2 tahap belajar setting karburator melalui teknik asas carburetor adjustment

 Belajar Setting karburator motosikal | kegagalan karburator tuning



Assalamualaikum,


Mahu belajar setting karburator 125z,rxz,RX king,vespa atau motogp (haha)?boleh,cuma perlu ketahui 2 tahap asas tuning dibawah ini dahulu


Carburetor adjustment ..how? Banyak sekali pertanyaan seperti  ini bila di googlekan.kalau dalam bahasa Melayu,macamana cara penyelarasan kaburator atau bagaimana cara setting karburator?

Sebelum tu  Fungsi kompenon karburator harap sudah di mengertikan kalau tidak klik link biru diatas.Ada 2 tahap yang saya rasa bersesuaian untuk para pemula(baru belajar) dan tahap 2( advance )bagi yang sudah mahir tahap 1. 

Bila perlu adjust karburator?.
Anda perlu adjust karburator semula setelah selesai mencucinya(service) atau setelah membuat modifikasi.

Ada 2 skru penting pada karburator.Yang pertama skru timing dan yang kedua skru angin(skru pepura).Kegunaan kedua-dua skru angin dan skru timing ialah alat setingan kaburator

Tahap 1

Cara setting angin karburator motosikal standard

gambar karburator
Anak panah putih ialah skru timing
Anak panah biru ialah skru angin


Mula setting angin karburator.Pulas pendikit kira-kira 4000-6000rpm (tiada meter cubalah angaran sahaja),tahan sambil tutup  angin sampai habis mengikut arah jam dengan menggunakan pemutar skru.Pada saat ini suara enjin kedengaran berbobot(sempot) kerana campuran minyak dan angin tidak selaras.Mulalah buka angin semula mengikut arah lawan jam sehingga suara enjin ketahap paling besar pada rpm yang sama.

Pada titik ini jika dipusingkan lagi skru angin karburator itu ia tetap sama(tiada perubahan)maka anda perlu undurkan pada titik permulaan paling besar tadi..bahasa bukunya ialah disebut "mencari rpm tertinggi"..

Boleh difahami kan..,jika tidak boleh tulis diruangan komen..saya akan cuba jelaskan lagi:)

OK,sebenarnya pihak pengeluar telah menetapkan putaran skru angin motosikal standard(tidak dimodifikasi) ialah 1.1/4(satu suku) pusingan.
Satu putaran jam dikira 1.

Setelah angin diselaraskan maka mulalah pusing skru timing(merendahkan timing) tanpa memulas pendikit sampai tahap yang anda mahukan.


Tahap 2

advance carburetor tuning.melaras minyak dan angin pada carburetor yang lari tuning asal


Karburator lari tuning asal bermaksud angin tidak dapat diselaraskan dengan minyak menggunakan kompenon asal karburator.kompenon asal seperti mainjet,pilotjet dan jarum ialah kompenon penyelarasan(jetting).Ia mungkin disebabkan ada perubahan pada sistem enjin,contohnya pada sistem nyalaan,ekzos atau pada selinder dan piston.kerosakan dan adanya modifikasi pada sistem enjin akan menyebabkan  kegagalan pada carburetor tuning(tak jumpa tune).Jika perkara ini berlaku mulalah timbul masalah pada motosikal anda seperti 

  • Lebihan bahan api(makan minyak)
  • Motor sempot
  • Plug rosak
  • Piston jem(kejang,bocor,pecah)


*baca juga tentang
 jenis kerosakan karburator


Kurang faham tonton video belajar cara setting karburator 2 tak - dibawah









Perkara diatas terjadi disebabkan minyak melebihi udara(rich) dan sebaliknya
Jalan atasi masalah diatas daripada berlaku,anda perlu adjust(buat perubahan) kompenon dalaman kaburator supaya minyak dan udara boleh diselaraskan kembali.Selalu orang sebut iaitu setting mainjet dan pilot jet.


