Cerita clutch plate terbaik untuk motosikal

Clutch plate motorsikal harus diganti bila mana motor hilang prestasi/tidak bertenaga seperti keadaan asal lagi, naik bukit pun tak larat, jalan meleret. Itu adalah tanda clutch plate dah haus/habis perlu dibuka clutch dan digantikan dengan yang baru. Dan bila nak tukar clutch/klac pastinya mahu pasang clutch plate terbaik sekali yang ada dipasaran.

Yang dikatakan terbaik kita ambil kira dengan faktor prestasi dan ketahanan melalui cara tunggangan biasa(×lumba)
Jangan lupa juga faktor harga..

Harga clutch plate motosikal dan kualitinya

Yang biasa_menjadi pilihan utama customer yang nak save duit tentunya kerana harganya murah contoh motor ex5/Honda c70 harganya antara RM 15-25 satu set(tak termasuk upah pasang)
Performance: rendah
Ketahanan:kurang(3-6 bln)

Yang original_kurang ada peminat kerana harganya mahal kecuali yang mengetahuinya sahaja
Harga sekeping clutch bagi Yamaha 125z /rxz diantara RM 12-25
Prestasi: tinggi
Ketahanan: terbaik (lebih 1 thn)

Yang racing pula_tak tahu la,tak pernah jumpa lagi yang sepadan dengan namanya melainkan nama hanya samaran
Info:motosikal racing menggunakan clutch original dari kilang pengeluar

*sekarang nak check harga orang check kat Shopee ja

clutch plate terbaik motor set
Ada di kedai Shopee saya


Cakap pomen; mahal tak mengapa asal terbaik”
Diantara ketiga-tiga jenis clutch plate ini aku sarankan jenis original kepada customer
Jadi clutch plate yang terbaik untuk motosikal anda boleh menentukan..

Tinggalkan Balasan

Alamat e-mel anda tidak akan disiarkan. Medan diperlukan ditanda dengan *