mcm tu..apa perlu buat..sya dah cuci kabarater,pluq,coil pluq,cdi,minyak and 2t sya dah buang..ganti yang baru..enjin perlu buka tak??ka tukar 4t sahaja..boleh bag i pendapat tak kwan2...mtor asal tak jem..cuma lama tak start ja..

Unknown berkata...

salam.. ingin bertanya. apakah penyebab minyak enjin sya bercampur dengan minyak 2T? bagaimana mahu memperbaikinya. tq