Carburetor tuning imej
Berpandukan gambarajah diatas garis melintang menunjukkan bukaan valve(pendikit).anak panah menunjukkan dimana kompenon apa yang berfungsi ketika ITU.



Kesan pada spark plug

Kesan pembakaran boleh dilihat pada spark plug.Segala perubahan pada jetting akan merubah warna spark plug.Contohnya jika jetting menggunakan saiz yang terlebih besar akan menjadikan plug bewarna hitam basah.Apabila jetting terlalu kecil pula akan membuatkan elektrod spark plug bewarna putih.Plug untuk pembakaran sempurna ialah bewarna perang kepada coklat.

Teori bagi kes ini ialah kecilkan jetting pada plug bewarna hitam,besarkan jetting untuk plug bewarna putih.

Lanjutan tentang plug


Gambar warna plug

Setting jarum karburator

Jarum karburator(slide needle) ialah option terbaik untuk setting  minyak.Ia lebih mudah dibandingkan dengan tukaran jetting.
Jarum karburator untuk kebanyakan motosikal mempunyai takuk(tap) pada sebelah atas.Takuk tuning  standard ialah ditengah-tengah.Untuk minyak lebih alihkan tap kebawah dan keatas untuk kurangkan minyak.Jika masih tidak berhasil barulah ditukar jetting lain.

Download gambar lengkap warna plug jika mahu



Itulah lebih kurang pemahaman tentang Carburetor adjustment" yang dapat saya ulas dsini.Kepada anda yang lebih pakar boleh membantu sesama kita pada ruangan komen dibawah.Sekian-


295 ulasan:

«Lebih lama   ‹Lebih lama   201 – 295 daripada 295
Marman berkata...

Kalau still macam tu rasanya bukaan angin karburator yang sesuai ialah 2 1/2 ke 3 1/2..

Haha..mainjet kalau cukup cukup ja atas tak idup..:)

azran 0736 berkata...

bukaan angin 3 bang? x per ker... kn jtuh skru angin.. huhuhu. x pe.. sy try

MOHD FIKRI berkata...

Salam bang mad,,pilot dgn main jet RVG120 standart brapa?

Marman berkata...

W'salam

Fikri lama tak mampir ke blog saya sibuk setting motor ke..haha

Saiz mainjet tak ingat brapa..data hilang dah..maaf

Tanpa Nama berkata...

k

Abdul Rahman Johari berkata...

Salam bos, motor ex5 saya kata pomen valve exzos de leak sikit. So mcmne nak set carb spy kurang skit pnggunaan minyak ni smntara mnunggu gaji masuk utk buat grenbal. Rm5 tahan 2 hari je, 50km pjlanan.

Mad Malaysia berkata...

W'salam

Tambah pusingan angin karburator dalam 1 atau 1/2 lagi sampai kurang bobok tu..kalau karb ex5 lama boleh up tap jarum keatas..Selamat mencuba

Yamaha 125zr berkata...

Salam boss nak tny sya guna 125zr semua barang std. Nak tukar pakai korburator rxz. Nak pakai m.j dan p.j saiz brpa tu boss..

Mad Malaysia berkata...

W'salam

Bos cuba pilot jet dan mj standard dulu tengok macam mana..ikut panduan diatas untuk setting angin dan sebagainya

Tanpa Nama berkata...

Tumapang tanya abang pomen,kalau tune carb boleh jadi sebab carb banjir tak?

Mad Malaysia berkata...

Tak.kecuali Ade kesilapan semasa pasang karb tu..tertekan pelampung ke

Tanpa Nama berkata...

Askom bang nk tanye klo piston rxz saiz 100z tpi dh korek blok nye..pj dn mj ape sesuai..sekarng pakai mainjet 260 pilot 27.5..jarum takok dua dri bawah..minyak kurng..bole bagi pendapt x

Mad Malaysia berkata...

W'salam,

Nampak setting tu dah ok,kurang lebih gitu la..tengok minyak kurang masa bila kalau masa top sila besar sikit lagi mj atau hanya awal atau pertengahan ejas pilot atau jarum ..:)

Botak berkata...

Assalamualaikum.abg mad..mtr 125.piston 0.25 henduro..caburator korek.nk pakai mj pilot berapa ye..dan berape agak 2 nak bukak angin dye..thanks

Mad Malaysia berkata...

W'salam botak

OK agak2 ye..PJ 17.5-22.5 pilot 110-130..angin 2 1/2-3

Kalau betul sila inform balik

Botak berkata...

Salam
Abg mad..
Terima kasih atas info..
Abg yang 110-130 tu mainjet kan?

basikalmurah berkata...

Salam..nak tanya yg setting asal kilang buka 1 1/4 pusingan tu apply untuk semua jenis karburetor termasuk karburetor wave 125 ke?lagi satu soalan mungkin lari tajuk kot, enjin motosikal bergegar bila low rpm(kelajuan 15-25kmh), gear 1 dan gear 2 ..macam x cukup power....tu sebab api x cukup ke minyak x cukup ke clutch dah habis?t.kasih

Mad Malaysia berkata...

W'salam,

Ya,Wave juga,boleh lihat ada sticker ditampal pada motor tu atau dalam Buku panduan pun ada biasanya..tapi selalunya motor baru keluar kedai pomen dia yang set angin motor tu..ada yang set rich ada yang lean..

Enjin gegar cek bende lain..mungkin juga klac,spoket,etc

basikalmurah berkata...

ohhh..mcm tu...dah cuba setting angin karburetor guna kaedah mcm dlm artikel ni..dapat cun dlm 1 4/5 pusingan skru..check plug kat tengah wrna perang coklat tapi kat tepi warna hitam dan benang skru plug berminyak...itu maksudnya main jet besar ke?main jet 80.pilot 35(asal kilang)..main jet perlu kecikkan lagi ke?🤔

Jimmy Jj berkata...

assalamualaikum.. sya pakai RG SPORT 110 standard. nk services balik carb standard brapa ya saiz MJ & JP. piston saiz 0.50. mohon tunjuk ajar untuk newbie hehe

Jimmy Jj berkata...

assalamualaikum.. tumpang tanya abg. kalo piston dan blog longgar ada effect x kepada carb. contohnya susah nk tune@lari tune. asal start moto mesti nk kena blast2 moto kalau x blast atau rendahkan race moto mesti mati2 enjin......

bapak kau bangka berkata...

assalamualaikum bang nak tnye skit,moto lc v1es blok 62 cam tlc s2, spring valve cms yz150 punye,coil uma,cdi toyomoto,carb rxz pilot 275 main jet 230,yg masakalahnye skru angin langsung tkde effect,bukak tutup rpm ttp stay 1,bile bwk rpm 5 je moto jdi bubok kaw2 mcm semput2,tpi bile full throttle okeh je,tpi bile smpai top speed die mcm tersedu2,

bapak kau bangka berkata...

assalamualaikum bang nak tnye skit,moto lc v1es blok 62 cam tlc s2, spring valve cms yz150 punye,coil uma,cdi toyomoto,carb rxz pilot 275 main jet 230,yg masakalahnye skru angin langsung tkde effect,bukak tutup rpm ttp stay 1,bile bwk rpm 5 je moto jdi bubok kaw2 mcm semput2,tpi bile full throttle okeh je,tpi bile smpai top speed die mcm tersedu2,

Mad Malaysia berkata...

Salam..

Maaf lambat reply

1.mj dan pj tak perlu tukar kalau jln tak bermasalah,servis saja dan laras angin karburator balik.

2.blok longgar minyak makan banyak..jadi rebore blok balik hal yang sepatutnya dilakukan.
Kene main2 minyak masa sejuk-angin besar.

3.angin tak ada efek bubuh jetting besar besar sikit(pj & mj).set angin cun-cun

MOHD FIKRI berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
MOHD FIKRI berkata...

Salam bang mad,,nk tnya,,saiz pilot dgn main jet standart honda GBO brpa ye?

Mad Malaysia berkata...

w'salam fikri
kalau tak salah mainjet pilot std Gbo 72,38

Unknown berkata...

Assalamualaikum bos.. Macam mana nak setting carb nsr dekat lagenda 110z..full standard cuma cam je racing.. Maseh atas bantuan

Mad Malaysia berkata...

w'salam

pada yang pernah buat boleh jawab soalan ni..apa pun kalau tukar karburator lain cuba pakai jetting asal..kalau tak ngam baru adjust.
cara settingnya ikut panduan di atas..

syazwan azmi berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.
syazwan azmi berkata...

assalamualaikum..blog ni sangat bagus dan sangat informatif. Banyak yang saya belajar dari blog ni, terima kasih kepada penulis mad malaysia.

saya ada soalan ingin diajukan.

Saya baru saja servis sendiri kaburetor mikuni vm 28 dari kawasaki rr 150 tahun 2013 yang dibeli dari pemilik pertama moto ini, dan saya belajar setiap langkah=langkah yang ditulis dalam blog ini. Sebelum kaburetor diservis, moto menjadi senggok apabila kelajuan moto mencapai pada kelajuan tinggi dalam 130kmh keatas dan masalah telah hilang selepas diservis,


1. tetapi sekarang throttle perlu dipulas sedikit untuk membenarkan enjin motor hidup setelah berhenti dalam beberapa jam selepas menunggang.

2. dan saya perasan ada bunyi seolah tembakan atau knocking (saya tidak pasti. ataupun memang moto jenis 2stroke berbunyi sedemikian) apabila throttle dilepaskan dan bunyinya berselang seli..adakah faktor kaburetor yang saya servis. dan bolehkah kaburetor yang disalah setting boleh menyebabkan enjin moto jem.

dan untuk pengatahuan tuan saya menggunakan minyak 2t jenis petronas sprinta t500 semi synthetic dan bukaan benang 2t pula dalam 3 benang.

sekian, harap dibalas.

Mad Malaysia berkata...

w'salam Syazwan..

alhamdulillah..segala puji bagi Allah kerana memberikan saya sedikit ilmu untuk dimanfaatkan bersama..

Terima kasih kerana memberi ulasan yang cukup baik dan cukup panjang..haha

saya rasa en. dah buat servis dengan betul dan mungkin motor en. ada masalah lain pada tanda-tanda yang en. sebutkan itu..

motor jadi 'letup-letup' selalunya masalah plug,enjin ada bocor angin..karburator,ekzos gasket atau gasket head/blok serta oilseal dll.

oleh kerana saya kurang pasti bunyi yang en. maksudkan itu jadi untuk memastikan ia benar2 masalah kebocoran bukan masalah setting karburator
jadi langkahnya ialah cuba kecilkan skru angin karburator secara setengah2 dan try...lihat hasilnya..


syazwan azmi berkata...

Terima kasih kerana balas pertanyaan saya...bunyi yang disebutkan saya pada tempoh hari sudah dijumpai..rupa-rupanya bunyi rantai kering dan kendur mengetuk dinding spoket depan. Patutla bunyinya lebih kuat selepas saya lepas pendikit minyak kerana rantai menjadi bertambah kendur setelah pendikit dilepaskan.

MOHD FIKRI berkata...

Salam bang mad,,pa khabar,,nk tnya mainjet dgn pilot standart RG110 brpa?

Mil_Yenz FlyHighway_Y125z berkata...

salam smua nak tnya seting carb rxz 55 mili mj pj brapa ya yg cun² sya sya ride moto Y125z piston size 0.75 dt..suda korek..head potong 1 mm..skg nie top gear drop pla kdng² ok tp slalu nya drop top gear bole tlong x nak set brapa mj pj cun²..

Azam Azrie berkata...

Salam bos,nak tanya Moto ss2 saya bila tarik hujung Rpm semput lpstu lma skit pulas ok..bukak plug tgk carbon je smua permukaan.. lgi stu carb berpeluh? Nak kene set angin balik ke Mj Pj mmg xprnh usik..harap bos balas komen saya TQ

Azam Azrie berkata...

Salam bos,nak tanya Moto ss2 saya bila tarik hujung Rpm semput lpstu lma skit pulas ok..bukak plug tgk carbon je smua permukaan.. lgi stu carb berpeluh? Nak kene set angin balik ke Mj Pj mmg xprnh usik..harap bos balas komen saya TQ

Repair Motor berkata...

W'salam

Kalau motor tak pernah usik mj atau pj ataupun tak ada tambah power itu gini dan tiba tiba jadi gitu perkara pertama perlu dibuat sila la tukar plug ,no 2 servis karb kalau tak jadi juga,ada kemungkinan beberapa perkara di bawah

Ekzos atau lubang blok sumbat
Plug coil/cdi rosak

jimson jim berkata...

Bos,sya pkai moto tzm,masalah karberator sya ialah bila sya tukar sukatan jarum nber 2 3,engine mati,kecuali tarik chock,tutup chock mati engine,kalau pkai sukatan jarum paling bawah tk pula mati engine,lagi satu sya bru tukar blok baru piSton baru,tp tk laju,bila terlangar lobang kt jalan,bunyi enging berubah,seperit berat nak jalan

jimson jim berkata...

Bos,sya pkai moto tzm,masalah karberator sya ialah bila sya tukar sukatan jarum nber 2 3,engine mati,kecuali tarik chock,tutup chock mati engine,kalau pkai sukatan jarum paling bawah tk pula mati engine,lagi satu sya bru tukar blok baru piSton baru,tp tk laju,bila terlangar lobang kt jalan,bunyi enging berubah,seperit berat nak jalan

Mad Malaysia berkata...

Ni banyak hal perlu cek ni..kalau bos nak buat sendiri buat macam ni;

Pertama masalah tarik choke baru ok
servis pilot jet karburator,pastikan tak sumbat (nampak lubang)

Cek timing power valve-pastikan jalan dan timing betul.

Masalah langgar lubang motor jalan berat..pastikan brek depan belakang tak sangkut.Kemungkinan juga soket-soket wayar yang bersangkut paut dengan ignitiong telah longgar,wayar bumi atau wayar kunci,coil dll.

Boleh cuba moga masalah selesai..

din pomen berkata...

Salam Tuan.. ada masalah skru saiz 14 utk magnet motor demak (ex5 dream) dah loose. mungkin pomen dahulu kunci lebih had. mcmana nk buka sbb nk tukar timing chain.. terima kasih.

Unknown berkata...

Sy pemilik honda nsr...nk tnya knapa bila pulas mnyak smpai hbs moto jd semput mcm moto hbs mnyak.msalah karburator atau msalah lain.

Jerat sengsara berkata...

Salam bang..2 1/2 tu maksud nya 2kali putaran 360° + 180°..begitu ker??

Mad Malaysia berkata...

W'salam,

Ya mcm tu kiraan saya..setengah pomen kira 180` =1

basikalmurah berkata...

salam..sy dh ikut step tahap 1..dh dapat setting cun..bukaan skru angin dlm 2 1/4 n rpm paling tinggi..lebih dri tu tiada perubahan n rpm drop..keadaan wrna plug pon mcm moto keluar kedai tp mslhnya moto jadi semput bila full throttle atau tarik gear 3..kdg2 moto mati selepas full throttle.nk kata plug kong plug baru 2 minggu pakai...dan perasan bau hangit mcm wayar terbakar sebelah karburetor tempt setting angin tu..kenapa ya?

Mad Malaysia berkata...

Saya rasa karburator bang..sila ejas angin karburator

Mad Malaysia berkata...

Walaikumsalam

Ok bagus tu dah dapat set karburator sendiri.

Kalau bau hangit dan kesannya perlu cek la bos ,kot2 wayar shot

Mirzadani Zakwan berkata...

salam. moto saya pin dkt jarum sy set no2 dari atas, campuran angin dgn minyak dh cun, tapi timing moto saya mcm tkde, maksudnya kalau start kena pulas throttle kalau tk lepas throttle dia mati..tapi kalau pin d3kat jarum dia set tngh2 timing dia ok pula��...minta penjelasan sy guna honda ex5 spec

Repair Motor berkata...

Walaikumsalam
Tak cukup minyak semasa melahu

ejal pejal berkata...

Salam tuan...sya nk tahu...moto wave125 pakai carb ts125...bpe mj n pj yg sesuai....moto sya semput2

ejal pejal berkata...

Salam tuan...sya nk tahu...moto wave125 pakai carb ts125...bpe mj n pj yg sesuai....moto sya semput2...carb ts125 loker

MOHD FIKRI berkata...

Salam bang mad,,nk mntk spec skit,,mto gt128 standart,,msuk karb rxz local,,brpa pilot dgn main jet yg cun?mntk pnjelasan skit.

Naufal berkata...

Assalamualaikum bos

Sye nk pasang carb rxz kat 125 berape main jet dengan pilot jet yg sesuai?sye punye blok saiz 100

Harap membantu

Muhd Azim berkata...

blok y - 1..saiz 1.25 ...blok ade tacup sikit..pj =? mj=? ..bantuan

Nor Akma berkata...

asalamualaikum..bro mad..sy nk tnye brknaan mto sy iaitu mto suzuki belang R150..mto dh lme xidop lbh krg dkt2 1thn gak la sbb kn oleh prblem carb..so,pd bln lps sy tkar carb lain drpd carb std kpd carb pwerjet 28mm,ekzos open 28mm n cable coil plug racing tp msh kkal dgn coil yg std..blok,head,enjin srta part2 lain smua msh lg std asal moto..mslh nye skrg..mto blh idop cme xblh nk pulas trotel/myk..klu pulas je enjin akan mati srta overflow ble park..lg 1 timing cm xde respon lgsung smada tnggi/rndahkn still sme je kt rpm 1½..carb pkai mj-120 pj-42..plug wrna perang k'htman lbh krg cm dlm pic dats yg plg ats n plg knan..mhn sgt bro mad bg tnjuk ajr srta jln pnylsaian sbb mmg skt kpla dh duk mmkirkn nye tmbh lg duk tmpng org sne sni nk g kje ari2..sekian

Orang minyak berkata...

W'salam

Teruk sangat problem carb tu elok tukar baru ja..:)

Pertama sekali bro pastikan sambungat hose carb tak bocor,gasket semua ada..

Lepas tu start moto dan matikan,buka karburator check level minyak dalam takung diam..kurang atau lebih sila ejas pelampung..saya pun dah tulis tentang cara repair karburator banjir ,boleh tengok..

2.biasanya pulas enjin mati sebab minyak lambat naik,angin cepat masuk.jadi cuba ejas jarum dulu,letak tap jarum kat bawah sekali supaya minyak cepat naik..

3.tak berhasil juga..besarkan mainjet ,up 20,20 mata..

Harap dicuba...

Mohd Asre berkata...

Karburator wave 125 pkai kat ex5 block 53.tp starting gear satu moto sedut..tp lpas tu ok..

Unknown berkata...

Salam bang tmpang tnya saya pakai carb rxz block piston size 100 eduro tapi knpe kalau full throttle dia jdi sebu tolong reply. Apa masalah nye

Stephalce Wawa berkata...

Assalamualaikum brader ..sory lar mngkin soalan lari dari tjuk ..nk tmpang tnya ,y125z blok 62mm n dah korek ..sya nk mnta pndpt dari brader ,sesuai kah gna crb uma racing 32mm ..??

Repair Motor berkata...

Walaikumsalam

Kalau hujung sebu..mainjet tak kena la..cuba turun sikt saiz tu..

Terima kasih hadir :)

Repair Motor berkata...

Walaikumsalam

Saya bab modi ni kurang arif..perkara basic saya boleh la.pendapat saya adalah sesuai karburator tu dengan blok tu..

Terima kasih hadir dan komen :)

Ahfeng Ayedla berkata...

salam bos,sy nk tnye..sy pakai motor lc 135 v4 standrt,kawan sy menyuruh sy untuk menukar carb sp nsr 150..tp sy masih blom menukar nyew walaupun sudah ada carb itu,adakah sesuai atau pon tidak bos kalau di masok kn ke moto standrt sy??atau kne tuka main jet pilot itu??
#minta tunjuk ajar
#terima kasih

Repair Motor berkata...

Walaikumsalam

Bagi saya carb tak membantu sangat kalau motor standard.Perlu matching dengan blok.

Umpama macam ni la.."orang kecik makan banyak"..

Kalau mahu pasang juga boleh saja dan mesti ubah jettingnya..

Ok,harap jelas

Terima kasih hadir serta komen yang baik :)

M ax berkata...

Saya nak tanya sikit saya baru tukar cdi lepastu motor saya gear 3-4 drop bila 100km/j pastu saya tukar mainjet dari 100 ke 90 kurang sikit semput dia tapi top makin kurang sebelum saya tukar cdi hmm rasa camne haihh

zach yeay berkata...

slm bang,mcm mana nak tau nilai setting carb tu...sbg contoh main jet 100,115,145....pj 35..42..angka tu amik dr mana..maaf nubis kubis

Suzuki Raider09 berkata...

Asalamualaikum Saya set angin carb kurang dari 1 pusingan ok bos? Kalau bukak angin lebih dri 1pusingan plug tgh2 mcm putih sikit... Carb uma pj 30 mj 122.. Moto belang blok. 66mm

ĸreĸ307 berkata...

Slm ..piston 1.50block sme m.j ngn pilot ...skrng pakai crb pentter...

Zulhusnix berkata...

Pj mj berapa yang sesuai untuk setting kaburator 125 masuk ke sstwo? Mohon share Terima kasih .

Repair Motor berkata...

Elok pakai standard 125 dulu..kalau tak ngam baru ejas macam sudah saya terangkan kat atas tu

Repair Motor berkata...

Walaikumsalam
Up mainjet sikit lagi
Kalau top rasa agak basah
Maka angin tu tak boleh kena tutup angin sikit kemudian drop balik mainjet

Unknown berkata...

Boss .. saya pakai ex5 block 53 head korek sikit dengan cam .. pakai nsr tak dapat full laa .. hujung bersepah .. and try pakai wave 125 carb pun tak boleh .. awal throtle besepahb.. pendapat boss ..

Mohd Farid Ahmad berkata...

Salam Abg mad
Saya baru lps tukar mj dan PJ
Lps bila test moto, tgk carb berpeluh sejuk
Knp ye Abg mad???

Unknown berkata...

Pj awk ok 22.5 tu..tpi mj x ngam..cuba tukar mj 275.bukan 27.5 ye tpi 275

SxCure xD berkata...

Salam boss , kalo moto dlm keadaan std tpi tukar ekzos aftermarket ade part perlu kena kacau..?lepastu ada tak yg perlu kena usik kalau ekzos aftermarket bunyi letup2 apabila lepas throttle dlm keadaan laju?

Fitri Fitri berkata...

Pasang kabarater rxz dekat 125 std.. Rpm dia berapa?

Fitri Fitri berkata...

Motor 125zr std pasang kbarater rxz nk pkai mainjet and pilotjet nk pkai saiz berapa..

Aziz desa berkata...

Saya cuba naik kan pj 78 ke 90 sebu pada enjin ok tapi plug ada sikit putih kaburator rasa sejuk macam ada ais.

Unknown berkata...

karburator standard kriss1 mj pj brape eh saiz mj pj die?

Unknown berkata...

Salam bos nk tnye rxz saya guna block y1 saiz piston dh 2.75 king. Mslah sy skrg trotel minyk xbleh perah abis. Pulas setengah je dh bobok.kenape ye? Nk tarik pickup pun dh bobok. Bleh bg pndagan bos?

Fendy Art berkata...

Kalau kpla plug saya mcm basah2 perang gitu mcm mna lak bos ok ka

Unknown berkata...

Bos saye budak baru belajar..klw karburator 125zr mikuni corp mne 1 skru timing mne 1 skru angin

Unknown berkata...

Assalamualaikum moto saya 125 masuk headblock honda rider block size 0.50 da siap porting.. Dan saya ingin brtanya berapa eh size mj pj?

saleh berkata...

assalamualaikum tn
nak tanya berapa setting buka angin karburator single cam 250 ?

Arif berkata...

Assalam...
Utk Lc v1 spec 65 mJ ngan pJ apa yg sesuai, carb tzm

Unknown berkata...

Bossku setting ngam cun2 angin minyak 125zr yg betul mcm mn? Pomen set aritu rpm lentok abis x bahaya ke mcm kering je..ade kata rpm 10 dh cukup x perlu sampai 12 jahanam motor set kering sgt. Pening lah byk mulut byk komen mn 1 yg btul..pomen yg set kata cun klu blh spi 12,tapi tu lah lain org plak kata itu pomen bodoh nk bg jahanam motor..motor standard br abis pantang ni kluar kedai beli baru..please boss ku

Unknown berkata...

Tumpang tanya bang . kalau blok saiz 1.00 carb rxz mj pj berapa sesuai ?

Najmi Amri berkata...

Assalamualaikum..sya nk tnya...kriss sya standard cuma tukar low cam lepastu dia jdi agak berat..kena setting karburator ke?

Unknown berkata...

Kalu rxz setting carb minjet pilot jet size apa?block size 0.75 piston jepun

Unknown berkata...

Besarkan main jet lg..

Cepot berkata...

Assalam.. moto sy lc. saya pkai blok saiz 63. carb tzm ori kedai. mj 150. pj 25. moto sy semput2 bila trothel sy lepas dan pulas blik trothel tu
(maintain speed 80km) .. tapi bila tarik top over speed 120 shja xde mslah .. cuma nak maintain speed jd sgkut2. angin dh buka 1 setengah.

boleh mntak fb x? senang nak cntact

Borhan berkata...

Assalamualaikum bossku mad malaysia nk tanya mtor 125z sy pkai block saiz 0.50enduro astu lubng dah korek pakai carb rxz mili pkai minjt30 pltjet 30.35 tpi naek smpai rpm 5/6 jdi bobok lepas rpm 6 mtor bleh pergi blik nk bwak still 100kmh lebih jdi bobok punca apa x tau??? Mohon pencerahan boss...

Unknown berkata...

Bos mcm mn nk set agin kaburator dinamik....boleh cita skit tk???

ZulfadhliZukifly berkata...

Assalamualaikum, saya pakai lcv2 block fz57 semua standard, tapi saya tukar carb tzm, gear 2,3,4 semua bobok, masa gear 4, boleh pulas suku je, kalau lebih suku nanti bobok tak boleh go dah

Unknown berkata...

Bos saya pakai motor ex5 semua standard tapi carb saya pakai carb wave125 bila start nak tutup choke sampai habis baru boleh tu pun mati bila lepas trottle .kalau tk pakai choke langsung tk hidup .pastu bila saya pusing skru angin tk jadi apa apa pun kenape tu bos.nk tukar jetting ke tu .saya tengok warna plug hitam legam banyak karbon.

«Lebih lama ‹Lebih lama   201 – 295 daripada 295   Terbaru› Baru»